Goede klantenservice bieden vanuit huis, is dat mogelijk?

Sinds we in maart 2020 in een ‘intelligente lockdown’ terecht kwamen vanwege de coronacrisis gingen zoveel mogelijk mensen thuis werken. Voor klantenservice medewerkers is dat vaak lastig, omdat ze nu eenmaal op kantoor achter de telefoon zitten en vanaf hun werkplek de klanten te woord staan. Thuis een telefooncentrale plaatsen gaat wel wat ver. Toch is er vandaag de dag veel mogelijk als het gaat om flexibel bereikbaar zijn voor uw klanten. Thuiswerken voor klantenservice medewerkers wordt op die manier in veel gevallen mogelijk.

Goede klantenservice bieden vanuit huis, is dat mogelijk?

Slimme telefooncentrales schakelen gesprekken door

Met behulp van een moderne telefooncentrale kunt u gesprekken doorschakelen naar bijvoorbeeld een mobiel nummer. Op die manier kan een medewerker van uw klantenservice gewoon vanuit huis zijn of haar dienst bij de klantenservice doen zonder dat dit op kantoor moet. Veel bedrijven maakten hier gebruik van tijdens de bijna volledige lockdown. Nu deze langzaam maar zeker wordt versoepeld gaan meer mensen weer naar kantoor, maar er is ook een stroming die aangeeft dat dat thuis werken niet zo gek is en dat het best zo mag blijven.

Klantenservice bieden vanuit huis kan in veel gevallen prima

In veel gevallen is het heel goed mogelijk om uw klantenservice medewerkers vanuit huis te laten werken. Het enige is dat er goede faciliteiten moeten zijn, zoals een storingsvrije telefoonverbinding en een eveneens vlekkeloze verbinding met het computersysteem van het bedrijf zodat uw medewerker vanuit huis kan zien wat de status van een bestelling is, of een bepaald product op voorraad is en of een afspraak voor levering of reparatie op een bepaald moment wel of niet kan worden ingepland. Alleen dan kan er immers goede service worden geleverd.

Zorg voor regelmatig overleg met thuiswerkend personeel

Als uw klantenservice medewerkers voortaan vanuit huis werken kan dat de nodige voordelen bieden. Ze hoeven niet meer in de file te staan of in het drukke OV naar hun werk te komen. Maar er schuilt ook een risico in. Collega’s spreken elkaar veel minder en wisselen dus ook geen ervaringen uit over klanten die ze spreken. Laat medewerkers eventueel een logboek bijhouden dat door iedereen die bij de klantenservice werkt kan worden ingezien. En plan op regelmatige basis een overleg om ervoor te zorgen dat iedereen bij het te woord staan van klanten op één lijn blijft.

Beoordeel Goede klantenservice bieden vanuit huis, is dat mogelijk? Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Goede klantenservice bieden vanuit huis, is dat mogelijk? klantenservice?