Gemeente Appingedam

 klantenservice

Over de gemeente Appingedam

De gemeente Appingedam is een gemeente in het Noord van Nederland. De gemeente ligt in de provincie Groningen. Op dit moment heeft de gemeente Appingedam zo’n 12.000 inwoners. De hoofdplaats van de gemeente Appingedam is de gelijknamige plaats Appingedam. Het centrum van Appingedam is beschermt stadsaanzicht. Dit is echter niet de enige plaats die een beschermt aanzicht heeft, het dorp Marsum in de gemeente Appingedam heeft namelijk ook een beschermd dorpsgebied. Er zijn verschillende bezienswaardigheden in het stadje Appingedam. Dat komt doordat het een grote geschiedenis heeft, er zijn namelijk veel gebouwen in Appingedam die nog uit de middeleeuwen stammen. Hiernaast heeft Appingedam ook een stedenverband die al sinds 1989 staat, namelijk met Aurich in Oost-Friesland in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Aurich is dus de partnerstad van Appingedam. Appingedam is ook bekend door het feit dat de Europese wandelroute E9 door Appingedam loopt. Deze Europese wandelroute staat ook wel bekend als de North Sea Trail of Was- en Wierdenpad. Op dit moment is de burgemeester van de gemeente Appingedam Rika Pot van de Partij van de Arbeid. Heeft u meer praktische vragen over de gemeente Appingedam? Neem dan contact op met de gemeente Appingedam klantenservice.

Geschiedenis van Appingedam

Appingedam is een gemeente die een erg interessante geschiedenis heeft. Appingedam ontstond vermoedelijk namelijk al in het jaar 1100. Toen is het ontstaat op een van de dijken langs de Delf. De Delf heet nu het Damsterdiep. Appingedam was een nederzetting van schippers, koop- en ambachtslieden. De naam van Appingedam heeft tevens een heel interessante geschiedenis. De naam Appengadomme of Damme, beide namen waarmee Appingedam vroeger aangemerkt werd, is volgens deskundigen namelijk zeer waarschijnlijk ontleend aan een dam in de rivier de Appe of de Apt. Het zou echter ook zo kunnen zijn dat de naam Appingedam gewoonweg ontleend is aan een persoonsnaam, bijvoorbeeld de familienaam Appinga of Abbinga. Heeft u vragen over de geschiedenis van Appingedam of wilt u heel iets anders vragen? Dan kunt u het best terecht bij de gemeente Appingedam klantenservice. De gemeente Appingedam klantenservice heeft namelijk medewerkers in dienst die veel van uw vragen kunnen beantwoorden.

Gemeente Appingedam klantenservice

De klantenservice van de gemeente Appingedam, de gemeente Appingedam klantenservice genaamd, is op een aantal manieren te bereiken. Zo kunt u natuurlijk langsgaan op het stadskantoor van de gemeente Appingedam. Dit stadskantoor kunt u vinden op Wilhelminaweg 14 te Appingedam. Natuurlijk is het ook mogelijk om de gemeente Appingedam klantenservice op een andere manier te bereiken, namelijk via info@appingedam.nl of telefonisch via 14 0596. De gemeente Appingedam werkt wel enkel op afspraak, dus het is aan te raden om via de gemeente Appingedam klantenservice even een afspraak te maken. Natuurlijk kunt u ook online een afspraak maken. Ga daarvoor naar de website van Appingedam, www.appingedam.nl.

Contact met Gemeente Appingedam

Openingstijden Gemeente Appingedam klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Gemeente Appingedam klantenservice

Contact met Gemeente AppingedamNummer
Algemeen14 0596

Overige contactmogelijkheden Gemeente Appingedam klantenservice

Gemeente Appingedam opzeggen

Gemeente Appingedam direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente appingedam.

Gemeente Appingedam ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Gemeente Appingedam? Laat ons je ervaring met Gemeente Appingedam weten!
Beoordeel Gemeente Appingedam

Adres Gemeente Appingedam klantenservice

Wilhelminaweg 14
Appingedam

Laat ons je ervaring met de Gemeente Appingedam klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Gemeente Appingedam klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Gemeente Appingedam Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Gemeente Appingedam klantenservice?