Verandert de coronacrisis iets aan de inzet van uw klantenservice?

Veel bedrijven denken na over de periode na de coronacrisis. Dat bepaalde maatregelen gedurende 2020 en wellicht ook daarna nog van kracht blijven, daar is iedereen inmiddels wel van overtuigd. Maar veel mensen hopen dat de maatschappij ooit weer ‘normaal’ gaat worden. Maar er wordt nu al nagedacht over ‘het nieuwe normaal’. Want dat ziet er wellicht anders uit dan de situatie van voor pakweg half maart 2020. Er wordt wellicht ook in de toekomst meer thuis gewerkt en in bepaalde opzichten voor een andere aanpak gekozen. Dit kan ook gevolgen hebben voor de inzet van uw klantenservice.

Verandert de coronacrisis iets aan de inzet van uw klantenservice?

Thuiswerken als klantenservice medewerker, is dat een optie?

In het verleden werd de klantenservice vaak uitsluitend via de telefoon gedaan. Medewerkers zaten hele dagen aan de telefoon om vragen, klachten en orders op te nemen. Dit begint te veranderen. Klanten zoeken andere manieren om contact te leggen, bijvoorbeeld via sociale media of via WhatsApp. Dit zijn prima communicatiemiddelen die ook vanuit huis bediend kunnen worden. Een medewerker kan immers berichten die binnenkomen op de Facebook pagina van het bedrijf ook prima vanuit huis beantwoorden. Datzelfde geldt voor de online chat op de website van het bedrijf. Met de juiste inlog tools kan dit ook heel goed vanuit huis.

Zorg voor continuïteit in de dienstverlening

Wanneer u klantenservice medewerkers toestaat om vanuit huis te werken heeft u natuurlijk minder zicht op de werkzaamheden. U moet er dan ook op kunnen vertrouwen dat de medewerker wel gedurende de uren dat de klantenservice bereikbaar is, ook daadwerkelijk aan het werk is. Dit valt natuurlijk niet te controleren, maar u moet er van op aan kunnen dat een thuiswerkende medewerker van de klantenservice gewoon zijn werk doet en niet tussendoor allerlei privé activiteiten oppakt. Anderzijds kunt u op deze manier wel meer flexibele openingstijden van de klantenservice realiseren, omdat vooral ’s avonds het vaak makkelijker is om thuis te werken dan op kantoor.

Grijp de kansen die er liggen na het einde van de coronacrisis

Hét moment om te kiezen voor een nieuwe aanpak is als de coronamaatregelen worden versoepeld en uw bedrijf weer kan opstarten. Als u toch al van plan bent om de werkwijze bij de klantenservice aan te passen. Als uw personeel toch al gewend geraakt is aan een andere manier van werken is het wellicht makkelijker om de benadering van klanten op een andere manier vorm te geven. Doe dit wel altijd in goed overleg met de medewerkers, maak gebruik van hun ervaringen en neem deze mee in de nieuwe opzet, u kunt er zeker uw voordeel mee doen.

Beoordeel Verandert de coronacrisis iets aan de inzet van uw klantenservice? Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Verandert de coronacrisis iets aan de inzet van uw klantenservice? klantenservice?