Gemeente Alphen-Chaam

Over de gemeente Alphen-Chaam

De gemeente Alphen-Chaam is een kleine gemeente in de provincie Noord-Brabant. Op moment heeft de gemeente zo’n 10.000 inwoners. Het is dus echt een zeer kleine gemaakte. De gemeente is nog niet zo oud, het is namelijk pa sop 1 januari 1997 ontstaan. Toen zijn verschillende andere gemeenten namelijk samengevoegd: Alphen en Riel, Chaam en Nieuw-Ginneken. De hoofdplaats van de gemeente Alphen-Chaam is de plaats Alphen. Naast Alphen bestaat de gemeente Alphen-Chaam uit een aantal dorpen, namelijk de dorpen Bavel, Chaam, Galder, Strijbeek en Ulvenhout. De gemeente bevat ook een grote hoeveelheid buurtschappen, te weten: Anneville, Balleman, Boshoven, Couwelaar, Alphen-Oosterwijk, Boslust, Dassemust, Geersbroek, Chaamdijk, Druisdijk, Grazen, Heikant, Ginderdoor, Heerstaaien, Het Sas, Hondseind, Kalishoek, Houtgoor, Klooster, Kwaalbrug, Leg, Looneind, Meijsberg, Rakens, Snijders-Chaam, Terover, Nostel, Veenweg en als laatste ’t Zand. Voorheen bestond het buurtschap Goedentijd ook nog in Alphen, echter door de fusie van verschillende gemeenten is het buurtschap Goedentijd helemaal opgenomen in Alphen en bestaat het daardoor niet meer als een apart buurtschap. Op dit moment is Joerie Minses de burgemeester van de gemeente Alphen-Chaam. Heeft u nog vragen over de gemeente Alphen-Chaam? Neem dan contact op met de gemeente Alphen-Chaam klantenservice.

De naam van Alphen-Chaam

De naam Alphen-Chaam is afgeleid uit de namen van de twee meest belangrijke dorpen uit de gemeente Alphen-Chaam, het drop Alphen en het dorp Chaam. Er is wel nagedacht over een alternatieve historische naam in plaats van een “simpele” samenvoeging van twee dorpsnamen, maar uiteindelijk bleek het te lastig om een historische naam voor het land van Alphen-Chaam te vinden. Er is gewoonweg niet zo veel gebeurd, historisch gezien. Daarom werd besloten om het toch maar te houden bij een simpele “Alphen-Chaam” in plaats van een “moeilijkere” historische naam. Heeft u vragen over het besluit om toch de gemeente Alphen-Chaam de naam “Alphen-Chaam” te geven? Neem dan eens contact op met de gemeente Alphen-Chaam klantenservice, misschien kunnen zij u hier wel meer informatie over geven.

Gemeente Alphen-Chaam klantenservice

Het is voor de gemeente Alphen-Chaam erg belangrijk dat hun inwoners weten voor welke service de gemeente Alphen-Chaam er allemaal kan zijn vuur hun inwoners. Daarom hebben ze een goedlopende klantenservice opgezet, de gemeente Alphen-Chaam klantenservice. Deze klantenservice is op een aantal manieren te bereiken. De meest gemakkelijke manier om in contact te komen met de gemeente Alphen-Chaam klantenservice is door langs te gaan op het gemeentehuis. Het gemeentehuis staat op Willibrodplein 1. Hiernaast kunt u ook bellen naar de gemeente Alphen-Chaam klantenservice op 013-5086666 en mailen naar info@alphen-chaam.nl. Er zijn dus een aantal verschillende manieren waarop u de gemeente Alphen-Chaam klantenservice kunt bereiken.

Openingstijden Gemeente Alphen-Chaam klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
09:00 -19:30
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Alphen-Chaam

Telefoonnummer Gemeente Alphen-Chaam klantenservice

Telefoonnummer
013 - 508 66 66
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Alphen-Chaam klantenservice

Willibrordplein 1
Alphen (NB)

Gemeente Alphen-Chaam opzeggen

Gemeente Alphen-Chaam direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente alphen-chaam.

Gemeente Alphen-Chaam ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie