Gemeente Drechterland

Over de gemeente Drechterland

De gemeente Drechterland is gelegen in de regio West-Friesland in de provincie Noord-Holland. De gemeente heeft een inwonersaantal van meer dan 19.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ruim 80 vierkante kilometer. Het noordelijke deel van de gemeente behoort tot de landstreek De Streek, dit is een aanduiding voor een groep plaatsen in de omgeving, waaronder een deel van de gemeente Drechterland.
De naam Drechterland is afgeleid van het ambacht en dijkgraafschap in West-Friesland wat destijds dezelfde naam droeg. West-Friesland was namelijk in de tijd van de middeleeuwen verdeeld in vier verschillende ambachten welke lokaal bestuurd werden. Drechterland was de meest oostelijke ambacht. De tegenwoordige gemeente Drechterland bestaat sinds 2006 toen zij door een gemeentelijke herindeling werd samengevoegd met de toenmalige gemeenten Drechterland en Venhuizen.

Contact

In het geval dat u een vraag, opmerking of klacht heeft voor of over de gemeente Drechterland, dan kunt u altijd per telefoon contact opnemen met de klantenservice van de gemeente via telefoonnummer 0228 – 352352. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. Indien u de gemeente Drechterland via fax wenst te contacteren, kunt u dit doen door uw brief te versturen naar faxnummer 0228 – 519029. Mocht u uw vraag liever via de digitale weg wensen te stellen, dan kunt u dit doen door het contactformulier via de website in te vullen, een e-mailbericht te sturen naar gemeente@drechterland.nl of door een bericht via de sociale media te sturen. De klantenservice van de gemeente is actief op zowel Facebook als Twitter. Bovendien kunt u ook per post contact opnemen met de gemeente, dit doet u door uw brief te adresseren aan Postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel.
Tenslotte kunt u ook altijd in persoon langskomen op het gemeentehuis van de gemeente Drechterland, deze is gevestigd op Raadhuisplein 1, 1616 AV Hoogkarspel. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur, met een extra avondopenstelling op donderdagavond tussen 17.00 en 20.00 uur. Voor zaken zoals het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart, adreswijzigingen, de aanvraag van uittreksels of rijbewijzen, kunt u zonder afspraak op het gemeentehuis terecht. In het geval dat u een vraag heeft over omgevingsvergunningen, sloopmeldingen of andere milieu- of bouw gerelateerde vragen, dient u van te voren een afspraak te maken. Deze kunt u gemakkelijk maken via het Digitaal Loket op de website van de gemeente Drechterland.

Openingstijden Gemeente Drechterland klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Drechterland

Telefoonnummer Gemeente Drechterland klantenservice

Telefoonnummer
0228 - 352 352
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Drechterland klantenservice

Raadhuisplein 1
Hoogkarspel

E-mailadres Gemeente Drechterland klantenservice

Gemeente Drechterland opzeggen

Gemeente Drechterland direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente drechterland.

Gemeente Drechterland ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie