Rijksmuseum

 klantenservice

Over het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is een groot museum dat is gevestigd in Amsterdam. Het Rijksmuseum bestaat uit ruim 200 verschillende zalen. Deze zalen bieden een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf de middeleeuwen. Het Rijksmuseum is eigendom van de Staat en wordt beheerd door de Rijksgebouwendienst. Het Rijksmuseum was vanaf 18:00 uur open voor publiek, toen het museum nog gevestigd was in het Huis ten Bosch in Den Haag. Acht jaar later verhuisde het museum naar Amsterdam. Het huidige gebouw werd daar in 1885 in gebruik genomen. In 2013 is gebouw geheel gerenoveerd en gemoderniseerd. De missie van het Rijksmuseum is om mensen, kunst en geschiedenis te verbinden.

Collectie

In 1800 begon het Rijksmuseum met 200 schilderijen en historische voorwerpen. Dit waren voornamelijk de restanten van de stadhouderlijke collectie samen met voorwerpen die afkomstig waren van staatsinstellingen. De eerste aankoop van het Rijksmuseum was ‘De Zwaan’ van Jan Asselijn, deze werd voor 100 gulden gekocht en is nog steeds een van de topstukken van het museum. De huidige collectie van het museum bestaat onder andere uit werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. Het Rijksmuseum biedt een representatief overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen, samen met belangrijke aspecten van Europese en Aziatische kunst. Het rijksmuseum is ook actief bezig met restauratie en onderzoek naar kunst en geschiedenis. Het museum heeft elk jaar nieuwe tentoonstellingen. Op de website vindt u een overzicht van de huidige tentoonstellingen in het museum. Tevens geeft het museum workshops, leerzame cursussen, colleges en lezingen. Eens per jaar is er ‘De Nacht van de Geschiedenis’. Op deze avond zijn er sprekers, debatten, interviews en nog veel meer.

Contact

De klantenservice van het Rijksmuseum is te bereiken op het telefoonnummer +31 (0) 20 6747 000 van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. U kunt dit nummer bellen voor algemene informatie over het Rijksmuseum, informatie over de collectie of informatie over het programma en de activiteiten van het Rijksmuseum. Als u vragen, opmerkingen of klachten heeft over het Rijksmuseum of over de website kunt u ook een email sturen. U kunt uw vraag, opmerking of klacht sturen naar het emailadres info@rijksmuseum.nl. U kunt er ook voor kiezen per post contact op te nemen met het Rijksmuseum. U kunt uw brief richten aan : Rijksmuseum Amsterdam, Postbus 74888, 1070 DN Amsterdam. Het Rijksmuseum is ook actief op Facebook en Twitter. Via deze social media kanalen kunt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Op de website kunt u zich tevens abonneren op de nieuwsbrief van het museum.

Contact met Rijksmuseum

Openingstijden Rijksmuseum klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Rijksmuseum klantenservice

Contact met RijksmuseumNummer
Algemeen0900 - 07 45

Overige contactmogelijkheden Rijksmuseum klantenservice

Rijksmuseum opzeggen

Rijksmuseum direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/rijksmuseum.

Rijksmuseum ervaringen

3 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Rijksmuseum? Laat ons je ervaring met Rijksmuseum weten!
Beoordeel Rijksmuseum

Adres Rijksmuseum klantenservice

Museumstraat 1
Amsterdam
Rapportcijfer Rijksmuseum klantenservice: 9.3

Rapportcijfer is gebaseerd op 3 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Rijksmuseum klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

 • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
 • Je review wordt niet naar de Rijksmuseum klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Rijksmuseum Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Rijksmuseum klantenservice?

3 reviews over “Rijksmuseum”

 1. Rapportcijfer: 8

  Slechtste contactservice ever ! Onbegrijpelijk voor zo een museum . Je geraakt niet binnen . Ze laten je 45 minuten in de wacht staan . Ze reageren nergens op . Het is nu druk door de Vermeer tentoonstelling maar dit is zoooooo onprofessioneel!!!! En dan … word je afgeduwd. Iemand een idee hoe ik ze moet bereiken ? Aangetekend zending? Beschamend is dit voor zo een museum . Zo beschamend foei foei .

 2. Rapportcijfer: 10

  Het is een museum dat niet verveeld, ik kom er graag terug eens in de zoveel jaren.

 3. Rapportcijfer: 10

  Persoonlijk vind ik dit het mooiste Musuem van Nederland. Onwijs groot, prachtigde locatie en ook prachtige tentoonstellingen. Niet voor niets dat dit een internationaal beroemd musuem is.