NVWA

 klantenservice

<h2>Over NVWA</h2>

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, afgekort NVWA, is een Nederlands agentschap dat toezicht houdt op de naleving van wetten en voorschriften bij Nederlandse bedrijven en instellingen. Het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn opdrachtgevers van NVWA. Het NVWA heeft verschillende voorgangers gehad, een daarvan was de Keuringsdienst van Waren. Deze werd samengevoegd met de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees als de Voedsel en Waren Autoriteit. Op 1 januari 2006 zijn KvW en RVV gefuseerd tot een landelijke autoriteit onder de naam: Voedsel en Waren Autoriteit. Zes jaar later fuseerde de NVWA ook nog met de Algemene Inspectiedienst en de Plantenziektenkundige Dienst. Sinds juli 2006 is de methode van toezicht houden bij het NVWA gewijzigd. Bedrijven die zich steeds goed aan de regels houden krijgen een grotere eigen verantwoordelijkheid en worden ook minder gecontroleerd. Daartegenover staat dat ondernemingen die slecht de regels handhaven intensiever gecontroleerd worden.

<h2>Missie en taken</h2>

De missie van de NVWA luidt: het bewaken van de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, en het handhaven van de natuurwetgeving. De NVWA heeft in de loop der jaren minder taken gekregen. Dit komt voornamelijk door de wens voor een kleinere rijksoverheid, minder ambtenaren en de jarenlange bezuinigingen. Tot 2013 hield de NVWA toezicht op de Drank- en Horecawet maar dit is inmiddels onder toezicht gezet van de gemeenten. Naar verwachtingen zullen er in de komende jaren nog meer bezuinigd worden op de NVWA. De organisatie houdt op dit moment onder meer toezicht op de naleving van de Warenwet, de Tabakswet en allerlei Algemene Maatregelen van Bestuur zoals het Warenwetbesluit algemene productveiligheid en het Warenwetbesluit machines. De NVWA brengt ook adviezen uit voor de opdracht gevende ministeries.

<h2>Contact</h2>

De klantenservice van NVWA is te bereiken via het telefoonnummer 0900-0388 van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. U kunt terecht bij de klantenservice voor al uw vragen, klachten en opmerkingen. Als u vragen heeft kunt u deze ook stellen door een email te sturen naar het e-mailadres info@nvwa.nl. Als u liever schriftelijk contact wenst met NVWA kunt u een brief sturen naar: Postbus 43006, 3540 AA Utrecht. Het is ook mogelijk om te NVWA te bezoeken. Het hoofdkantoor van NVWA is voor bezoekers, uitsluitend op afspraak, geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 20.00 uur. Het adres van het hoofdkantoor is Catharijnesingel 59, 3511 GG in Utrecht. Als u een afspraak wilt maken op het hoofdkantoor kunt u bellen met het telefoonnummer  (088) 223 33 33 van 8.30 tot 17.00 uur.

Contact met NVWA

Openingstijden NVWA klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers NVWA klantenservice

Contact met NVWANummer
Algemeen0900 - 03 88

Overige contactmogelijkheden NVWA klantenservice

NVWA opzeggen

NVWA direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/nvwa.

NVWA ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met NVWA? Laat ons je ervaring met NVWA weten!
Beoordeel NVWA

Adres NVWA klantenservice

Catharijnesingel 59
Utrecht ­

Laat ons je ervaring met de NVWA klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de NVWA klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel NVWA Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de NVWA klantenservice?