Kan de klantenservice dicht als mijn bedrijf vanwege corona gesloten is?

Vanwege de coronacrisis die in 2020 de hele wereld in zijn greep kreeg, zijn veel bedrijven gesloten of liggen noodgedwongen stil. Tijdens de lockdowns sloot de horeca, maar omdat ook evenementen verboden werden zitten ook veel bedrijven die daar diensten en materialen voor leveren zonder werk. Denk bijvoorbeeld aan leveranciers van geluidsapparatuur en technisch personeel dat helpt met opbouwen en afbreken van evenementen. Maar moet uw bedrijf wel bereikbaar zijn ondanks dat er geen werk is? Kortom: Kan de stekker van de telefoon er uit omdat er toch geen klanten gaan bellen?

Kan de klantenservice dicht als mijn bedrijf vanwege corona gesloten is?

Houd contact met uw mogelijke klantenkring

Het is belangrijk dat u voor zover dat mogelijk is bij uw klanten en mogelijke afnemers aangeeft dat u nog steeds in business bent. Dit is erg belangrijk als de lockdown voorbij is. Als uw klanten uw naam dan zijn vergeten is de kans groot dat een concurrent er met de eer vandoor gaat. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg er dus voor dat u altijd bereikbaar bent voor uw klanten, al is het maar via een mobiel nummer dat u zelf beantwoordt.

Zorg dat uw bedrijfsinformatie up to date blijft

Hoewel veel ondernemers het anno 2020 somber inzien, komt er een einde aan de coronacrisis. Hoe lang deze nog gaat duren is nog niet te voorspellen, maar er komt een tijd dat deze periode kan worden afgesloten. Daar moet u als ondernemer op voorbereid zijn. Zorg ervoor dat u de boot niet mist. Alle medewerkers van uw klantenservice ontslaan omdat ze niet nodig zijn klinkt misschien logisch. Maar als er bijvoorbeeld in de zomer van 2021 weer evenementen mogen worden georganiseerd dan zal er een run op medewerkers ontstaan, ook voor de klantenservice om boekingen te noteren. Als uw bedrijf dan niet bereikbaar is dan is dat natuurlijk een gemiste kans op een succesvolle doorstart.

Is uw bedrijf voorbereid op de post-coronatijd?

Als u het niet druk heeft of zelfs helemaal zonder werk zit vanwege corona is het misschien een goed moment om na te denken over de toekomst. Hoe kunnen dingen anders en beter? Is mijn website nog van deze tijd of wordt het tijd voor een fris ontwerp? Klopt de inhoud van de site nog of moeten de FAQ’s nodig worden geüpdatet? Dit is hét moment om hier aandacht aan te besteden. Dan bent u direct klaar voor een frisse start zodra de overheid aankondigt dat ook de laatste coronamaatregelen worden opgeheven.

Beoordeel Kan de klantenservice dicht als mijn bedrijf vanwege corona gesloten is? Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Kan de klantenservice dicht als mijn bedrijf vanwege corona gesloten is? klantenservice?