BKR

Over het BKR

Het BKR registreert leningen en kredieten. Het BKR, Bureau Krediet Registratie, is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Sinds 1965 is de stichting al werkzaam op het gebied van krediet registraties.
Kredietverstrekkers zijn wettelijk verplicht om iedere lening aan te melden bij het BKR. Daarnaast kunnen kredietverstrekkers het systeem ook gebruiken wanneer er bij hen een nieuwe kredietaanvraag binnenkomt. Door de gegevens van de klant op te vragen, kunnen ze beter inschatten hoe een klant er financieel gezien voor staat. Als iemand geen betalingsachterstand heeft, dan werkt een registratie in het Centraal Krediet Informatiesysteem in het voordeel van de consument.
Het registreren van kredieten zorgt er voor dat consumenten minder snel in de financiële problemen komen.
BKR registreert enkel kredieten, maar wil in de toekomst ook andere schulden inzichtelijk gaan maken. Op dit moment worden schulden zoals een betalingsachterstand bij de Belastingdienst, een studieschuld of een hypotheek niet geregistreerd in het systeem. Een uitbreiding van de registratie zorgt er voor dat kredietverstrekkers een nog betere afweging kunnen maken op het gebied van een kredietaanvraag.

Consument

Als consument kunt u ook terecht bij het BKR om uw kredietgegevens op te vragen. U krijgt dan inzicht in de soorten overeenkomst, de hoogte van de lening of het limiet, de ingangsdatum van het krediet, de maand waarin de overeenkomst wordt afgelost, de maand waarin de overeenkomst officieel is beëindigd en eventuele bijzonderheden. Het BKR heeft geen kennis van uw inkomen of schulden zoals een studieschuld.

Contactgegevens

U kunt het BKR op verschillende manieren bereiken. Voor vragen of opmerkingen neemt u telefonisch contact op met 088-1502500. Deze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30-17.00 uur.
Daarnaast kunt u het contactformulier op de website invullen. Wilt u gegevens opvragen? Dit kunt u ook doen via de website.
Het BKR is gevestigd aan de Dodewaardtlaan 1, 4006 EA in Tiel.

Openingstijden BKR klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
BKR

Telefoonnummer BKR klantenservice

Telefoonnummer
088 - 15 02 500
Belkosten
lokaal tarief

Adres BKR klantenservice

Dodewaardlaan 1
Tiel

E-mailadres BKR klantenservice

E-mailadres
onbekend

BKR opzeggen

BKR direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/bkr.

BKR ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie