Ben ik geschikt als medewerker van de klantenservice?

Als u een advertentie ziet waarin medewerkers voor de klantenservice worden gevraagd en dit lijkt u een leuke baan, dan vraagt u zich misschien af of u hiervoor geschikt bent. Een belangrijke voorwaarde is dat u duidelijk en vloeiend Nederlands spreekt. Soms wordt een vreemde taal zoals Engels of Duits gevraagd als het om een internationaal bedrijf gaat. Zeg alleen dat u deze talen goed spreekt als dat ook echt zo is. Zo niet valt u immers vrij snel door de mand. Maar er zijn meer kenmerken waar een medewerker klantenservice aan moet voldoen.

Ben ik geschikt als medewerker van de klantenservice?

Ruime werktijden, ook in het weekend

Veel bedrijven hebben tegenwoordig een klantenservice die ook ’s avonds of in het weekend bereikbaar is. Houd er dus  rekening mee dat u ook op zaterdag en zondag en in de avonduren moet werken. Sommige bedrijven zijn zelfs op feestdagen bereikbaar. Als u moet reizen voor uw werk let dan op files in de spits of de tijden waarop het openbaar vervoer rijdt en of u na een avonddienst nog wel thuis kunt komen.

De juiste ‘skills’ voor klantenservice medewerkers

Een medewerker klantenservice moet over de juiste competenties beschikken. Tact en geduld zijn belangrijke voorwaarden. U moet empathie met de klant kunnen tonen en zich kunnen verplaatsen in de situatie van de beller of mailer. U moet een situatie goed kunnen inschatten en in korte tijd de juiste beslissing kunnen nemen. Als een situatie met een klant escaleert moet u hier op een goede manier mee om kunnen gaan, zonder dat u zich laat intimideren maar ook zonder dat het gesprek met de klant nog verder uit de hand loopt.

Bent u klaar voor de klantenservice?

Als u denkt over de juiste vaardigheden te beschikken om als klantenservice medewerker aan de slag te gaan dan kunt u met een gerust hart solliciteren. Als de keuze op u valt zult u niet in het diepe worden gegooid maar een goede training krijgen door het bedrijf zodat u de klanten goed te woord kunt staan en van de juiste informatie voorzien. Met deze voorbereiding zullen de meeste gesprekken waarschijnlijk gewoon prettig verlopen en heeft u een leuke en afwisselende baan.

Beoordeel Ben ik geschikt als medewerker van de klantenservice? Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Ben ik geschikt als medewerker van de klantenservice? klantenservice?