Mercedes-Benz

Over Mercedes-Benz

Mercedes-Benz is een Duitse autofabrikant. Het automerk is in 1926 ontstaan uit de fusie tussen Daimler Motoren Gesellschaft en Benz & Cie. Benz is het merk waaronder Carl Benz de eerste auto’s ter wereld produceerde. Hij bouwde zijn eerste voertuig in 1885. Mercedes komt voort uit Daimler, dit was ook een Duits automerk. Daimler wijzigde zijn naam in 1900 naar Mercedes en ging onder deze naam verder met de productie van auto’s.

Mercedes-Benz is onder meer eigenaar van Maybach en Smart. De autofabrikant produceert personenauto’s, busjes en bestelwagens, maar levert ook bussen, vrachtwagens en vliegtuigen. Kenmerkend voor dit automerk is de driepuntige ster, die omsloten is door een cirkel en op de voorkant van de auto’s prijkt.

De verschillende series van de auto’s worden aangeduid met een letter en een getal. Zo heeft Mercedes-Benz onder meer een A-klasse, C-klasse en E-klasse. De getallen achter de letters geven de cilinderinhoud weer. In de klassen worden de verschillende soorten auto ook per letter aangeduid. Zo staat, bijvoorbeeld, de S voor Stationwagen en de R voor Roadster.

Duurzaamheid en innovatie

Mercedes-Benz probeert op een milieuvriendelijke wijze auto’s te produceren en ook milieuvriendelijke auto’s te leveren. De autofabrikant heeft de uitstoot van oplosmiddelen al weten te verlagen in de personenwagenfabrieken. Het automerk is bezig om ook de CO2-uitstoot tijdens de productie terug te dringen. Daarnaast spaart men de natuurlijke hulpbronnen en wordt er geprobeerd zo weinig mogelijk afval te produceren. Dit gebeurt onder meer door gebruikte auto’s of auto-onderdelen te recyclen en hergebruiken.

Contactgegevens

Het hoofdkantoor van Mercedes-Benz Nederland bevindt zich in Utrecht. U kunt telefonisch contact opnemen met Mercedes-Benz via 020-7219100. Ook is het mogelijk om een e-mail te sturen naar info@mercedes-benz.nl of een vraag te stellen via de chatfunctie op de website. Via diezelfde website maakt u ook een afspraak met een dealer of werkplaats, dient u een klacht in of stelt u een andere vraag.

Openingstijden Mercedes-Benz klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
09:00 -17:00
Dinsdag
09:00 -17:00
Woensdag
09:00 -17:00
Donderdag
09:00 -17:00
Vrijdag
09:00 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Mercedes-Benz

Telefoonnummer Mercedes-Benz klantenservice

Telefoonnummer
020-7219100
Belkosten
lokaal

Adres Mercedes-Benz klantenservice

Van Deventerlaan 50
Utrecht

Mercedes-Benz opzeggen

Mercedes-Benz direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/mercedes-benz.

Mercedes-Benz ervaringen

1 ervaringen.

1 gedachte over “Mercedes-Benz”

  1. Vandaag 2x gebeld met klantenservice 1e na ongeveer 7 min in wachtstand kort gesprek waarna verbinding weg viel. Opnieuw gebeld na 7 min in wachtstand ben ik er mee gestopt.

Plaats een reactie