Makro

Over Makro

Makro is een van de grootste groothandels van Nederland. Ook hebben zij de meeste soorten producten. Makro heeft ten behoeve van zijn klanten vier verschillende onderdelen ontwikkeld: Food, Non-Food, Horeca en Office & Cleaning. Makro werd in 1968 gevestigd in Amsterdam.

Oprichting

Makro werd opgericht in 1968 en is eigendom van METRO Group. De Makro heeft inmiddels 17 vestigingen in Nederland en 6 in België. In Nederland is er een Makro in Best, Beverwijk, Breda, Delft, Duiven, Dordrecht, Groningen, Hengelo, Leeuwarden, Nijmegen, Nuth, Vianen, Wateringen, Barendrecht, ’s-Hertogenbosch en Nieuwegein. Het bedrijf werd opgericht door de Nederlandse Steenkolen Handelsvereniging. In 1998 werden de Europese vestigingen van de Makro overgedragen aan de Metro Group, een Duits bedrijf. Metro Group is grootaandeelhouder en heeft onder andere een meerderheidsbelang in de Mediamarkt. Momenteel is de Nederlandse Steenkolen Handelsvereniging nog wel eigenaar van de vestigingen van de Makro in Zuid-Amerika.

Makro-pas

Omdat Makro alleen producten wilt leveren aan bedrijven, stichtingen en verenigingen, moeten de consumenten een speciale Makro-pas aanvragen. Dit kan alleen indien de bedrijven zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Individuele consumenten kunnen dus geen producten kopen bij de Makro, alleen indien zij namens het bedrijf hun boodschappen doen. Vanuit het principe van de groothandel en vanwege de wet, wordt deze aanpak gehanteerd. Indien de Makro immers niet met de pas zou werken, zou het bedrijf onderdeel uitmaken van de detailhandel en kan de groothandel zijn vestigingen wel sluiten. De vestigingen van de Makro zitten bijna altijd op industrieterreinen, waar een verbod geldt voor detailhandel. In Nederland zijn er ongeveer een miljoen Makro-passen op de markt. Er werken in Nederland dan ook ongeveer 4000 mensen bij de Makro.

Bomaanslagen

In 1985 en in 1987 werden op vijf verschillende vestigingen bomaanslagen gepleegd. Dit werd gedaan door de terroristische organisatie Rara. Makro had verschillende vestigingen in Zuid-Afrika, terwijl er op dat moment een economische sanctie werd uitgevoerd. Door de bomaanslagen zijn de Makro Duiven en Makro Nuth afgebrand. Om die reden heeft de Steenkolen Handelsvereniging de vestigingen in Zuid-Afrika van de hand gedaan.

Kerstpakketten

Sinds het moment van oprichting is de Makro ook in te zetten voor de samenstelling en het in elkaar zetten van kerstpakketten. De Inpak Centrale Nedema maakt dit mogelijk. Makro Nederland Kerstpakketten kan gezien worden als een aparte organisatie. Zo heeft zij een eigen organisatie die de inkoop regelt. Ook bestaat er een apart bedrijf die voor Makro Nederland Kerstpakketten produceert. Er zijn zestien verschillende showrooms in Nederland, waar de kerstpakketten worden gepresenteerd.

Contact

De Makro is te bereiken op 0900-2025300. Op de website van de Makro zijn er tevens antwoorden te vinden op veel gestelde vragen en ook het Customer Service Center maakt deel uit van de klantenservice van de Makro.

Openingstijden Makro klantenservice

Nu bereikbaar.

Maandag
08:00 -22:00
Dinsdag
08:00 -22:00
Woensdag
08:00 -22:00
Donderdag
08:00 -22:00
Vrijdag
08:00 -22:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Makro

Telefoonnummer Makro klantenservice

Telefoonnummer
0900 - 20 25 300
Belkosten
€ 0,20 per gesprek plus eventueel de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon

Adres Makro klantenservice

Spaklerweg 50-52
Amsterdam-Duivendrecht

E-mailadres Makro klantenservice

E-mailadres
onbekend

Makro opzeggen

Makro direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/makro.

Makro ervaringen

3 ervaringen.

3 gedachten over “Makro”

  1. Slecht en duur. Ook veel vakken leeg. Wat in de “aanbieding” is is niet aanwezig of op.
    Aflopende zaak daar.

  2. Geachte ..

    Mijn Makro pas moet vervallen.
    Hoe kan ik dit regelen?

    Met vr gr

Plaats een reactie