Netflix

Over Netflix

Netflix is een online programma waarmee video’s, series en films gestreamd kunnen worden.
Netflix is een Amerikaans bedrijf dat is opgericht is in Scotts Valley, Californie. In 1997 hebben Marc Randolph en Reed Hastings het bedrijf opgezet, naar aanleiding van een boete die Reed Hastings kreeg voor een film die hij te laat had ingeleverd bij de videotheek.

Wereldwijd aanbod

Netflix is wereldwijd beschikbaar. In Nederland zijn er momenteel meer dan een miljoen abonnees van Netflix, dat staat ongeveer gelijk aan elf procent van de bevolking. Nederland is de snelst groeiende markt voor Netflix. Het bedrijf maakt het mogelijk om na het afsluiten van een maandabonnement te kiezen uit een breed aanbod van films en series. De films en series kunnen op pauze gezet worden en vooruit- en teruggespoeld worden. Tijdens het afspelen van de films en series wordt er geen reclame uitgezonden. Netflix kent een breed aanbod, waardoor de abonnees kunnen kiezen uit series, films, documentaires, concerten of cabaret. Het aanbod is zowel in het Engels als in het Nederlands. Indien de aflevering in het Engels is, is er vaak ondertiteling in het Nederlands beschikbar. Echter zijn er sommige afleveringen nagesynchroniseerd, waardoor er al een vertaling heeft plaatsgevonden.

Geschiedenis

In Amerika is de website op 14 april 1998 in de lucht gegaan. Op dat moment waren er dertig personen werkzaam bij Netflix. Zij begonnen met meer dan 900 video’s die online stonden. In 2002 heeft Netflix een beurs van NASDAQ.
Oorspronkelijk is Netflix een Amerikaans bedrijf, waardoor het ook alleen in Amerika actief was. In 2010 ging het bedrijf ook online in Canada, waardoor het een internationaal bedrijf werd. In 2011 heeft Netflix zijn diensten uitgebreid en werd Netflix ook beschikbaar in Latijns-Amerika. Op 11 september 2013 werd Netflix in Nederland gestart. Sinds de nazomer van 2014 is Netflix tevens beschikbaar in Belgie en sinds eind maart 2015 is Netflix beschikbaar in Australië en Nieuw Zeeland.

Eigen producties

Naast vele films en series van andere maatschappijen, is Netflix ook zelf actief in de ontwikkeling van series, die al dan niet ook door zenders kunnen worden aangekocht:
Netflix produceert zelf ook diverse films en series. Naast de aangekochte series, zijn deze ook te zien via het programma. Zo heeft Netflix de series; Bad Samaritans, Hemlock Grove, House of Cards, Lilyhammer, Marco Polo, Orange is the New Black, Arrested Development, The problem Solvers, The Killing US, Bloodline, Rita, Unbreakable Kimmy Schmidt, Marvel’s Daredevil en Grace and Frankie.

Contact

Het hoofdkantoor is gevestigd in Los Gatos in Californië. Het hoofdkantoor van Netflix Nederland is gevestigd in Luxemburg, echter zal het kantoor in 2015 verhuizen naar Nederland. Vanaf 2015 geldt namelijk het belastingtarief van het land waarin de klanten woonachtig zijn. Voorheen gold het belastingtarief van het land waarin het bedrijf was gevestigd.
Netflix Nederland is gevestigd aan de Keizersgracht 440, 1016 GD in Amsterdam. De klantenservice van Netflix is te bereiken op het telefoonnummer 0800-0229859.

Openingstijden Netflix klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Netflix

Telefoonnummer Netflix klantenservice

Telefoonnummer
0800 - 022 98 59
Belkosten
gratis

Adres Netflix klantenservice

Keizersgracht 440
Amsterdam

E-mailadres Netflix klantenservice

E-mailadres
onbekend

Netflix opzeggen

Netflix direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/netflix.

Netflix ervaringen

3 ervaringen.

3 gedachten over “Netflix”

  1. Gisteren zag ik bij vrienden het eerste deel van The Lost Pirate Kingdom. Daarin wordt min of meer gesuggereerd dat het buit maken van de schat van een gezonken Spaanse zilvervloot een unicum was. Niets is echter minder waar.. In 1628 veroverde een Nederlandse West=Indische Compagnie (WIC) vloot met kaperspermissie, die onder leiding stond van admiraal Piet Hein, voor de kust van Cuba een complete, intact zijnde Spaanse zilvervloot . Dat leverde een buit op die minstens zo groot was als die waarvan in uw serie gewag wordt gemaakt.. De opbrengst van deze spectaculaire verovering werd voor het grootste deel besteed aan de bekostiging van de 80-jarige oorlog die Nederland op dat moment voerde tegen Spanje. Het is een spannend verhaal, dat zich bij uitstek leent om gedramatiseerd te worden tot een tv-serie of film vol intriges, spionage en zeeslagen. Momenteel ben ik daar ook mee bezig. Ik heb een verleden als journalist, publicist en uitgever, dus hoop ik te weten waarover ik praat. Als u belangstelling heeft voor dit verhaal, dan hoop ik dat u contact wil opnemen. Mijn telefoonnummer is 06-18531427. Bij voorbaat dank voor uw reactie.

  2. We hebben nu al jaren netflix thuis, het is inmiddels al wel weer wat duurder geworden maar we maken er dagelijks gebruik van. Erg groot aanbod voor zowel filims als series, en je kan je account makkelijk delen met anderen.

Plaats een reactie