RDW

Over RDW

De RDW staat voor Rijksdienst voor het Wegverkeer. Het is niet de officiële naam, de Wegenverkeerswet 1994 spreekt van Dienst Wegverkeer. Deze instelling registreert gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen in Nederland. De RDW is een zelfstandig bestuursorgaan van de overheid en een publieke dienstverlener. Zij voeren wettelijke taken uit met als hoofdtaak het bijhouden van de levensloop van de Nederlandse gemotoriseerde voertuigen. Daarnaast beheren zij ook bijbehorende documenten zoals kentekens. Dat gebeurt in de Basisregistratie Voertuigen (BRV). De RDW is ook houder van het register voor rijbewijzen en daardoor ook de uitgever van het rijbewijs.

Taken

De taken van de RDW bestaan voornamelijk uit de toelating van voertuigen en voertuigonderdelen op de Europese en Nederlandse markt. In Lelystad is een keuringscentrum en een testbaan die de RDW daarvoor gebruikt. De RDW houdt daarnaast toezicht en controle van voertuigen op de technische staat in verband met de veiligheids- en milieu eisen (APK keuring). Er wordt ook toezicht en controle op de door RDW erkende bedrijven gehouden. Tot slot verstrekt de RDW informatie, registreren zij onder meer kentekens en rijbewijzen en doen zij documentafgifte. De RDW voert deze taken in nauwe samenwerking uit met diverse partners in de mobiliteitsketen.

Directie en managementteam

De directie bestaat uit twee leden en is belast met de dagelijkse leiding van de RDW. Zij zijn daarnaast ook verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken. De leden worden benoemd door de minister van infrastructuur en milieu. Zij hebben een zittingsduur van vijf jaar, maar kunnen onbeperkt worden herbenoemd. De directie laat zich bijstaan door een managementteam ten behoeve van de besluitvorming.

Raad van toezicht

De Raad van toezicht is een intern toezichtsorgaan. Zij oefenen onafhankelijk van de directie en de minister toezicht uit. De Raad ziet toe op werkzaamheden van de directie.

Contact

De RDW is bereikbaar op het nummer: 0900 0739 (particulier) en 0900 9739 (zakelijk). De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur. Er zijn ook andere contactmogelijkheden. Op de website is een contactformulier waarin vragen gesteld kunnen worden. De RDW streeft er naar om binnen drie dagen vragen te beantwoorden. Het is mogelijk om een RWD-Keuringsstation of RDW-balie te bezoeken. Er zijn 16 keuringsstations verspreid over Nederland. Deze stations zijn op de website te vinden. In Veendam, Zoetermeer en Den Bosch bevinden zich de RDW-balies.

Openingstijden RDW klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
08:00 -17:00
Dinsdag
08:00 -17:00
Woensdag
08:00 -17:00
Donderdag
08:00 -17:00
Vrijdag
08:00 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
RDW

Telefoonnummer RDW klantenservice

Telefoonnummer
0900 - 07 39
Belkosten
€ 0,10 per minuut

Adres RDW klantenservice

Europaweg 205
Zoetermeer

RDW opzeggen

RDW direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/rdw.

RDW ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie