ABP

Over het ABP

Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) is het pensioenfonds voor mensen die werkzaam zijn bij de overheid of in het onderwijs. Het ABP is opgericht in 1922, maar is geprivatiseerd sinds 1996.

Het ABP is een van de grootste pensioenfondsen ter wereld. Het pensioenfonds geeft aan niet alleen aan pensioenen voor deze generatie te denken, maar zich ook op de generaties te richten die nog gaan komen. Zo heeft het ABP een speciale visie ontwikkeld: Visie 2020. In deze visie komen de verschillende trends en thema’s aan bod waar het pensioenfonds aan gaat werken. Dit zijn onder meer de keuzevrijheid van de werknemers en het verdelen van mee- en tegenvallers tussen generaties.

Een pensioen kunt u bij het ABP afsluiten voor wanneer u stopt met werken, maar u kunt ook een pensioen opbouwen bij arbeidsongeschiktheid of voor uw nabestaanden bij uw overlijden. Het opbouwen van een pensioen bij een pensioenfonds is een deel van uw totale pensioen. De andere twee delen zijn de uitkering die u van de overheid ontvangt en een eventuele aanvulling die u zelf heeft opgebouwd.

Pensioenmogelijkheden bij het ABP

Het opbouwen van een pensioen bij een pensioenfonds is een deel van uw totale pensioen. U kunt bij het ABP op verschillende manieren een pensioen opbouwen: bij pensionering (KeuzePensioen of OuderdomsPensioen), bij arbeidsongeschiktheid (ArbeidsongeschiktheidsPensioen) en bij overlijden (NabestaandenPensioen).

Daarnaast is het mogelijk om uw pensioen nog verder aan te vullen. Dit kan door bijvoorbeeld een ExtraPensioen of PartnerPlusPensioen af te sluiten bij het ABP. De aanvulling kan ook verkregen worden via de bank of verzekeraar.

Contactgegevens

U kunt contact met het ABP opnemen via het contactformulier op de website. Daarnaast kunt u telefonisch contact opnemen op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur. Voor vragen over pensioenopbouw belt u naar 045-5796070. Voor vragen over een specifiek pensioen zijn aparte telefoonnummers beschikbaar, die u op de website kunt vinden. Werkgevers nemen contact op via 045-5796556.

Openingstijden ABP klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
08:00 -17:30
Dinsdag
08:00 -17:30
Woensdag
08:00 -17:30
Donderdag
08:00 -17:30
Vrijdag
08:00 -17:30
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
ABP

Telefoonnummer ABP klantenservice

Telefoonnummer
045 - 579 60 70
Belkosten
lokaal tarief

Adres ABP klantenservice

Oude Lindestraat 70
Heerlen

E-mailadres ABP klantenservice

E-mailadres
onbekend

ABP opzeggen

ABP direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/abp.

ABP ervaringen

1 ervaringen.

1 gedachte over “ABP”

  1. Geen wnkel idee wat dit nu weer is

    Ik ben verplicht bij jullie verzekert omdat ik ambtenaar ben. Kunt u mij uitleggen waarom ik dan niet vanaf 1996 vrij ben om te bepalen waar ik mijn spaargeld in pensioenfonds stop en op welke wijze ik wil beleggen etc? Ook waarom het abp dan naar de pijpen van ons ss kabinet moet afdragen en handelen(leegplukken voor hun wanpraktijken verspilling en armoedebeleid voor ons allen, nog daargelaten de vernietiging van ons persoonlijk kapitaal en hijgedragen kapotaal,handel en economie etc? U bent toch geprivatiseert, dat betekent toch prive fonds,hebben ze geen zak mee te maken in den haag. Overigens wil ik post via gewone veilige prive mail en niet via de vreselijk slecht functionerende en niet prive digibox etc . Heb t al vaak aangegeven, maar digi begrijpt niet wat mensen bedoelen. Dus bij deze nog eens. Overigens wil ik kijn zuurverdiende spaargeld ook zelf krijgen,heb ik voor gewerkt en afgezien. En ook de afgesproken opbrengst,die was al laag genoeg door toedoen v overheidsbeleid. U bent prive als abp. Ik zet t maar op deze spot, anders mss sencuur op de officiele site..

Plaats een reactie