Gemeente Maasgouw

Over de gemeente Maasgouw

De gemeente Maasgouw is gelegen in de provincie Limburg. De gemeente telt bijna 24.000 inwoners en bestaat uit de volgende kernen: Beegden, Heel, Linne, Maasbracht, Ohé en Laak, Stevensweert, Thorn en Wessem. Maasgouw is op 1 januari 2007 ontstaan uit de fusie van de gemeenten Heel, Maasbracht en Thorn.
De naam Maasgouw is een samenvoeging van Maas en gouw. De Maas is de rivier die de drie voormalige gemeenten met elkaar verbindt. Gouw is een ander woord voor landstreek.

Wat Maasgouw te bieden heeft

Binnen Maasgouw bevinden er zich enkele natuurgebieden waaronder de Beegderheide, de Koningssteen, de Linnerweer en de Molenplas. Er lopen diverse fiets- en wandelroutes door de gemeente heen. Daarnaast is Maasgouw een waterrijke gemeente met veel mogelijkheden tot zwemmen, varen en jachthavens.
De dorpskernen van de gemeente hebben een rijke geschiedenis. Er staan diverse kerken, molens, kastelen en landhuizen. Daarnaast beschikt de gemeente over drie musea: het Maas Binnenvaartmuseum, het gemeentemuseum ‘Het land van Thorn’ en het streekmuseum Stevensweert/ Ohé en Laak.
Maasgouw is een van de gemeenten die zich grensoverschrijdend inzet voor het Duits-Nederlandse natuurpark Maas-Swalm-Nette. Dit 800 km2 grote park is grensoverschrijdend en leent zich bij uitstek voor wandel- en fietstochten, natuurevenementen en activiteiten.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Maasgouw. Telefonisch is de gemeente bereikbaar op 0475-852500. Dit telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 – 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 – 12.00 uur. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar info@gemeentemaasgouw.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 7000, 6050 AA Maasbracht.
Het gemeentehuis is gevestigd aan de Markt 36 in Maasbracht. Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 – 12.00 uur. Voor een aantal producten van burgerzaken is het mogelijk om een afspraak te maken. U kunt hiervoor online aan afspraak maken.

Openingstijden Gemeente Maasgouw klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Maasgouw

Telefoonnummer Gemeente Maasgouw klantenservice

Telefoonnummer
0475 - 85 25 00
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Maasgouw klantenservice

Markt 36
Maasbracht

E-mailadres Gemeente Maasgouw klantenservice

Gemeente Maasgouw opzeggen

Gemeente Maasgouw direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente maasgouw.

Gemeente Maasgouw ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie