Smart

Over Smart

Smart is een relatief jong automerk. In 1994 besloten SMH (nu Swatch Group) en autogigant Daimler een productiefaciliteit te bouwen voor een kleine auto die geschikt zou zijn voor de grote stad.

In 1997 werd de Smartville fabriek in Hambach, Frankrijk geopend. Deze fabriek is een van de meest moderne autoproductiefabrieken. De fabriek staat symbool voor de samenwerking tussen Frankrijk en Duitsland; de fabriek staat in Frankrijk en het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. De eerste Smartfortwo rolde in 1998 uit de fabriek. Daarna volgden onder meer de Smart cabrio en de Smartforfour. In Smartville worden nu enkel nog de Smartfortwo en Smartfortwo electric drive geproduceerd. De Smartfortwo is ondertussen bezig aan haar derde generatie, deze werd in 2014 ontwikkeld.

In Smartville zijn meer dan 1600 mensen werkzaam. De fabriek in Frankrijk is gebouwd in de vorm van een kruis. De vier uitlopers bevatten ieder een apart onderdeel van het productieproces. Door deze vier uitlopers worden de onderdelen precies op tijd en in de goede volgorde in elkaar gezet.

Waarden

De kwaliteit van de auto’s staat voorop bij Smart. Daarnaast is Smart ook een milieubewust automerk. De fabriek beschikt over een eigen zuiveringsinstallatie en een op gas gestookte warmtekrachtcentrale.

Het aanbieden van een breed kleurenspectrum is ook een waarde van Smart. Door het nat-in-nat spuiten (in plaats van poedercoating) is het verven milieuvriendelijker geworden. Daarnaast is door deze vorm van spuiten ook het kleurenspectrum verder uitgebreid.

Contactgegevens

Voor vragen, advies of meer informatie vult u het contactformulier in op de website. U kunt ook telefonisch contact opnemen met 0800-27777777.

Op de website vindt u verschillende brochures, handleidingen en instructieboekjes.

Smart auto’s worden niet verkocht bij traditionele dealers, maar bij zogeheten Smart Centers. Dit zijn garages langs doorgaande wegen in grote steden. De Smart auto’s worden in een glazen vitrine boven elkaar getoond. Op de website staat praktische informatie van iedere dealer, zoals contactgegevens, de aangeboden diensten en de openingstijden.

Openingstijden Smart klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Smart

Telefoonnummer Smart klantenservice

Telefoonnummer
00800 - 27 777 777
Belkosten
gratis

Adres Smart klantenservice

Van Deventerlaan 50
Utrecht ­

E-mailadres Smart klantenservice

E-mailadres
onbekend

Smart opzeggen

Smart direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/smart.

Smart ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie