Bureau Jeugdzorg Utrecht

Over Bureau Jeugdzorg Utrecht

Bureau Jeugdzorg Utrecht maakt samen met Bureau Jeugdzorg Flevoland onderdeel uit van Samen Veilig Midden-Nederland. Bureau Jeugdzorg Utrecht komt in beeld wanneer er zorgen over de veiligheid of ontwikkeling van een kind zijn in de provincie Utrecht en in de gemeenten Wijdemeren en Weesp.
Samen Veilig Midden-Nederland is een gecertificeerde instelling, die in opdracht van de gemeenten en de Kinderrechter maatregelen op het gebied van jeugdbescherming en jeugdreclassering mag uitvoeren. Het meldpunt Veilig Thuis, voor kindermishandeling en huiselijk geweld, is in Utrecht ook ondergebracht bij Samen Veilig Midden-Nederland.

SAVE

Samen Veilig Midden-Nederland maakt gebruik van de benaderingswijze SAVE. SAVE staat voor Samenwerken aan Veiligheid. In deze benaderingswijze is de veiligheid van het kind het primaire doel. Dit wordt geprobeerd door de regie en de besluitvorming zoveel mogelijk bij het gezin te laten. De instelling wil gedwongen maatregelen het liefste voorkomen of verkorten, tenzij het echt niet anders kan. De benaderingswijze heeft een oplossingsgerichte insteek: waar kan de instelling mee helpen om het kind een veilige leefomgeving te geven? SAVE neemt de leiding niet over, maar voegt zich in de omgeving van het kind en vult aan waar nodig.
Dit gebeurt onder meer door het gebruik van gebiedsgerichte SAVE-teams. Er zijn vaste teams werkzaam in een buurt. Dit heeft als voordelen dat de teams betrokken zijn met de buurt, dichtbij de buurt staan en ook kennis van deze buurt hebben. De medewerkers van Samen Veilig kijken samen met de cliënt, het gezin, het netwerk en de lokale hulpverlening naar een goede oplossing en een bijbehorend plan.

Contactgegevens

De contactgegevens van de SAVE-teams van Bureau Jeugdzorg Utrecht zijn terug te vinden op de website van Samen Veilig Midden-Nederland. Op diezelfde website kunt u ook de contactgegevens van de vestigingen vinden.
In het geval van noodsituaties kunt u telefonisch contact opnemen via 0800-2000.

Openingstijden Bureau Jeugdzorg Utrecht klantenservice

Nu bereikbaar.

Maandag
09:00 -18:00
Dinsdag
09:00 -18:00
Woensdag
09:00 -18:00
Donderdag
09:00 -18:00
Vrijdag
09:00 -18:00
Zaterdag
09:00 -18:00
Zondag
09:00 -18:00
Bureau Jeugdzorg Utrecht

Telefoonnummer Bureau Jeugdzorg Utrecht klantenservice

Telefoonnummer
030 - 250 02 50
Belkosten
lokaal tarief

Adres Bureau Jeugdzorg Utrecht klantenservice

Tiberdreef 8
Utrecht ­

E-mailadres Bureau Jeugdzorg Utrecht klantenservice

Bureau Jeugdzorg Utrecht opzeggen

Bureau Jeugdzorg Utrecht direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/bureau jeugdzorg utrecht.

Bureau Jeugdzorg Utrecht ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie