Anne Frank Huis

Over het Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een monument ter nagedachtenis aan Anne Frank en haar familie. Het huis, sinds 1960 fungerend als museum, is gevestigd aan de Prinsengracht 267 in Amsterdam. Het museum is gericht op het leven van Anne Frank, een Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken om niet in de handen van de nazi’s te vallen.

Anne Frank

In de periode waarin Anne Frank ondergedoken zit in het Achterhuis, stort ze zich op het schrijven in haar dagboek. In haar dagboek schrijft ze onder meer brieven aan haar denkbeeldige vriendin Kitty.

In 1944 wordt Anne Frank samen met de andere onderduikers uit het Achterhuis gearresteerd, nadat iemand ze verraden heeft. In februari 1945 sterft ze in een concentratiekamp in Bergen-Belsen. Alleen Otto Frank overleeft de kampen, alle andere onderduikers uit het Achterhuis sterven. De vader van Anne, Otto Frank, is de enige die de oorlog overleefd. Hij is degene die er voor zorgt dat het dagboek van Anne Frank wordt uitgegeven.

In 1957 werd de Anne Frank Stichting opgericht en het pand aan de Prinsengracht werd hersteld. Op 3 mei 1960 werd het Anne Frank Huis als museum geopend.

Praktische informatie

U kunt het beste online een kaartje kopen voor het museum, zodat u op een gereserveerd tijdstip het museum kunt betreden. Het museum is iedere dag geopend vanaf 9.00. De sluitingstijd verschilt per periode, voor de specifieke sluitingstijden kunt u terecht op de website.

Toegangsprijzen zijn 9,00 voor volwassen en 4,50 voor kinderen tussen 10 en 17 jaar. Kinderen tot en met 9 jaar hebben gratis toegang.

Naast het museum zit er ook een café en winkel in het pand gevestigd.

Contactgegevens

Het Anne Frank Huis ligt midden in het centrum van Amsterdam. Vanaf het Centraal Station is het ongeveer 20 minuten lopen naar het museum. De trams 13, 14 en 17 en de bussen 170, 172 en 174.

De veelgestelde vragen zijn beantwoord op de website. Voor andere vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier op diezelfde website.

Voor contact met de Anne Frank Stichting belt u met 020-5567100. U kunt ook schriftelijke post sturen naar Postbus 730, 1000 AS te Amsterdam. Voor het informatiebandje van het museum neemt u telefonisch contact op met 020-5567105.

Openingstijden Anne Frank Huis klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Anne Frank Huis

Telefoonnummer Anne Frank Huis klantenservice

Telefoonnummer
020 - 556 71 05
Belkosten
lokaal tarief

Adres Anne Frank Huis klantenservice

Prinsengracht 267
Amsterdam

E-mailadres Anne Frank Huis klantenservice

E-mailadres
onbekend

Anne Frank Huis opzeggen

Anne Frank Huis direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/anne frank huis.

Anne Frank Huis ervaringen

2 ervaringen.

0 gedachten over “Anne Frank Huis”

  1. Wij zijn hier met onze schooklas heengeweest, ze hebben hier erg goede gidsen die het verhaal goed vertellen.

  2. Erg indrukwekkend musuem, Wel atlijd erg druk… wanneer je de kans hebt zou ik aanraden om doordeweeks te gaan. Ook zeker geschikt om met kinderen heen te gaan.

Plaats een reactie