Gemeente Assen

 klantenservice

Over de gemeente Assen

De gemeente Assen is een gemeente dat gelegen is in het Noorden van de provincie Drenthe, in Nederland. De hoofdplaats van de gemeente Assen is de gelijknamige stad Assen. Op dit moment telt de gemeente Assen zo’n 67.000 inwoners. Mensen uit Assen gaan door het leven als Assenaren. Hiernaast maakt Assen onderdeel uit van de regiovisie Groningen-Assen. Op dit moment is Marco Out van de VVD de burgemeester van Assen. De stad Assen is opgedeeld in een aantal wijken/ stadsdelen, te weten: Centrum Assen, Assen Oost, Noorderpark, Lariks, Assen-West, Pittelo, Peelo, Marswijk, Buitengebied en Kloosterveen. Hiernaast bevinden er zich ook drie verschillende bedrijventerreinen, namelijk: Messchenveld, Peelerpark en Marsdijk. Uit de verschillende bedrijventerreinen kan opgemaakt worden dat de economie van Assen nog steeds goed loopt. Hiernaast zijn er ook nog een aantal verschillende evenementen die in elk jaar, namelijk het TT festival, de TT Assen, Asser Bluesdagen, het Wereld Kampioenschap Superbike, het Wereld Kampioenschap IJsspeedway, het evenement Art Explosion, Kolkend Assen en het Axis Theaterfestival. Hiernaast heeft Assen ook twee partner steden. De partnersteden van Assen zijn Naledi in Zuid-Afrika en Poznan in Polen. Heeft u nog meer praktische vragen over de gemeente Assen? Neem dan vooral eens contact op met de gemeente Assen klantenservice. Medewerkers van de gemeente Assen klantenservice kunnen u zeer waarschijnlijk helpen met een groot scala aan vragen.

Geschiedenis van de gemeente Assen

Assen is ooit gesticht als een dorp binnen een esdorpenlandschap. De gemeente Assen bestond ook vroeger al niet uit enkel de stad Assen, maar ook uit de dorpen Witten, Loon, Rhee, Ter Aard, Ubbena, Vries, Zeijerveld en Zeijerveen. In 1259 werd voor het eerst een melding van Assen gemaakt, dit gebeurde toen het nonnenklooster Sancta Maria de Campe verplaatst werd van Coevorden naar Assen. Dit klooster heeft echter niet enorm lang in Assen gestaan, het werd namelijk in 1602 opgeheven. Lodewijk Napoleon heeft de omgeving van Assen in de 18e en in de 19e eeuw als zomerresidentie verkozen. Hij gaf toen opdracht dat Assen toch echt een zelfstandige gemeente moest worden, en later een stad. Hierdoor is Assen een van de oudste Nederlandse steden met stadsrechten. Heeft u nog meer vragen over de geschiedenis van Assen? Neem dan eens contact op met de gemeente Assen klantenservice.

Gemeente Assen klantenservice

De gemeente Assen klantenservice kunt u op een aantal verschillende manieren bereiken. Zo kunt u bellen, mailen en ook langsgaan. Het stadhuis van de gemeente Assen is gevestigd in de stad Assen, op Noordersingel 33. U kunt de gemeente Assen klantenservice bellen op 14 0592. Dit nummer dient gedraaid te worden zonder netnummer. Dit nummer kan niet vanaf het buitenland gebeld worden. Als u wilt bellen met de gemeente Assen klantenservice, kunt u mailen naar info@assen.nl. Wanneer u langs wil komen bij de gemeente Assen klantenservice om bijvoorbeeld uw paspoort te verlengen, is het slim om van te voren een afspraak te maken. Zo weet u zeker dat u geholpen wordt.

Contact met Gemeente Assen

Openingstijden Gemeente Assen klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -19:00
Vrijdag
08:30 -12:30
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Gemeente Assen klantenservice

Contact met Gemeente AssenNummer
Algemeen14 0592

Overige contactmogelijkheden Gemeente Assen klantenservice

Gemeente Assen opzeggen

Gemeente Assen direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente assen.

Gemeente Assen ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Gemeente Assen? Laat ons je ervaring met Gemeente Assen weten!
Beoordeel Gemeente Assen

Adres Gemeente Assen klantenservice

Noordersingel 33
Assen

Laat ons je ervaring met de Gemeente Assen klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Gemeente Assen klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Gemeente Assen Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Gemeente Assen klantenservice?