Koninklijke Nederlandse Munt

 klantenservice

Over de Koninklijke Nederlandse Munt

De Koninklijke Nederlandse Munt, gevestigd in Utrecht, is al sinds 1567 een instantie waar muntgeld wordt geslagen. Echter, pas in 1814 werd zij officieel de enige plek in Nederland waar dit mocht. Tot ongeveer 1912 was ‘’s Rijks Munt’ nog gevestigd op de Oudegracht, waarna het verhuisde naar haar huidige plek aan de Leidseweg in Utrecht. Sinds 1999 mag het bedrijf zich officieel de Koninklijke Nederlandse Munt noemen. In de periode van 1999 tot 2002 heeft de Koninklijke Nederlandse Munt bijna 3 miljard euromunten geslagen. Naast de productie van Nederlandse euromunten slaat het bedrijf ook munten voor andere landen zoals bijvoorbeeld Luxemburg, Suriname, Aruba en Malta. Ook wordt nog steeds de Antilliaanse gulden door de Koninklijke Nederlandse Munt geslagen, deze wordt alleen nog op Sint-Maarten en Curaçao gebruikt.
In de periode van 2007 tot 2013 was tevens het Geldmuseum gevestigd in de Koninklijke Nederlandse Munt. Helaas heeft deze in 2013 haar deuren moeten sluiten, omdat de subsidie vanuit het Rijk werd stopgezet. Nu richt het bedrijf zich dus alleen nog op het slaan van munten.

Naast het slaan van ‘reguliere’ munten, slaat de Koninklijke Nederlandse Munt ook geregeld speciale gelegenheid- en herdenkingsmunten. Zulke munten hebben meestal te maken met thema’s zoals cultuur, koningshuis, historie, wetenschap of andere actualiteiten. Deze munten kunt u, samen met (zeldzame) historische munten en speciale buitenlandse munten terugvinden in de gespecialiseerde webshop van de Koninklijke Nederlandse Munt. De webshop is in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk. Dit door de Consumentenbond gesteunde keurmerk houdt in dat u altijd veilig en zonder zorgen kunt online winkelen en bestellen in de webshop.

Contact

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de klantenservice van de Koninklijke Nederlandse Munt via telefoonnummer 030 – 2910410. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. Tevens kunt u contact opnemen met de klantenservice via de fax, u kunt uw faxbericht sturen naar 030 – 2946179. Indien u de klantenservice van de Koninklijke Nederlandse Munt per e-mail wenst te contacteren, dan kunt u dit doen door een e-mailbericht te sturen naar klantenservice@knm.nl. In het geval dat u liever uw vraag per post wilt stellen, dan kunt u uw brief adresseren aan De Koninklijke Nederlandse Munt, Postbus 2407, 3500 GK Utrecht. Daarnaast kunt u ook uw vragen via de sociale media stellen. De klantenservice van de Koninklijke Nederlandse Munt is actief op zowel Facebook als Twitter.
De Koninklijke Nederlandse Munt is gevestigd op Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht.

Contact met Koninklijke Nederlandse Munt

Openingstijden Koninklijke Nederlandse Munt klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
09:00 -17:00
Dinsdag
09:00 -17:00
Woensdag
09:00 -17:00
Donderdag
09:00 -17:00
Vrijdag
09:00 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Koninklijke Nederlandse Munt klantenservice

Contact met Koninklijke Nederlandse MuntNummer
Algemeen030- 2910410

Overige contactmogelijkheden Koninklijke Nederlandse Munt klantenservice

Koninklijke Nederlandse Munt opzeggen

Koninklijke Nederlandse Munt direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/koninklijke nederlandse munt.

Koninklijke Nederlandse Munt ervaringen

1 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Koninklijke Nederlandse Munt? Laat ons je ervaring met Koninklijke Nederlandse Munt weten!
Beoordeel Koninklijke Nederlandse Munt

Adres Koninklijke Nederlandse Munt klantenservice

Leidseweg 90
Utrecht
Rapportcijfer Koninklijke Nederlandse Munt klantenservice: 10

Rapportcijfer is gebaseerd op 1 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Koninklijke Nederlandse Munt klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Koninklijke Nederlandse Munt klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Koninklijke Nederlandse Munt Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Koninklijke Nederlandse Munt klantenservice?

0 reviews over “Koninklijke Nederlandse Munt”