Gemeente Amersfoort

Over de gemeente Amersfoort

Amersfoort is een gemeente dat gelegen is in de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente Amersfoort is vrij groot en heeft ongeveer 150.000 inwoners. De inwoners van Amersfoort worden doorgaans “Amersfoorters” genoemd. Op dit moment is Amersfoort de viertiende stad van Nederland en wel de tweede stad van de provincie Utrecht. Amersfoort heeft qua stad een goede combinatie van een oude middeleeuwse binnenstad en nieuwere buitenwijken waar veel groei mogelijk is. Het is dan ook niet gek dat het een stad is die veel in trek is bij jonge gezinnen en starters. Op dit moment is Lucas Bolsius van het CDA de burgemeester van de gemeente Amersfoort. Amersfoort heeft z’n naam te danken aan het feit dat het voorheen een doorwaadbare plaats in de rivier de Eem was. De rivier de Eem heette vroeger namelijk de Amer, vandaar “Amersfoort”. Amersfoort is in 2006 uitgeroepen tot de “Groenste Stad van Nederland”. Dit is een prijs dat toegekend is door Entente Florale. Amersfoort heeft deze prijs te danken aan het feit dat Amersfoort een echt vernieuwend beleid voert om de natuur in de stad te behouden. Dezelfde organisatie besloot dat Amersfoort in 2007 zelfs de titel “Groenste Stad van Europa” verdiende. Heeft u nog meer vragen over praktische informatie van Amersfoort? Neem dan contact op met de gemeente Amersfoort klantenservice, zij kunnen u zeer waarschijnlijk verder helpen.

Geschiedenis van de gemeente Amersfoort

Amersfoort ligt in een gebied dat al door de eerste mensen bewoond werd. Het bewijs hiervoor is gevonden in zogenoemde “grafheuvels”. Deze grafheuvels liggen bij de Galgenberg, de Vlasakkers en bij de Leuderheide. Tijdens de klassieke tijd is het gebied bij Amersfoort echter niet bewoond geweest, want er zijn nooit Romeinse Nederzettingen gevonden. De eerste notie van Amersfoort zoals wij die kennen stamt uit 1028. Toen zal Amersfoort zeer waarschijnlijk een boerennederzetting zijn geweest. De geschiedenis van Amersfoort omvat veel verschillende elementen. Heeft u meer vragen over de geschiedenis van Amersfoort? Of wilt u gewoonweg meer weten? Neem dan contact op met de gemeente Amersfoort klantenservice. Zij zullen u misschien wel verder kunnen helpen met uw vragen over de geschiedenis van Amersfoort.

Gemeente Amersfoort klantenservice

De gemeente Amersfoort heeft net zoals vele andere gemeenten een klantenservice. Deze gemeente Amersfoort klantenservice is op verschillende manieren te bereiken. Waarschijnlijk is de meest gemakkelijke manier om de gemeente Amersfoort klantenservice te bereiken gewoonweg door langs het stadhuis te gaan. Hiernaast kunt u ook mailen naar de gemeente Amersfoort klantenservice. Het mailadres van de gemeente Amersfoort klantenservice is info@amersfoort.nl. De gemeente Amersfoort klantenservice heeft ook een telefoonnummer, te weten: 14 033. Ook is de gemeente Amersfoort klantenservice actief op Twitter. Dus het is ook zeker mogelijk om uw vraag te tweeten!

Openingstijden Gemeente Amersfoort klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Amersfoort

Telefoonnummer Gemeente Amersfoort klantenservice

Telefoonnummer
14 033
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Amersfoort klantenservice

Stadhuisplein 1
Amersfoort

E-mailadres Gemeente Amersfoort klantenservice

Gemeente Amersfoort opzeggen

Gemeente Amersfoort direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente amersfoort.

Gemeente Amersfoort ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie