Nokia

 klantenservice

Over Nokia

Nokia werd in 1865 opgericht door Fredrik Idestam in Finland en was bedoeld als molen voor houtpulp. Al snel breidde het bedrijf uit en ging het rubberproducten maken in het stadje Nokia, waar de naam vanaf stamt. Al snel veranderde Nokia in een bedrijf dat zich concentreerde op telecommunicatieapparatuur en kreeg de slogan “Connecting people.” Tussen 1998 en 2012 was Nokia de wereldmarktleider op het gebeid van mobiele telefoons, maar sinds de opkomst van de smartphone werd dat minder. Sinds 2013 is het bedrijf gereduceerd tot het gebeid van netwerkinfrastructuur, navigatiediensten en de ontwikkelingen van nieuwe technologieën. Omdat Nokia toch nog een grote consumentenkring om zich heen heeft verzameld, is een goede klantenservice onmisbaar.

Ondersteuning

Op de website van Nokia kunt u op verschillende manieren gebruik maken van de klantenservice. Zo kunt u via het tabblad support hulp krijgen bij uw toestellen, zoals uw telefoons, navigatiesystemen, tablets en accessoires als muziekboxjes van Nokia. Op de website kunt u kiezen uit alle apparaten in alle mogelijke categorieën die Nokia op dit moment verkoopt of in de afgelopen tijd verkocht heeft, inclusief serienummers zodat u zeker weet dat u de goede heeft. Op het moment dat u uw toestel heeft gevonden, vindt u hier software en downloads voor uw toestel en een handleiding voor uw product, maar ook een veelgestelde vragen sectie waarin uitgelegd wordt hoe u bijvoorbeeld de automatische software-update voor uw telefoon kan downloaden.

Nokia Klantenservice

Het kan natuurlijk voorkomen dat u de handleiding niet begrijpt of het antwoord in de veelgestelde vragen sectie niet bevredigend is. In dat geval kunt u op de website via het tabblad support een medewerker van de Nokia klantenservice vinden die, nadat u het serienummer van uw toestel heeft ingevoerd, een livechat met u kan doen. Deze Nokia klantenservice is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur, met uitzondering van feestdagen. Verder kunt u op het Nokia Support Discussions Online Forum tips en adviezen delen met duizenden andere Nokia gebruikers over de hele wereld, waarmee u samen tot een oplossing voor uw probleem kan komen.

Telefonisch contact

Voor pers en alle vragen van de media over apparaten en services is Nokia telefonisch beschikbaar via het nummer +358 7180 34900. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Klachten

Nokia zet zich in om alle klanten een vlekkeloze Care-ondersteuning te verlenen, maar mocht dit niet gelukt zijn en heeft u een klacht over de dienstverlening, dan kunt u deze via het contactformulier insturen. Dit formulier is daadwerkelijk alleen bedoeld voor klachten en niet voor algemene vragen of reparatieverzoeken.

Social Media

Tenslotte kunt u contact met Nokia opnemen door hen via Facebook en Twitter te vinden. Voor vragen kunt u het best terecht op Twitter of Facebook onder @NokiaHelps.

Contact met Nokia

Openingstijden Nokia klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
08:30 -16:30
Dinsdag
08:30 -16:30
Woensdag
08:30 -16:30
Donderdag
08:30 -16:30
Vrijdag
08:30 -16:30
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Nokia klantenservice

Contact met NokiaNummer
Algemeen0900 - 040 11 98

Overige contactmogelijkheden Nokia klantenservice

Nokia opzeggen

Nokia direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/nokia.

Nokia ervaringen

2 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Nokia? Laat ons je ervaring met Nokia weten!
Beoordeel Nokia

Adres Nokia klantenservice

Laan van Oversteen 14-A
Rijswijk
Rapportcijfer Nokia klantenservice: 1.5

Rapportcijfer is gebaseerd op 2 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Nokia klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Nokia klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Nokia Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Nokia klantenservice?

2 reviews over “Nokia”

  1. Rapportcijfer: 1

    Een nieuwe telefoon besteld die onderweg bleef “hangen” en in een poging om helderheid te krijgen waar het probleem ligt kwam ik inderdaad in het moeras, koste mij ook uren en zonder resultaat

  2. Rapportcijfer: 2

    absoluut 0,0
    Kost me uren om het probleem voor te leggen in de Life Chat met gelukkig positief resultaat en dan via de verkregen link voor Nederland weer terug in het moeras wegzak; Afgewimpeld te worden met hetzelfde doorgegeven IMEInr. maar dat dit geen garantie geval is. Wat moet ik nou met deze mensen!!! Ik ben het zo zat!!!