Mazda

Over Mazda

Mazda is een Japanse autofabrikant. Het automerk begon in 1920 als kurkproducent, maar ging al snel auto’s produceren. In 1931 wijzigde de naam naar Mazda. In 1967 kwam de eerste auto naar Nederland. Het automerk produceert personenauto’s en sportauto’s.

Aan het einde van de jaren negentig werd Mazda door faillissement bedreigd. Het automerk Ford nam vervolgens 33% van de aandelen over, maar verkocht deze de afgelopen jaren terug aan Mazda. Vandaag de dag is het bedrijf een van de snelst groeiende autofabrikanten in Europa.

Het automerk heeft een niet-conventionele denkwijze. Mazda gaat het liefste tegen de stroom in, in plaats van met de stroom mee te gaan. Zo is Mazda de enige autofabrikant met modellen die voorzien zijn van een wankelmotor.

Milieuvriendelijk

Mazda houdt zich bezig met een milieuvriendelijke productie van auto’s en het ontwikkelen van milieuvriendelijke auto’s. Het automerk richt zich op een schonere uitstoot van de fabrieken en de auto’s en op de vermindering van het loodgebruik. Afgedankte auto’s worden gerecycled en onderdelen van de auto’s worden hergebruikt. Daarnaast is de autofabrikant bezig met de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen.

Nobelprijs

Mazda Motor Europe werkt samen met de jaarlijkse Wereldtop voor winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede. Hiroshima staat bekend als de internationale stad van de vrede en vandaar dat Mazda zich verbonden voelt met mensen die de visie van vrede delen.

Contactgegevens

Het hoofdkantoor van Mazda Nederland is gevestigd aan de Kouwe Hoek 6 in Waddinxveen. U neemt telefonisch contact op met de autofabrikant via 0800-32435465, of u stuurt een e-mail naar info-nl@mazdaeur.com. Schriftelijke post adresseert u aan Mazda Motor Nederland, Postbus 353, 2740 AJ Waddinxveen.
Op de website kunt u de verschillende dealers en –werkplaatsen vinden en de bijbehorende contactgegevens.

Openingstijden Mazda klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Mazda

Telefoonnummer Mazda klantenservice

Telefoonnummer
00800 - 324 35 465
Belkosten
gratis

Adres Mazda klantenservice

Kouwe Hoek 6
Waddinxveen

E-mailadres Mazda klantenservice

E-mailadres
onbekend

Mazda opzeggen

Mazda direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/mazda.

Mazda ervaringen

1 ervaringen.

1 gedachte over “Mazda”

Plaats een reactie