Van Gogh Museum

Over Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is het voormalige rijksmuseum dat gewijd is aan de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. Het Van Gogh Museum bestaat uit het Rietveldgebouw en de Kurokawavleugel. Deze twee gebouwen zijn gelegen aan de Paulus Potterstraat en het Museumplein in Amsterdam, in het stadsdeel Zuid. De glazen hoofdentree verbindt beide gebouwen. Het Van Gogh Museum heeft een verzameling die bestaat uit ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven van Vincent Van Gogh. De bibliotheek van het museum omvat nog eens 23.000 werken. Hoewel Vincent van Gogh tijdens zijn leven slecht twee schilderijen verkocht werden zijn schilderijen in de jaren zestig, ruim 60 jaar na zijn overlijden, steeds populairder. De grondslag van het Van Gogh Museum werd gelegd in 1962 toen de familie Van Gogh de gehele verzameling aan de Staat der Nederlanden overdroeg. Voorwaarde voor deze overdracht was dat de gehele collectie in een aan Van Gogh gewijd museum zou worden ondergebracht.

Architectuur

De architectuur van de gebouwen van het Van Gogh Museum kent een gevarieerde geschiedenis. Het Rietveldgebouw, het hoofdgebouw van het museum, werd ontworpen door Gerrit Rietveld en werd geopend in 1973. Het andere gebouw van het Van Gogh Museum, de Kurokawavleugel, werd in 1999 opgeleverd. Diverse andere architecten hebben een bijdrage geleverd bij het her- en verbouwen van de twee gebouwen van het Van Gogh Museum. Sinds september 2015 heeft het Van Gogh Museum een nieuwe ingang. Deze ingang bestaat uit een constructie van transparant glas. De gehele ingang bestaat uit 650 m² koud gebogen glas, gigantische glazen dak liggers en glazen vinnen in de gevels met een lengte van ruim 9 meter.

Contact

De klantenservice van het Van Gogh Museum is te bereiken op het telefoonnummer (020) 570 52 00 van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. U kunt dit nummer bellen voor algemene informatie over het Van Gogh Museum, informatie over de collectie of informatie over programma en de activiteiten van het Van Gogh Museum. Als u vragen, opmerkingen of klachten heeft over het Van Gogh Museum of over de website kunt u ook een email sturen. U kunt uw vraag, opmerking of klacht sturen naar het emailadres info@vangoghmuseum.nl. U kunt er ook voor kiezen per post contact op te nemen met het Van Gogh Museum. U kunt uw brief richten aan: Van Gogh Museum, Postbus 75366, 1070 AJ Amsterdam. Tevens is het mogelijk om contact op te nemen door het contactformulier op de website in te vullen. Reageren via social media kan ook. Het Van Gogh museum is actief op Facebook en Twitter. Via deze social media kanalen kunt u ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Openingstijden Van Gogh Museum klantenservice

Nu bereikbaar.

Maandag
09:00 -17:00
Dinsdag
09:00 -17:00
Woensdag
09:00 -17:00
Donderdag
09:00 -17:00
Vrijdag
09:00 -22:00
Zaterdag
09:00 -17:00
Zondag
09:00 -17:00
Van Gogh Museum

Telefoonnummer Van Gogh Museum klantenservice

Telefoonnummer
020 - 570 52 00
Belkosten
lokaal tarief

Adres Van Gogh Museum klantenservice

Paulus Potterstraat 7
Amsterdam

E-mailadres Van Gogh Museum klantenservice

Van Gogh Museum opzeggen

Van Gogh Museum direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/van gogh museum.

Van Gogh Museum ervaringen

2 ervaringen.

0 gedachten over “Van Gogh Museum”

  1. Een absolute aanrader voor jong en oud. Een stuk geschiedenis met prachtige kunst.

Plaats een reactie