Van Gogh Museum

 klantenservice

Over Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is het voormalige rijksmuseum dat gewijd is aan de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. Het Van Gogh Museum bestaat uit het Rietveldgebouw en de Kurokawavleugel. Deze twee gebouwen zijn gelegen aan de Paulus Potterstraat en het Museumplein in Amsterdam, in het stadsdeel Zuid. De glazen hoofdentree verbindt beide gebouwen. Het Van Gogh Museum heeft een verzameling die bestaat uit ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven van Vincent Van Gogh. De bibliotheek van het museum omvat nog eens 23.000 werken. Hoewel Vincent van Gogh tijdens zijn leven slecht twee schilderijen verkocht werden zijn schilderijen in de jaren zestig, ruim 60 jaar na zijn overlijden, steeds populairder. De grondslag van het Van Gogh Museum werd gelegd in 1962 toen de familie Van Gogh de gehele verzameling aan de Staat der Nederlanden overdroeg. Voorwaarde voor deze overdracht was dat de gehele collectie in een aan Van Gogh gewijd museum zou worden ondergebracht.

Architectuur

De architectuur van de gebouwen van het Van Gogh Museum kent een gevarieerde geschiedenis. Het Rietveldgebouw, het hoofdgebouw van het museum, werd ontworpen door Gerrit Rietveld en werd geopend in 1973. Het andere gebouw van het Van Gogh Museum, de Kurokawavleugel, werd in 1999 opgeleverd. Diverse andere architecten hebben een bijdrage geleverd bij het her- en verbouwen van de twee gebouwen van het Van Gogh Museum. Sinds september 2015 heeft het Van Gogh Museum een nieuwe ingang. Deze ingang bestaat uit een constructie van transparant glas. De gehele ingang bestaat uit 650 m² koud gebogen glas, gigantische glazen dak liggers en glazen vinnen in de gevels met een lengte van ruim 9 meter.

Contact

De klantenservice van het Van Gogh Museum is te bereiken op het telefoonnummer (020) 570 52 00 van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. U kunt dit nummer bellen voor algemene informatie over het Van Gogh Museum, informatie over de collectie of informatie over programma en de activiteiten van het Van Gogh Museum. Als u vragen, opmerkingen of klachten heeft over het Van Gogh Museum of over de website kunt u ook een email sturen. U kunt uw vraag, opmerking of klacht sturen naar het emailadres info@vangoghmuseum.nl. U kunt er ook voor kiezen per post contact op te nemen met het Van Gogh Museum. U kunt uw brief richten aan: Van Gogh Museum, Postbus 75366, 1070 AJ Amsterdam. Tevens is het mogelijk om contact op te nemen door het contactformulier op de website in te vullen. Reageren via social media kan ook. Het Van Gogh museum is actief op Facebook en Twitter. Via deze social media kanalen kunt u ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Contact met Van Gogh Museum

Openingstijden Van Gogh Museum klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Van Gogh Museum klantenservice

Contact met Van Gogh MuseumNummer
Algemeen020 - 570 52 00

Overige contactmogelijkheden Van Gogh Museum klantenservice

Van Gogh Museum opzeggen

Van Gogh Museum direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/van gogh museum.

Van Gogh Museum ervaringen

2 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Van Gogh Museum? Laat ons je ervaring met Van Gogh Museum weten!
Beoordeel Van Gogh Museum

Adres Van Gogh Museum klantenservice

Paulus Potterstraat 7
Amsterdam
Rapportcijfer Van Gogh Museum klantenservice: 9

Rapportcijfer is gebaseerd op 2 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Van Gogh Museum klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Van Gogh Museum klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Van Gogh Museum Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Van Gogh Museum klantenservice?

0 reviews over “Van Gogh Museum”

  1. Rapportcijfer: 8

    I loved it, by far the best museum I went to in Holland!

  2. Rapportcijfer: 10

    Een absolute aanrader voor jong en oud. Een stuk geschiedenis met prachtige kunst.