ABP

Over het ABP

Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) is het pensioenfonds voor mensen die werkzaam zijn bij de overheid of in het onderwijs. Het ABP is opgericht in 1922, maar is geprivatiseerd sinds 1996.

Het ABP is een van de grootste pensioenfondsen ter wereld. Het pensioenfonds geeft aan niet alleen aan pensioenen voor deze generatie te denken, maar zich ook op de generaties te richten die nog gaan komen. Zo heeft het ABP een speciale visie ontwikkeld: Visie 2020. In deze visie komen de verschillende trends en thema’s aan bod waar het pensioenfonds aan gaat werken. Dit zijn onder meer de keuzevrijheid van de werknemers en het verdelen van mee- en tegenvallers tussen generaties.

Een pensioen kunt u bij het ABP afsluiten voor wanneer u stopt met werken, maar u kunt ook een pensioen opbouwen bij arbeidsongeschiktheid of voor uw nabestaanden bij uw overlijden. Het opbouwen van een pensioen bij een pensioenfonds is een deel van uw totale pensioen. De andere twee delen zijn de uitkering die u van de overheid ontvangt en een eventuele aanvulling die u zelf heeft opgebouwd.

Pensioenmogelijkheden bij het ABP

Het opbouwen van een pensioen bij een pensioenfonds is een deel van uw totale pensioen. U kunt bij het ABP op verschillende manieren een pensioen opbouwen: bij pensionering (KeuzePensioen of OuderdomsPensioen), bij arbeidsongeschiktheid (ArbeidsongeschiktheidsPensioen) en bij overlijden (NabestaandenPensioen).

Daarnaast is het mogelijk om uw pensioen nog verder aan te vullen. Dit kan door bijvoorbeeld een ExtraPensioen of PartnerPlusPensioen af te sluiten bij het ABP. De aanvulling kan ook verkregen worden via de bank of verzekeraar.

Contactgegevens

U kunt contact met het ABP opnemen via het contactformulier op de website. Daarnaast kunt u telefonisch contact opnemen op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur. Voor vragen over pensioenopbouw belt u naar 045-5796070. Voor vragen over een specifiek pensioen zijn aparte telefoonnummers beschikbaar, die u op de website kunt vinden. Werkgevers nemen contact op via 045-5796556.

Openingstijden ABP klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
ABP

Telefoonnummer ABP klantenservice

Telefoonnummer
045 - 579 60 70
Belkosten
lokaal tarief

Adres ABP klantenservice

Oude Lindestraat 70
Heerlen

E-mailadres ABP klantenservice

E-mailadres
onbekend

ABP opzeggen

ABP direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/abp.

ABP ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie