Gemeente Utrecht contact

Neem met de gemeente Utrecht contact op via KlantenserviceSpot.nl

Bent u inwoner of ondernemer in de gemeente Utrecht en heeft u vragen over zaken als een vergunning, rijbewijs of paspoort? KlantenserviceSpot.nl brengt u direct in contact met de gemeente Utrecht. In onze database vindt u een uitgebreid assortiment aan contactinformatie van allerlei bedrijven en organisaties, zodat u meteen met het juiste telefoonnummer belt. Helaas komt het namelijk vaak voor dat bedrijven de telefoonnummers of andere informatie niet duidelijk op hun website plaatsen. Met KlantenserviceSpot is een onbereikbare klantenservice verleden tijd. Zo belt u met de Hema klantenservice voor vragen over het terugbrengen van artikelen, neemt u met Oxxio contact op als er een storing is met uw energielevering en kunt u met de SVB bellen voor vragen over de AOW. Bekijk meteen hoe u met de gemeente Utrecht in contact kunt komen via KlantenserviceSpot.nl.

In contact met de gemeente Utrecht, een van de oudste steden van Nederland

De gemeente Utrecht is de hoofdstad van de provincie Utrecht. Op 31 januari 2022 woonden er maar liefst 361.924 inwoners in de gemeente, wat Utrecht de vierde gemeente van ons land maakt. De gemeente Utrecht beschikt over vier woonplaatsen, waarvan Utrecht met 308.965 inwoners de grootste is. Daarna volgt Vleuten met 27.810 inwoners, De Meern met 21.815 inwoners en Haarzuilens met 555 inwoners. De gemeente Utrecht behoort tot een van de oudste steden van Nederland. Er zijn zelfs Romeinse nederzettingen gevonden. In 1122 ontving Utrecht als een van de eerste steden stadsrechten. Vanwege de ligging aan de rivier de Rijn werd Utrecht in de dertiende en veertiende eeuw een van de belangrijkste Europese handelssteden. Bovendien was Utrecht gedurende de industriële revolutie het centrum van de staal- en spoorwegindustrie. Nog altijd is Utrecht belangrijk voor de economie, met de tweede economie aan de noordzijde van de Randstad, na Amsterdam. Utrecht Centraal vormt met 57 miljoen reizigers per jaar het grootste station van Nederland. Voor zo’n belangrijke stad is het belangrijk dat de gemeente Utrecht goed in contact staat met zijn inwoners.

Met de gemeente Utrecht contact opnemen via het Stadskantoor

Als u een vraag heeft voor de gemeente, bijvoorbeeld over het aanvragen van een bouwaanvraag of het verlengen van een rijbewijs, maakt u hiervoor een afspraak bij het Stadskantoor Utrecht. U neemt hiervoor met de gemeente Utrecht contact op door het gemeente Utrecht telefoonnummer 14030 te bellen of een afspraak te maken via de website www.utrecht.nl/afspraak. De gemeente Utrecht bellen bedraagt de gebruikelijke belkosten. Vanuit het buitenland is het gemeente Utrecht nummer om te bellen +31 30 286 00 00. U kunt een afspraak bij het Stadskantoor maken op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur, en op donderdag van 08:00 tot 20:00 uur. Bij binnenkomst meldt u zich aan door middel van het aanmeldsysteem dat zich in de hal van het stadskantoor bevindt. Vervolgens wordt u doorverwezen naar de juiste locatie.