Peugeot Nederland

Over Peugeot Nederland

Peugeot, het moederbedrijf van Peugeot Nederland, is een Frank automerk. Het merk is vernoemd naar de Franse familie Peugeot, die al vroeg in de negentiende eeuw het bedrijf oprichtte.

Peugeot maakt deel uit van de Franse autogroep PSA Peugeot Citroën. Naast Peugeot horen ook de Franse automerken Citroën en DS Automobiles tot deze holdingmaatschappij.

Geschiedenis

Het bedrijf is opgericht door Jean-Pierre en Jean-Frédéric Peugeot. In die tijd is het bedrijf gericht op het metaalgieten. Langzaam maar zeker ontwikkelt het bedrijf allerlei belangrijke innovaties. De eerste Peugeot auto werd in 1890 gebouwd en een jaar later kwam de productie van de auto’s op gang.

De Peugeot 201 is de eerste auto die met de welbekende cijferreeks wordt geproduceerd. Deze serie ziet in 1923 het daglicht. In 2005 wordt er voor het eerst een nieuwe cijferreeks geïntroduceerd met de intrede van de 1007.

Daarnaast is Peugeot de eerste autofabrikant die een standaard FAP-roetfilter op een auto brengt. De roetuitstoot van een dieselauto wordt hiermee vrijwel tot nul teruggebracht.

Aan het begin van de eenentwintigste eeuw zijn de Peugeot 206 en 307 onderdeel van de best verkochte auto’s in Europa.

Duurzaam en milieu

Peugeot richt zich op duurzame mobiliteit. Daarnaast staat ook de milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel bij het automerk. Niet alleen wordt er bij technologische ontwikkelingen en producten aan het milieu gedacht, dit is ook het geval bij services.

Contactgegevens

Op de website van Peugeot nis alle praktische informatie betreffende de dealers van Peugeot Nederland te vinden, zoals contactinformatie en een routebeschrijving.

U kunt telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Peugeot Nederland via 0800-7384368. De klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Daarnaast is het mogelijk om het contactformulier op de website in te vullen, of schriftelijk contact op te nemen. Schriftelijke post kunt u adresseren aan Peugeot Nederland N.V., t.a.v. de afdeling Klantenservice, Postbus 12420, 1100 AK Amsterdam Zuidoost.

Openingstijden Peugeot Nederland klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Peugeot Nederland

Telefoonnummer Peugeot Nederland klantenservice

Telefoonnummer
0800 - 738 43 68
Belkosten
gratis

Adres Peugeot Nederland klantenservice

De Entree 123
Amsterdam

E-mailadres Peugeot Nederland klantenservice

E-mailadres

Peugeot Nederland opzeggen

Peugeot Nederland direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/peugeot nederland.

Peugeot Nederland ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie