Kindertelefoon

 klantenservice

Over de Kindertelefoon

De Kindertelefoon is een zelfstandige stichting en telefonische hulpdienst voor kinderen die bestaat sinds 1979, de stichting draait voornamelijk met de hulp van vrijwilligers. De Kindertelefoon is er voor kinderen en jongeren die vragen hebben of graag hun verhaal kwijt willen aan iemand. De kinderen en jongeren tot ongeveer 18 jaar kunnen anoniem bellen of chatten met de Kindertelefoon. De Kindertelefoon is een onderdeel van Bureau Jeugdzorg, het bestaansrecht van de hulpdienst is verankerd in de Wet op de Jeugdzorg. Er zijn in Nederland zeven locaties waar de Kindertelefoon actief is, verspreid over deze locaties voeren vrijwilligers gesprekken met kinderen en jongeren. Deze vrijwilligers hebben allemaal een uitgebreide training gevolgd. Het Landelijk Bureau van De Kindertelefoon zorgt voor het realiseren van alle landelijke publiciteit, projecten en beleidsvraagstukken. Er werken momenteel 800 vrijwilligers bij de Kindertelefoon die samen ruim 400.000 gesprekken per jaar voeren met kinderen. De vrijwilligers staan onder leiding van 40 betaalde werknemers.

Aanbod

Sinds 1992 beschikt de Kindertelefoon over een gratis landelijk telefoonnummer waar kinderen altijd anoniem naar kunnen bellen, er wordt nooit zonder toestemming van het kind contact opgenomen met ouders of derden. De Kindertelefoon vindt respect voor kinderen en hun vragen en problemen zeer belangrijk. Sinds 2008 kan er naast bellen ook gechat worden met een medewerker. Chatten kan tijdens dezelfde openingstijden als het telefoonnummer. Sinds 2012 is het voor jongeren vanaf 13 jaar ook mogelijk om op de website gebruik te maken van het forum van de Kindertelefoon. Via de website vindt u onder het kopje ‘volwassenen’ alle informatie over het worden van een vrijwilliger bij de Kindertelefoon. Medewerkers van de Kindertelefoon geven ook gastlessen voor groep 7 en 8 van de basisschool en het eerste jaar van de middelbare school. Tevens is er een lespakket te verkrijgen wat door de Kindertelefoon is ontwikkelt. Informatie hierover vindt u op de website.

Contact

U kunt de klantenservice van het Landelijk Bureau Kindertelefoon bereiken via het telefoonnummer 030 34 104 00 van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Dit telefoonnummer is bedoeld voor algemene vragen en opmerkingen over de Kindertelefoon. Het telefoonnummer waar kinderen hun vragen kwijt kunnen is het gratis telefoonnummer 0800 – 04 32. Dit telefoonnummer kunnen kinderen dagelijks bereiken van 14:00 tot 22:00 uur. Als u vragen, opmerkingen, suggesties of klachten heeft over de Kindertelefoon kunt u mailen naar het e-mailadres landelijkbureau@kindertelefoon.nl. Dit e-mailadres is niet bedoeld voor vragen van kinderen en jongeren.

Contact met Kindertelefoon

Openingstijden Kindertelefoon klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
14:00 -20:00
Dinsdag
14:00 -20:00
Woensdag
14:00 -20:00
Donderdag
14:00 -20:00
Vrijdag
14:00 -20:00
Zaterdag
14:00 -20:00
Zondag
14:00 -20:00

Telefoonnummers Kindertelefoon klantenservice

Contact met KindertelefoonNummer
Algemeen0800 - 04 32

Overige contactmogelijkheden Kindertelefoon klantenservice

Kindertelefoon opzeggen

Kindertelefoon direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/kindertelefoon.

Kindertelefoon ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Kindertelefoon? Laat ons je ervaring met Kindertelefoon weten!
Beoordeel Kindertelefoon

Adres Kindertelefoon klantenservice

Tiberdreef 8
Utrecht ­

Laat ons je ervaring met de Kindertelefoon klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Kindertelefoon klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Kindertelefoon Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Kindertelefoon klantenservice?