Gemeente Leidschendam-Voorburg

Over de gemeente Leidschendam-Voorburg

De gemeente Leidschendam-Voorburg is gelegen in de provincie Zuid-Holland. De gemeente telt ruim 74.000 inwoners. Het Rijn-Schiekanaal snijdt de gemeente doormidden. Beide delen van de gemeente hebben een compleet verschillende soort grondgebied. Ten westen van het kanaal bevinden zich de steden Voorburg en Leidschendam. Dit deel is volledig geürbaniseerd. Ten oosten van het kanaal ligt een veenweidegebied met daarin het dorp Stompwijk en Wilsveen.

Ontstaan

Het grondgebied waarop Leidschendam-Voorburg zich bevindt wordt al enkele millennia bewoond, zo blijkt uit archeologische vondsten. In de Romeinse tijd werd de handelsplaats Forum Hadriani gesticht.
In de 18e eeuw groeide de agrarische sector in Veur en Stompwijk. Veur en Stompwijk voegden zich in 1938 samen tot Leidschendam. In Voorburg was in deze eeuwen ook al veel bedrijvigheid. De gemeente Leidschendam-Voorburg is in 2002 ontstaan uit een fusie tussen Leidschendam en Voorburg.

Wat Leidschendam-Voorburg te bieden heeft

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur en historie. Op het gebied van natuur beschikt de gemeente over de Driemanspolder, een poldergemaal, vogelplas de Starrevaart en enkele parken.
De gemeente heeft diverse kunst in de openbare ruimte staan. Daarnaast beschikt de gemeente ook over het museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Leidschendam-Voorburg. Telefonisch is de gemeente bereikbaar op 14070. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30- – 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 – 16.00 uur. U kunt ook een bezoek brengen aan het servicecentrum. Dit centrum is gevestigd aan de Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam. Het centrum is op maandag geopend van 8.30 – 18.00 uur, op dinsdag van 8.30 – 16.00 uur, op woensdag en donderdag van 8.30 – 20.00 uur en op vrijdag van 8.30 – 12.00 uur.
Het is ook mogelijk om het contactformulier op de website in te vullen. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 1005, 2260 BA Leidschendam. U kunt uw vraag ook via Twitter stellen.

Openingstijden Gemeente Leidschendam-Voorburg klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -16:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Leidschendam-Voorburg

Telefoonnummer Gemeente Leidschendam-Voorburg klantenservice

Telefoonnummer
14 070
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Leidschendam-Voorburg klantenservice

Koningin Wilhelminalaan 2
Leidschendam

E-mailadres Gemeente Leidschendam-Voorburg klantenservice

Gemeente Leidschendam-Voorburg opzeggen

Gemeente Leidschendam-Voorburg direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente leidschendam-voorburg.

Gemeente Leidschendam-Voorburg ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie