Moet ik mijn klantenservice in meer talen aanbieden?

Internationaal opererende bedrijven hebben vaak een klantenservice die in meerdere talen beschikbaar is. Als uw bedrijf zich vooral op Nederland richt dan is het in principe niet nodig dat u expliciet uw klantenservice ook in andere talen aanbiedt. Als u wel veel buitenlandse klanten heeft dan is het wel prettig als u deze in hun eigen taal of op zijn minst in het Engels te woord kunt staan. Het is dan handig dat u deze optie in uw keuzemenu verwerkt. De klant krijgt dan als het goed is direct een medewerker aan de lijn die hem in het Engels of een andere taal te woord kan staan. Uw medewerker weet ook als er een telefoontje binnenkomt via een bepaalde menu optie dat dit iemand is die in het Engels of een andere taal te woord wil worden gestaan.
Moet ik mijn klantenservice in meer talen aanbieden?

Zorg voor voldoende kennis van een vreemde taal

Als u uw klanten ook in andere talen te woord wilt staan, zorg er dan voor dat u deze talen ook voldoende beheerst. Met vakantie Engels of school Duits komt u niet ver als u in deze talen technische vragen moet kunnen beantwoorden. Als u expliciet kenbaar maakt, bijvoorbeeld op uw website, dat u klanten in meerdere talen kunt helpen, dan moeten de medewerkers die deze taak uitvoeren, hiervoor ook de competenties hebben. Laat uw personeel dus bijscholen in het voeren van een conversatie in een vreemde taal die is toegespitst op het product of de dienst die uw bedrijf aanbiedt.

Mag een klant verwachten dat hij in een andere taal te woord wordt gestaan?

Als uw bedrijf een internationaal karakter heeft moet u er op voorbereid zijn at u bellers krijgt die geen Nederlands spreken. Als u alleen plaatselijk of regionaal opereert dan is dit minder voor de hand liggend. Een beller mag verwachten dat iemand op zijn minst een mondje Engels spreekt, maar eisen kan hij dat natuurlijk niet. Als het u niet lukt om een klant in de gewenste taal te woord te staan dan kunt u vragen of hij iemand namens hem wil laten bellen die wel Nederlands spreekt. Dit is vaak de makkelijkste oplossing in dit geval. Dit kunt u altijd nog beter doen dan te proberen het gesprek toch in het Engels of het Frans voort te zetten met als gevolg dat er misverstanden ontstaan die later maar moeilijk weer recht te zetten zijn.

Beoordeel Moet ik mijn klantenservice in meer talen aanbieden? Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Moet ik mijn klantenservice in meer talen aanbieden? klantenservice?