Hoe belangrijk is een goede klantenservice?

Een goede klantenservice is heel belangrijk. Als u een fysiek of online bedrijf heeft is het belangrijk dat uw klanten u goed en gemakkelijk kunnen bereiken. Vooral als er iets niet goed is gegaan met een bestelling of met een dienst die geleverd is, is het belangrijk dat de klant u snel kan bereiken om zijn beklag te doen. Als dat niet lukt wordt de ergernis – terecht in dit geval – alleen maar groter en dat zal de waardering voor uw bedrijf geen goed doen.

Hoe belangrijk is een goede klantenservice?

Zorg voor korte wachttijden bij telefonische klantenservice

Een korte wachttijd bij uw telefonische klantenservice is erg belangrijk. U mag van uw klant verwachten dat hij even geduld heeft bij drukte, maar langer dan 5 minuten ‘in de wacht’ staan is voor veel bellers al aanleiding om de verbinding te verbreken. Bied uw klant alternatieven als het wachten lang duurt. Gebruik uw ‘even geduld alstublieft’ tekst om de klant te wijzen op uw website zodat hij ook op een andere manier contact kan zoeken, bijvoorbeeld door een e-mail te sturen, een WhatsApp bericht of contact te zoeken via sociale media zoals Facebook of Twitter.

Een goede klantenservice voorkomt negatieve reviews

Negatieve reviews kunnen uw bedrijf veel schade toebrengen. Er zijn mensen die uitsluitend naar reviews kijken en aan de hand daarvan beslissen of ze wel of niet een aankoop doen of een dienst afnemen bij een bedrijf. Een negatieve review op een review site zoals Trustpilot blijft daar ‘voor eeuwig’ staan, tenzij u kunt aantonen dat de klacht ongegrond is. Maar ook als u voor elkaar krijgt dat een negatieve beoordeling van uw bedrijf wordt verwijderd is het kwaad vaak al geschied. Voorkomen is dus altijd beter. En dat doet u onder andere door ervoor te zorgen dat uw bedrijf voor klanten goed bereikbaar is en door klachten snel op te lossen.

Niet alles valt of staat met ruime openingstijden

Het is prettig als uw klantenservice ruime openingstijden heeft. Maar belangrijker is dat uw klant daadwerkelijk wordt geholpen. Een klant die tot ’s avonds 10 uur kan bellen maar na 3 telefoontjes nog steeds geen stap verder is gekomen, zal minder tevreden zijn dan een klant die uw klantenservice alleen tussen 10.00 en 15.00 uur kan bereiken maar wel meteen goed geholpen wordt. Beide opties is natuurlijk het beste: ruime openingstijden en een klantenservice die snel een passende oplossing biedt.

Beoordeel Hoe belangrijk is een goede klantenservice? Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Hoe belangrijk is een goede klantenservice? klantenservice?