Makro

 klantenservice

Over Makro

Makro is een van de grootste groothandels van Nederland. Ook hebben zij de meeste soorten producten. Makro heeft ten behoeve van zijn klanten vier verschillende onderdelen ontwikkeld: Food, Non-Food, Horeca en Office & Cleaning. Makro werd in 1968 gevestigd in Amsterdam.

Oprichting

Makro werd opgericht in 1968 en is eigendom van METRO Group. De Makro heeft inmiddels 17 vestigingen in Nederland en 6 in België. In Nederland is er een Makro in Best, Beverwijk, Breda, Delft, Duiven, Dordrecht, Groningen, Hengelo, Leeuwarden, Nijmegen, Nuth, Vianen, Wateringen, Barendrecht, ’s-Hertogenbosch en Nieuwegein. Het bedrijf werd opgericht door de Nederlandse Steenkolen Handelsvereniging. In 1998 werden de Europese vestigingen van de Makro overgedragen aan de Metro Group, een Duits bedrijf. Metro Group is grootaandeelhouder en heeft onder andere een meerderheidsbelang in de Mediamarkt. Momenteel is de Nederlandse Steenkolen Handelsvereniging nog wel eigenaar van de vestigingen van de Makro in Zuid-Amerika.

Makro-pas

Omdat Makro alleen producten wilt leveren aan bedrijven, stichtingen en verenigingen, moeten de consumenten een speciale Makro-pas aanvragen. Dit kan alleen indien de bedrijven zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Individuele consumenten kunnen dus geen producten kopen bij de Makro, alleen indien zij namens het bedrijf hun boodschappen doen. Vanuit het principe van de groothandel en vanwege de wet, wordt deze aanpak gehanteerd. Indien de Makro immers niet met de pas zou werken, zou het bedrijf onderdeel uitmaken van de detailhandel en kan de groothandel zijn vestigingen wel sluiten. De vestigingen van de Makro zitten bijna altijd op industrieterreinen, waar een verbod geldt voor detailhandel. In Nederland zijn er ongeveer een miljoen Makro-passen op de markt. Er werken in Nederland dan ook ongeveer 4000 mensen bij de Makro.

Bomaanslagen

In 1985 en in 1987 werden op vijf verschillende vestigingen bomaanslagen gepleegd. Dit werd gedaan door de terroristische organisatie Rara. Makro had verschillende vestigingen in Zuid-Afrika, terwijl er op dat moment een economische sanctie werd uitgevoerd. Door de bomaanslagen zijn de Makro Duiven en Makro Nuth afgebrand. Om die reden heeft de Steenkolen Handelsvereniging de vestigingen in Zuid-Afrika van de hand gedaan.

Kerstpakketten

Sinds het moment van oprichting is de Makro ook in te zetten voor de samenstelling en het in elkaar zetten van kerstpakketten. De Inpak Centrale Nedema maakt dit mogelijk. Makro Nederland Kerstpakketten kan gezien worden als een aparte organisatie. Zo heeft zij een eigen organisatie die de inkoop regelt. Ook bestaat er een apart bedrijf die voor Makro Nederland Kerstpakketten produceert. Er zijn zestien verschillende showrooms in Nederland, waar de kerstpakketten worden gepresenteerd.

Contact

De Makro is te bereiken op 0900-2025300. Op de website van de Makro zijn er tevens antwoorden te vinden op veel gestelde vragen en ook het Customer Service Center maakt deel uit van de klantenservice van de Makro.

Contact met Makro

Openingstijden Makro klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
08:00 -22:00
Dinsdag
08:00 -22:00
Woensdag
08:00 -22:00
Donderdag
08:00 -22:00
Vrijdag
08:00 -22:00
Zaterdag
08:00 -18:00
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Makro klantenservice

Contact met MakroNummer
Algemeen0900 - 20 25 300

Overige contactmogelijkheden Makro klantenservice

Makro opzeggen

Makro direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/makro.

Makro ervaringen

5 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Makro? Laat ons je ervaring met Makro weten!
Beoordeel Makro

Adres Makro klantenservice

Spaklerweg 50-52
Amsterdam-Duivendrecht
Rapportcijfer Makro klantenservice: 6

Rapportcijfer is gebaseerd op 5 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Makro klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

 • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
 • Je review wordt niet naar de Makro klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Makro Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Makro klantenservice?

5 reviews over “Makro”

 1. Rapportcijfer: 2

  De Beyond Burgers waren in de aanbieding t/m 15 augustus 2023: voor een verpakking een Euro minder dan de reguliere prijs.
  Ik kon het artikel in de winkel niet vinden en vroeg een hulpvaardige medewerker die mij het artikel wees. Daarna naar de kassa.
  Na controle van de nota bleek dat de reguliere prijs in rekening was gebracht. Niet veel meer dan de kortingsprijs maar het gaat mij, na de reactie van de klantenservice, meer om het principe.
  Ik dan ook naar de klantenservice. Drie medewerkers stonden er niets te doen dus ik kon hen snel het gekochte product en de folder laten zien. Een van de medewerkers vond snel uit dat de kortingsactie ging over een doos van 10x110gr. terwijl ik een doos met 10x113gr. had. Geen enkele actie om na te gaan of hier sprake was van een foute gewichtsvermelding in de folder en ik derhalve recht had op een restitutie van het prijsverschil. DAn wel de vraag of ik het gekochte product terug wilde geven.
  Thuis gekomen maar even gekeken op de site van Beyond Meat. Een verpakking van 110gr. komt niet in hun assortiment voor.
  Misschien toch maar de kwantiteit van de klantenservice in uw vestiging Delft verlagen en de kwaliteit verhogen.
  Loet

  PS: wacht uw aanbod voor een restitutie af

 2. Rapportcijfer: 8

  Kon niet binnen bij Makro best,
  Kaart geeft aan:geblokkeerd.
  Heb nieuw pasje gekregen.
  Gaat nu toch automatisch personeelskortne eraf?
  J.W. Thoonen. boxtel

 3. Rapportcijfer: 2

  Slecht en duur. Ook veel vakken leeg. Wat in de “aanbieding” is is niet aanwezig of op.
  Aflopende zaak daar.

 4. Rapportcijfer: 8

  Geachte ..

  Mijn Makro pas moet vervallen.
  Hoe kan ik dit regelen?

  Met vr gr

 5. Rapportcijfer: 10

  Je hebt hier een goed versaanbod, ook goed voor bedrijfskleding!