CJIB

 klantenservice

Over het CJIB

Het CJIB staat voor Centraal Justitieel Incassobureau en is gevestigd te Leeuwarden. Het is een uitvoeringsinstantie van het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie. Het CJIB houdt zich voornamelijk bezig met innen van boetes en administratiekosten op basis van de Wahv (Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften). In 1990 is het CJIB opgericht als voortvloeisel van de invoering van de Wahv. Ze zijn gestart met vijf medewerkers in het arrondissement Utrecht. Bij het CJIB werken inmiddels 1100 medewerkers. Door de jaren heen kreeg het CIJB steeds meer andere taken. De inning van geldboetevonnissen, transactie en schadevergoedingsmaatregelen gaan tegenwoordig ook via het CJIB. Er zijn daarnaast coördinerende taken toebedeeld op het gebied van taak- en vrijheidsstraffen.

Prioriteit

Het vergroten van de maatschappelijke veiligheid is topprioriteit. Het CJIB levert daaraan een bijdrage door verschillende maatregelen en boetes te innen, strafrechtelijke sancties te coördineren en informatie te delen met opdrachtgevers met als doel de prestaties van het strafrechtketen te verbeteren.

Visie

Het CJIB is een zakelijke, betrouwbare en flexibele uitvoeringsorganisatie voor de overheid. Zij zijn een organisatie die als een geheel in samenwerking treedt met opdrachtgevers en partners. Dit doen zij om de dienstverlening continu te verbeteren met het oog op de burger. Ze zijn een expert op het gebied van incasseren, coördineren, innen en informeren. Dit brengt hoogwaardige kennis in de dagelijkse praktijk.

Contact

Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan de balie van het CJIB. Daarvoor is een telefonische afspraak nodig. Het CJIB is te bereiken op het nummer: (058) 215 95 55. Een van de medewerkers plant dan in overleg een afspraak in op dinsdag- of donderdagochtend tussen 9:00 en 12:00 uur. Het is aan de balie niet mogelijk om een boete contant te betalen of een ingevorderd rijbewijs in te leveren of op te halen. Het hoofdkantoor van CJIB is gevestigd op: Wester State Tesselschadestraat 55, 8913 HA Leeuwarden. Het is ook mogelijk om, indien er ontevredenheid bestaat over de wijze waarop het CJIB heeft gehandeld, een klacht in te dienen. Dat kan op drie verschillende manieren. Ten eerste kan dit via een online klachtformulier. Ten tweede kan de klacht telefonisch worden doorgegeven op het nummer (058) 2159555. Er kan op werkdagen gebeld worden van 8:00 tot 17:00 uur. Tot slot kan de klacht ook per brief worden verstuurd. Het postadres is: Centraal Justitieel Incassobureau Directie I&I – Juridische Zaken o.v.v. Klacht Postbus 1794 8901 CB Leeuwarden.

Contact met CJIB

Openingstijden CJIB klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
08:00 -17:00
Dinsdag
08:00 -17:00
Woensdag
08:00 -17:00
Donderdag
08:00 -17:00
Vrijdag
08:00 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers CJIB klantenservice

Contact met CJIBNummer
AlgemeenZie website cjib.nl

Overige contactmogelijkheden CJIB klantenservice

CJIB opzeggen

CJIB direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/cjib.

CJIB ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met CJIB? Laat ons je ervaring met CJIB weten!
Beoordeel CJIB

Adres CJIB klantenservice

Tesselschadestraat 140
Leeuwarden

Laat ons je ervaring met de CJIB klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de CJIB klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel CJIB Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de CJIB klantenservice?