Rabobank

<br /> <b>Warning</b>:  Undefined variable $title in <b>/home/u42251p86229/domains/klantenservicespot.nl/public_html/wp-content/plugins/gp-premium/elements/class-hooks.php(215) : eval()'d code</b> on line <b>11</b><br /> klantenservice

Direct in contact met de juiste klantenservice?

Als je klantenservice spot belt helpen we je persoonlijke aan alle contactinformatie met actuele storingen, openingstijden en adressen. Onze medewerkers verstrekken snel de juiste informatie en antwoord op al uw vragen.

Honderdtien cent per minuut plus uw gebruikelijke belkosten!

Over Rabobank

De Rabobank is een Nederlandse bank en bestaat uit 136 zelfstandige coöperaties die allemaal een eigen bankvergunning van de Nederlandsche Bank bezitten. De bank ontstond in 1972 door een fusie tussen de Coöperatieve Centrale Raiffeisenbank en de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank. Rabobank Nederland is de handelsnaam van de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank B.A. en is de huisbankier van de lokale Rabobanken. Het is de houdstermaatschappij van aandelen van verschillende ondernemingen binnen de Rabobankroep.  Er werken ongeveer 6600 mensen bij Rabobank Nederland. Hierdoor hechten zij ook veel waarde aan hun Rabobank klantenservice.

Online regelen

Via uw Rabobank account kunt u zelf verschillende bankzaken regelen. Door in te loggen met uw Random Reader kunt u uw saldo en verbruik zelf bekijken zonder dat u daarvoor met Rabobank contact op hoeft te nemen. Daarnaast kunt u zelf zaken instellen voor uw spaarrekening of uw contactgegevens wijzigen. Ook kunt u online een nieuwe of vervangen betaalpas aanvragen of een extra Random Reader aanvragen. Via de Rabobank klantenservice pagina is het mogelijk om een categorie te kiezen en zo snel mogelijk het antwoord te vinden. Deze vindt u bij het kopje meest gestelde vragen en het tabje klantenservice.

Social Media

Indien u bij de veelgestelde vragen uw antwoord niet kon vinden, kunt u ook via social media contact opnemen met de Rabobank klantenservice. Zo kunt u uw vraag tussen 08:00 uur en 22:00 uur van maandag tot en met vrijdag aan de medewerkers stellen op de Rabobank Facebook. In het weekend is deze beschikbaar tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Deze manier van de Rabobank klantenservice is niet alleen op Facebook te gebruiken, maar ook op Twitter: u kunt Rabobank bereiken via @rabobank. Als de medewerkers van de Rabobank klantenservice zo druk zijn dat ze ook hier geen antwoord op uw vragen kunnen geven, kunt u het ook op YouTube, Google+ of LinkedIN proberen.

Rabobank Klantenservice

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de Rabobank klantenservice. De Rabobank klantenservice is te bereiken op het nummer +31(0) 30 216 0000. Deze kunt u ook vanuit het buitenland bereiken. Voor specifiekere vragen kunt u via de website uw lokale Rabobank vinden en contact met hen opnemen.

Overige opties

Natuurlijk kunt u ook altijd terecht bij een van de bankkantoren of de veelgestelde vragen. Tevens kunt u via de Rabobank website ook een klacht indienen via het klachtenformulier of online uw klacht naar uw eigen Rabobank opsturen. Als u niet tevreden bent met de oplossing van uw eigen Rabobank, kunt u deze sturen naar Rabobank Nederland. De Rabobank Nederland klantenservice streeft ernaar om tussen enkele weken tot uiterlijk drie maanden te antwoorden.

Contact opnemen bij Rabobank storingen

Wilt u net gebruik maken van Rabobank internetbankieren om een bedrag over te maken, maar kampt u met een Rabobank storing? Een storing met de Rabobank app of een storing met Rabobank internetbankieren komt nooit op een juist ogenblik. Op de website van de Rabobank vindt u een actueel overzicht van de aanwezige Rabobank storingen of werkzaamheden. Ook geeft de Rabobank klantenservice op social media aan welke grote Rabobank storingen plaatsvinden. Verder vindt u op de website een pagina met allerlei soorten foutmeldingen die bij de storing met de Rabobank app of het internetbankieren kunnen voorkomen. Per foutmelding kunt u vervolgens zien wat deze melding inhoudt en hoe u zo snel mogelijk het probleem kunt oplossen.

Met de klantenservice contact voor Rabobank storingen

Geeft de website of social media niet uw storing met Rabobank internetbankieren of storing met de Rabobank app weer? Of lukt het u ondanks de adviezen op de website om de foutmelding te verhelpen? Dan neemt u contact op met de Rabobank klantenservice om uw probleem te verhelpen. U kunt uw vragen 24 uur per dag, 7 dagen per week stellen via de online chat op de website. Wilt u liever iemand bellen voor de Rabobank storingen, dan neemt u telefonisch contact op met het Rabobank telefoonnummer 088-7226600. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:30 uur.

KlantenserviceSpot.nl voor uw contact met de Rabobank klantenservice

Met KlantenserviceSpot.nl heeft u direct de juiste contactinformatie van de Rabobank klantenservice in handen. Binnen onze database vindt u allerlei telefoonnummers en adressen van bedrijven, waardoor u geen tijd verspilt aan het zoeken naar de correcte gegevens. Bel direct met de Acer klantenservice, NS klantenservice, T-Mobile klantenservice, Apple klantenservice en meer.

Contact met Rabobank

Openingstijden Rabobank klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
08:30 -20:00
Dinsdag
08:30 -20:00
Woensdag
08:30 -20:00
Donderdag
08:30 -20:00
Vrijdag
08:30 -20:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Rabobank klantenservice

Contact met RabobankNummer
Algemeen030 - 216 00 00

Overige contactmogelijkheden Rabobank klantenservice

Rabobank beoordelen

Hoe zou jij Rabobank beoordelen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Rabobank opzeggen

Rabobank direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/rabobank.

Rabobank ervaringen

3 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Rabobank? Laat ons je ervaring met Rabobank weten!
Beoordeel Rabobank

Adres Rabobank klantenservice

Croeselaan 18
Utrecht

3 reviews over “Rabobank”

  1. Opzeggen niet mogelijk

    Wij pogen al enige tijd onze rekeningen bij de Rabobank op te zeggen. Dat lukt gewoon niet ondanks dat we alle procedures via de website hebben gevolgd. Wel krijgen we een vaag mailtje dat een adviseur contact met ons op gaat nemen maar dat gebeurd gewoon niet. Als je via dat chat contact opneemt krijg je een automaat die zinloze antwoorden geeft. email adres heeft de bank niet meer.

  2. Waardeloos opgave 1 min. Wachtijd naar 20 min. Nog geen een aan de lijn . Verbinding maar verbroken

  3. Bellen met Rabobank lost niets op. Veel excuses en belofte van chocola en bloemen (!) maar probleem wordt niet opgelost. Heb over hetzelfde probleem zeker 10 keer gebeld. Soms vriendelijke maar incompetente medewerkers, soms werd gewoon de verbinding verbroken.
    Onbegrijpelijke voor een zichzelf repecterend bedrijf

Laat ons je ervaring met de Rabobank klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op https://klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Rabobank klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Plaats een reactie