De Dierenbescherming doet veel werk om dieren te beschermen. Dit doen ze op veel verschillende manieren. Een manier is bijvoorbeeld de dierenambulance. De dierenambulance is dag en nacht actief en redt jaarlijks duizenden dieren. De bestuurders van de ambulance zijn allemaal vrijwilligers, dus al het geld dat er opgehaald wordt (wat overigens niet veel is) gaat naar de dieren. Ook heeft de Dierenbescherming 40 asielen, waar dieren zorg krijgen van een dierenarts als dat nodig is. De dieren worden daar goed verzorgd totdat een baasje ze weer op komt halen. Als dieren zijn weggelopen en de eigenaar niet bekend is, worden ze ook naar het asiel gebracht door de dierenambulance. Een derde manier van beschermen doet de dierenbescherming door middel van inspecties. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming behandelt meldingen van dierenmishandeling, dit doen ze in samenwerking met de dierenpolitie, het ministerie van Economische Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Als de dierenpolitie een overtreding constateert, komt er eerst een proces verbaal en daarna een strafrechtelijke vervolging. Als het welzijn van het dier kan worden verbeterd komen de inspecteurs in actie. Zij kunnen een eigenaar dwingen om de levensomstandigheden te verbeteren of een dier naar een dierenarts te brengen. Voor meer informatie kunt u bellen met de klantenservice.
Zelf helpen
De Dierenbescherming stimuleert iedereen om zelf ook mee te helpen. Dit kan bijvoorbeeld door een donatie te doen, maandelijks of eenmalig. Dit is zeer belangrijk, want de Dierenbescherming draait op deze donaties. Ook kun je vrijwilliger worden, dan kunt je actief meehelpen om dieren te redden en beschermen. Als vrijwilliger kun je bijvoorbeeld helpen bij de dierenambulance of collectant worden. Een andere manier om te helpen is ook nog om diervriendelijk te leven. Als dit immers gedaan wordt, is de Dierenbescherming steeds minder nodig. Ook als bedrijf is het mogelijk om de Dierenbescherming te helpen. Door partner te worden kan gewerkt worden naar een gemeenschappelijk doel. Voor meer informatie hierover kunt u de klantenservice van de Dierenbescherming bellen. De Dierenbescherming biedt ook teambuildingsdagen aan, om zowel de sfeer binnen een bedrijf, als de dieren te helpen. Ook op scholen is het mogelijk om kinderen te stimuleren om dieren te helpen door middel van onder andere voorlichters, lespakketten en spreekbeurtinformatie.
Klantenservice
De dierenbescherming klantenservice is zeer uitgebreid. Zo kunt u bellen of een contactformulier invullen om contact op te nemen. Dit kunt u doen wanneer u bijvoorbeeld een wijziging wil doorgeven, dit kan bijvoorbeeld een adreswijziging zijn of een wijziging in de maandelijkse donatie. Voor klachten kunt u het klachtenformulier op de website invullen, deze zullen worden afgehandeld volgens het klachten- en geschillenregelement Dierenbescherming. Om contact op te nemen met de klantenservice van de Dierenbescherming kunt u het telefoonnummer 088 81 13 000 bellen. U krijgt dan de Service & Informatie aan de lijn.
Hulp gevraagt om de weidevogels te redden in 2023.in 2022 hebben wij gezien in zuidpolder berkel achter ons huis (natuurgebied) dat er half mei een boer de hele polder maaide, polder was stil !!!! Wie helpt mij .,dank , alle bewoners van de rodenrijseweg
AlAls jullie nodig zijn zijn jullie er niet. Hier in Puttershoek heb je ponny markt kunnen kinderen erop zitten gewoon zielig de hoeven zijn kapot ze willen niet schandalig voor woorden niemand houdt toezicht. Dieren party en niemand die met dieren te maken heeft heeft er controle op.
Jullie. Nooit wordt er gecontroleerd op ponys. Geen cent meer van mij met instanties die zogenaamd dieren lief hebbers zijn
Geachte heer,mevrouw,
IK zou graag meeer informatie van u ontvangen over vacatures DIERENVERZORGER Amersfoort
ALVAST Bedankt en ik hoop zeer sne. Iets te mogen vernemen.
Graag bellen va 14.00
Vr groet
Jeroen