ABP

 klantenservice

Over het ABP

Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) is het pensioenfonds voor mensen die werkzaam zijn bij de overheid of in het onderwijs. Het ABP is opgericht in 1922, maar is geprivatiseerd sinds 1996.

Het ABP is een van de grootste pensioenfondsen ter wereld. Het pensioenfonds geeft aan niet alleen aan pensioenen voor deze generatie te denken, maar zich ook op de generaties te richten die nog gaan komen. Zo heeft het ABP een speciale visie ontwikkeld: Visie 2020. In deze visie komen de verschillende trends en thema’s aan bod waar het pensioenfonds aan gaat werken. Dit zijn onder meer de keuzevrijheid van de werknemers en het verdelen van mee- en tegenvallers tussen generaties.

Een pensioen kunt u bij het ABP afsluiten voor wanneer u stopt met werken, maar u kunt ook een pensioen opbouwen bij arbeidsongeschiktheid of voor uw nabestaanden bij uw overlijden. Het opbouwen van een pensioen bij een pensioenfonds is een deel van uw totale pensioen. De andere twee delen zijn de uitkering die u van de overheid ontvangt en een eventuele aanvulling die u zelf heeft opgebouwd.

Pensioenmogelijkheden bij het ABP

Het opbouwen van een pensioen bij een pensioenfonds is een deel van uw totale pensioen. U kunt bij het ABP op verschillende manieren een pensioen opbouwen: bij pensionering (KeuzePensioen of OuderdomsPensioen), bij arbeidsongeschiktheid (ArbeidsongeschiktheidsPensioen) en bij overlijden (NabestaandenPensioen).

Daarnaast is het mogelijk om uw pensioen nog verder aan te vullen. Dit kan door bijvoorbeeld een ExtraPensioen of PartnerPlusPensioen af te sluiten bij het ABP. De aanvulling kan ook verkregen worden via de bank of verzekeraar.

Contactgegevens

U kunt contact met het ABP opnemen via het contactformulier op de website. Daarnaast kunt u telefonisch contact opnemen op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur. Voor vragen over pensioenopbouw belt u naar 045-5796070. Voor vragen over een specifiek pensioen zijn aparte telefoonnummers beschikbaar, die u op de website kunt vinden. Werkgevers nemen contact op via 045-5796556.

Contact met ABP

Openingstijden ABP klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
08:00 -17:30
Dinsdag
08:00 -17:30
Woensdag
08:00 -17:30
Donderdag
08:00 -17:30
Vrijdag
08:00 -17:30
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers ABP klantenservice

Contact met ABPNummer
Algemeen045 - 579 60 70

Overige contactmogelijkheden ABP klantenservice

ABP opzeggen

ABP direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/abp.

ABP ervaringen

1 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met ABP? Laat ons je ervaring met ABP weten!
Beoordeel ABP

Adres ABP klantenservice

Oude Lindestraat 70
Heerlen
Rapportcijfer ABP klantenservice: 8

Rapportcijfer is gebaseerd op 1 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de ABP klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de ABP klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel ABP Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de ABP klantenservice?

1 reviews over “ABP”

  1. Rapportcijfer: 8

    Ik ben verplicht bij jullie verzekert omdat ik ambtenaar ben. Kunt u mij uitleggen waarom ik dan niet vanaf 1996 vrij ben om te bepalen waar ik mijn spaargeld in pensioenfonds stop en op welke wijze ik wil beleggen etc? Ook waarom het abp dan naar de pijpen van ons ss kabinet moet afdragen en handelen(leegplukken voor hun wanpraktijken verspilling en armoedebeleid voor ons allen, nog daargelaten de vernietiging van ons persoonlijk kapitaal en hijgedragen kapotaal,handel en economie etc? U bent toch geprivatiseert, dat betekent toch prive fonds,hebben ze geen zak mee te maken in den haag. Overigens wil ik post via gewone veilige prive mail en niet via de vreselijk slecht functionerende en niet prive digibox etc . Heb t al vaak aangegeven, maar digi begrijpt niet wat mensen bedoelen. Dus bij deze nog eens. Overigens wil ik kijn zuurverdiende spaargeld ook zelf krijgen,heb ik voor gewerkt en afgezien. En ook de afgesproken opbrengst,die was al laag genoeg door toedoen v overheidsbeleid. U bent prive als abp. Ik zet t maar op deze spot, anders mss sencuur op de officiele site..