Hema

 klantenservice

Over Hema

Hema, of de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam, is een grote keten die verschillende huishoudelijke producten verkoopt. HEMA begon oorspronkelijk als een onderdeel van het grote warenhuis de Bijenkorf. Op 4 november 1926 wordt de eerste HEMA geopend in de Kalverstraat in Amsterdam door twee Joodse ondernemers. Door de behoefte van de Nederlandse bevolking in de crisis, ontstaat de wens voor Arthur Isaac en Leo Meyer een winkel op te zetten waar iedereen terecht kan.

Producten voor arm en rijk

HEMA begint in eerste instantie producten te verkopen voor de gehele Nederlandse bevolking, arm en rijk. Voor 10, 25 en 50 cent worden er verschillende producten verkocht. Alle producten die HEMA verkoopt, zijn van het eigen merk. HEMA staat vanaf zijn oprichting voor eenvoud, duidelijkheid, kwaliteit en eerlijkheid. Het motto van de HEMA is dan ook dat een leuk en makkelijk leven niet duur hoeft te zijn. In 1927 vestigt HEMA zijn tweede winkel, buiten Amsterdam. Het jaar daarna bestaan er al 10 vestigingen. Sinds 1958 heeft HEMA het doel in verschillende grote steden een HEMA te vestigen. In 1964 wordt het eigen distributiecentrum geopend in Lage Weide te Utrecht. Momenteel zijn er meer dan zeshonderd winkels in Nederland. Ook België, Frankrijk, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Spanje hebben vestigingen van de HEMA. Hiervan zijn er 40% aangesloten bij de HEMA. In de jaren ’50 is de HEMA de eerste franchiseorganisatie. Momenteel is HEMA de grootste franchisegever van Nederland.
In 1984 wordt de eerste internationale vestiging gevestigd, in Belgie. In 2002 opent de eerste winkel in Duitsland en in 2006 in Luxemburg. Naast Europa heeft Hema ook een eigen handelskantoor in Zuidoost-Azie, dat wordt geopend in 2006. In 2007 bestaan er al 400 winkels. Twee jaar later wordt de eerste winkel in Frankrijk geopend. HEMA kent ook speciale stationswinkels, die op vele stations in Nederland gevestigd zijn. In 2009 wordt de eerste stationswinkel op Amsterdam Centraal Station geopend. In 2010 gaat de 500e winkel open en wordt de 85e vestiging geopend in Belgie. In 2011 vindt de 25e editie plaats van de HEMA Ontwerpwedstrijd. In 2011 wordt ook de 600e winkel geopend. In 2012 komt er een stationswinkel in Frankrijk op het station Gare du Nord in Parijs. In 2013 gooit HEMA het over een andere boeg en start met notarisservice en zorgverzekering. Het jaar daarna worden de eerste HEMA winkels geopend in Spanje en in Engeland.

Contact

De klantenservice van Hema is te bereiken op het nummer 020-2242424. Ook is er via de e-mail contact op te nemen met Hema, hiervoor moet een contactformulier op de website worden ingevuld. Ook is er op de website een aparte pagina met antwoorden op veel gestelde vragen.

Hema klantenservice


Heeft u een vraag over uw bestelling of over een product en wilt u contact opnemen met de Hema klantenservice? Er zijn verschillende mogelijkheden contact op te nemen met Hema. Voor een snel antwoord kunt u de Hema klantenservice bellen. Het Hema telefoonnummer is 020-2242424, u betaalt hiervoor het lokaal tarief, net als bij de klantenservice van Leen Bakker . U kunt de klantendienst telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30u en 21.00u en op zaterdag tussen 10.00u en 18.00u.

Het heeft vele voordelen om telefonisch contact op te nemen met de Hema klantenservice. Een klacht kunt u makkelijker formuleren via de telefoon dan over de mail. Daarnaast krijgt u direct antwoord op dringende vragen en hoeft u geen uren te wachten.

Zodra u belt, krijgt u een keuzemenu te horen. Om u te helpen bij het bellen naar de klantenservice vindt u hieronder het uitgeschreven keuzemenu. Zo kunt u van tevoren bepalen welke optie u nodig heeft. Als u belt over een bestelling is het aangeraden om uw ordernummer bij de hand te houden. Zo kan de medewerker uw gegevens sneller opzoeken.

Hema keuzemenu
Eerst krijgt u een waarschuwing dat het gesprek wordt opgenomen voor trainingsdoeleinden en voor kwaliteitscontrole en wordt u gevraagd of u wil meewerken aan een telefonisch klanttevredenheidsonderzoek. Voor ja toetst u 1, voor nee toetst u 2.

Toets 1 – Vragen over Hema fotoproducten
1 – Vragen over de Hema Foto Taart
2 – Alle andere fotovragen
9 – Keer terug naar het hoofdmenu
Toets 2 – Vragen over Hema winkels, het assortiment of uw online bestellingen
Toets 3 – Vragen over de Mer Hema Klantenpas
Toets 4 – Vragen over Hema Verzekeringen
1 – Vragen over de Hema Zorgverzekering
2 – Vragen over de Hema Schadeverzekering
Toets 5 – Vragen over Hema prepaid beltegoed

Wilt u liever niet bellen of is uw vraag niet heel dringend? Er zijn nog meerdere mogelijkheden om contact op te nemen met de Hema klantenservice. Op social media, met name op Facebook en Twitter, kunt u Hema een direct bericht sturen. U kunt dan binnen 3 uur een antwoord verwachten, behalve op zon- en feestdagen. Heeft u sneller een antwoord nodig? Probeer het dan via de chat op de website. Daar krijgt u meteen antwoord. Rechts onderaan op de website vindt u een witte tekstballon in een rode cirkel. Als u hierop klikt, kunt u uw gegevens invullen en op “Start met chatten” klikken. U krijgt dan te zien op de hoeveelste plek u in de wachtrij staat en zodra een medewerker vrij is, worden uw vragen en klachten onmiddellijk beantwoord. Als u de chat wilt sluiten, klikt u op de X bovenaan en dan wordt u gevraagd of u de chat wilt opslaan. Op die manier bekomt u een transcript van de chat, zodat u deze achteraf opnieuw kunt bekijken en doorlezen. Zeker als de Hema klantenservice contacteert met een klacht is het aangeraden om een transcript van de chat bij te houden.

Contact met Hema

Openingstijden Hema klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
08:30 -21:00
Dinsdag
08:30 -21:00
Woensdag
08:30 -21:00
Donderdag
08:30 -21:00
Vrijdag
08:30 -21:00
Zaterdag
10:00 -18:00
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Hema klantenservice

Contact met HemaNummer
Algemeen020 - 311 48 00

Overige contactmogelijkheden Hema klantenservice

Hema opzeggen

Hema direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/hema.

Hema ervaringen

3 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Hema? Laat ons je ervaring met Hema weten!
Beoordeel Hema

Adres Hema klantenservice

NDSM-straat 10
Amsterdam
Rapportcijfer Hema klantenservice: 6.7

Rapportcijfer is gebaseerd op 3 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Hema klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

 • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
 • Je review wordt niet naar de Hema klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Hema Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Hema klantenservice?

3 reviews over “Hema”

 1. Rapportcijfer: 2

  Hema biedt sowieso een slechte fotoservice aan, echter alleen met analoge filmrolletjes wordt nu zo vreselijk moeilijk over gedaan, waarbij er hele discussie in een winkel was ontstaan, dat filmrolletjes al jaren niet meer ontwikkeld werd, en ook alle filmrolletjes al tientallen jaren niet meer verkocht werden.
  Hierbij kreeg ik te horen, dat Hema gestopt zijn en nooit meer analoge filmrolletjes gaan of willen ontwikkelen en liever kiezen voor een slechte service en verwijzen naar een andere bedrijven die nog wel, in hun ogen, ouderwetse filmrolletjes willen ontwikkelen.
  De kennis van analoge fotografie is bij de HEMA behoorlijk slecht.

 2. Rapportcijfer: 8

  Het tegenwoordig door Hema verkocht herenhemd maat M, zoals duidelijk aangegeven op verpakking en product met M, is duidelijk L of zelfs xxL.
  Ik koop mijn ondergoed al minstens 50 jaar bij de Hema, maar ik nog nooit medegemaakt dat de maat M tot op mijn knieën hangt.
  Zolang deze belachelijke foutmelding op de herenhemden bestaat zal ik mijn ondergoed elders moeten kopen.
  Graag uw reactie.
  Met vriendelijke groet,
  A.Flamand

 3. Rapportcijfer: 10

  Heb geen idee waarom ik nu een mening moet geven over de klantenservice. Heb alleen maar een mail en compliment aan Hema willen geven.