Gemeente Maassluis

Over de gemeente Maassluis

De gemeente Maassluis is gelegen in de provincie Zuid-Holland. De gemeente telt ruim 32.000 inwoners. De stad Maassluis is de enige kern binnen de gemeente.
Maassluis is een van de vier steden aan de Nieuwe Waterweg. De Nieuwe Waterweg is het laatste stuk van de verbinding van Rotterdam met de zee.

Ontstaan

Door de strategische ligging van Maassluis was het dorp geliefd bij vriend en vijand. Maassluis ontwikkelde zich in de achttiende eeuw als belangrijke vissershaven. In de negentiende eeuw werd de stad wereldwijd beroemd door het sleepvaartbedrijf L. Smit & Co en het scheepsbergingsbedrijf W.A. van den Tak. De geschiedenis van de visserij en sleepvaart is nog veelvuldig terug te vinden in de stad.

Wat Maassluis bieden heeft

Vlakbij Maassluis bevinden zich de recreatiegebieden Oranjeplassen, de Aalkeetpolder en de Krabbeplas. Ook kunt u diverse wandel- of fietsroutes nemen die u langs de Nieuwe Waterweg voeren. Natuurlijk kunt u de Nieuwe Waterweg ook vanaf het water bekijken.
Daarnaast heeft Maassluis ook genoeg te bieden op het gebied van kunst en cultuur. De stad bevat meerdere monumenten zoals De Groote Kerk op het Schanseiland, het Nationaal Scheepvaartmuseum aan de Hoogstraat en meerdere monumentale schepen. In de haven liggen onder meer de Furie, de Hudson en de Elbe op een vaste plaats.
Het Museum Maassluis bevat een collectie van de Generatie 1900.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Maassluis. Telefonisch is de gemeente bereikbaar op 14010. Het is ook mogelijk om het contactformulier op de website in te vullen. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 55, 3140 AB Maassluis.
Het bezoekadres van het publiekscentrum is de Koningshoek 93.050 in Maassluis. De receptie van het stadhuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 – 17.00 uur. U kunt online een afspraak maken via de website van de gemeente.

Openingstijden Gemeente Maassluis klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Maassluis

Telefoonnummer Gemeente Maassluis klantenservice

Telefoonnummer
14 010
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Maassluis klantenservice

Koningshoek 93.050
Maassluis

E-mailadres Gemeente Maassluis klantenservice

Gemeente Maassluis opzeggen

Gemeente Maassluis direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente maassluis.

Gemeente Maassluis ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie