Gemeente Almelo

Over de gemeente Almelo

De gemeente Almelo is een stad en een gemeente gelegen in de Nederlandse regio Twente, in de stad Overijssel. De gemeente Almelo is ontstaan in 1914, toen de Ambt Almelo en de stad Almelo fuseerden. Op dit moment telt de gemeente Almelo zo’n 72.000. De inwoners van Almelo gaan doorgaans door het leven als Almeloërs. De gemeente Almelo bestaat echter niet enkel uit de stad Almelo, de gemeente bestaat namelijk ook uit de kernen Aadorp, Bornerbroek en Mariaparochie. Omdat Almelo in de regio Twente  spreken veel mensen uit Almelo een Nedersaksisch dialect, het Twents. De burgemeester van de gemeente Almelo is op dit moment Willem (W.P.M.) Urlings. De stad Almelo is opgedeeld in een aantal wijken, namelijk in de wijken De Riet, Binnenstad, Sluitersveld, Noorderkwartier, Nieuwstraat-Kwartier, Wierdensehoek, Hofkamp, Ossenkoppelerhoek, Schelfhorst, Aadorp, Bornerhoek, en Windmolenhoek. Heeft u meer vragen over praktische zaken met betrekking tot de gemeente Almelo? Neem dan contact op met de gemeente Almelo klantenservice. De medewerkers van deze klantenservice zullen u zo goed mogelijk te woord staan en al uw vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Geschiedenis van de gemeente Almelo

Almelo bestaat al een behoorlijk lange tijd. Almelo ontstond namelijk in de middeleeuwen stamde af van de woorden aa en lo. De aa verwijst naar de Almelose Aa en de lo is een bos, nabij hedendaags Almelo. Almelo heeft al sinds ongeveer 1420 stadsrechten. Almelo heeft nooit een stadsmuur gehad, maar had op een gegeven moment wel muur. Ook had de gemeente Almelo had ook een landhuis, Huis Almelo. Huis Almelo is al sinds de bouw van het huis Almelo in handen van dezelfde familie, de familie Van Rechteren Limburg. De gemeente Almelo heeft dus een interessante geschiedenis. Heeft u echter meer vragen over de geschiedenis? Of heeft u andere vragen met betrekking tot de gemeente Almelo, neem dan vooral contact op met de gemeente Alkmaar klantenservice. Medewerkers van de gemeente Alkmaar klantenservice kunnen u helpen met veel verschillende soorten vragen met betrekking tot de gemeente Almelo.

Gemeente Alkmaar klantenservice

Net zoals vele winkels en andere bedrijven, is het ook voor de gemeente Almelo van belang dat mensen bij hen terecht kunnen voor vragen. Daarom heeft de gemeente Almelo ook een goedlopende klantenservice, gemeente Alkmaar klantenservice. Deze klantenservice is op een aantal verschillende manieren te bereiken. U kunt natuurlijk langsgaan op het stadhuis, hier zijn namelijk ook medewerkers van de gemeente Alkmaar klantenservice aanwezig. Het stadhuis van Almelo is te vinden op Stadhuisplein 1, te Almelo. Hiernaast kunt u de gemeente Alkmaar klantenservice bereiken via Twitter, via @Gemeente_Almelo. Natuurlijk is het ook mogelijk om de gemeente Alkmaar klantenservice te bereiken per telefoon, namelijk via het nummer 0546 54 11 11.

Openingstijden Gemeente Almelo klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Almelo

Telefoonnummer Gemeente Almelo klantenservice

Telefoonnummer
0546 - 54 11 11
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Almelo klantenservice

Stadhuisplein 1
Almelo

E-mailadres Gemeente Almelo klantenservice

E-mailadres

Gemeente Almelo opzeggen

Gemeente Almelo direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente almelo.

Gemeente Almelo ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie