Kamer van Koophandel

 klantenservice

Over Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel (afkorting: KvK) is een belangenorganisatie van het bedrijfsleven. Zij adviseren en behartigen de belangen van ondernemers. Zij adviseren ook de overheid en zetten zich daarbij in voor een goed ondernemersklimaat. Een andere belangrijke taak is de geschillenbeslechting voor handelsconflicten tussen bedrijven. De Kamers van Koophandel zijn daartoe actief in arbitrage op handelsgebied. De KvK helpt ondernemers om te starten, innoveren en ondernemen in binnen- en buitenland. Zij ondersteunt ondernemers bij hun start- en groeiambities. Met het Handelsregister legt zij de basis voor een veilig handelsverkeer. De landelijke organisatie heeft een regionale verankering en opereert sterk regionaal. De nieuwe KvK werkt vanuit de wensen en behoeften van de generatie ondernemers die snel toegang tot de juiste informatie verlangt, die sector- en grensoverschrijdend zakendoet en volop participeert in (online) netwerken. De diensten en producten van de KvK vloeien voort uit haar wettelijk verplichte taken.

Geschiedenis

Zowel België als Nederland kent Kamers van Koophandel. Al voor 1800 bestonden er colleges en comités die de gezamenlijke belangen van de kooplieden en fabrikanten behartigden. Begin 19e eeuw werd in het door Napoleon bezette deel van Europa het patentrecht ingesteld. In 1803 werd in Rotterdam de eerste Kamer van Koophandel geopend. In 1815 legde Koning Willem I de positie van de Kamers van koophandel en fabryken vast in een Koninklijk Besluit. Deze kamers van koophandel hadden slechts een adviserende taak en waren financieel afhankelijk van de gemeenten. In Nederland werden de Kamers in 1920 onafhankelijk en werden ze georganiseerd in 36 regionale kamers. In 1921 kregen ze met de invoering van de Handelsregisterwet hun belangrijke openbare administratieve taak. Door fusies is het aantal Kamers van Koophandel in Nederland per 1 januari 2008 teruggebracht tot 12. In 2008 trad een nieuwe Handelsregisterwet in werking, waarmee een bestandsgroei van ± 13% werd bereikt. De Kamers van Koophandel zijn op 1 januari 2014 gefuseerd tot één organisatie.

Kamer van Koophandel klantenservice

De klantenservice van de KvK kunt u telefonisch bereiken, maar ook via de website. Zo kunt u op verschillende manieren eenvoudig antwoord krijgen op uw vragen. Telefonisch is de KvK bereikbaar via het nummer 088 585 1 585. Dit nummer kunt u bellen tussen 8.30-17.00 uur en op vrijdag tussen 9.00-16.00 uur.  U kunt het menu op de website bekijken, zodat  u snel antwoord krijgt. Uw vraag per e-mail stellen? Vul het formulier in op de website. U krijgt zo snel mogelijk antwoord. Op de community Hallo! helpen ondernemers elkaar ondernemen. Stel uw vraag, deel uw kennis, wissel ervaringen uit en leg contacten. Zo komt u verder met ondernemen. Lidmaatschap van Hallo! is gratis. Heeft u snel informatie uit het Handelsregister nodig? Bel dan 0900 123 45 67 (€ 0,70 per minuut). U vindt de kantoren van de Kamer van Koophandel door heel Nederland. Voor een bezoek aan de KvK moet u een afspraak maken. Plan online uw afspraak. Wilt u fysieke post versturen? Kijk dan op het overzicht postadressen op de website. Het KvK Ondernemersplein is op de website dé ontmoetingsplek voor ondernemers, overheid, onderwijs en andere intermediairs met als doel ondernemers verder te brengen met ondernemen

Overige opties

De KvK is ook via Twitter en Facebook bereikbaar. Dit kan via @KVK_NL en via facebook.com/kamervankoophandel.

Contact met Kamer van Koophandel

Openingstijden Kamer van Koophandel klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Kamer van Koophandel klantenservice

Contact met Kamer van KoophandelNummer
Algemeen088 - 585 1 585

Overige contactmogelijkheden Kamer van Koophandel klantenservice

Kamer van Koophandel opzeggen

Kamer van Koophandel direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/kamer van koophandel.

Kamer van Koophandel ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Kamer van Koophandel? Laat ons je ervaring met Kamer van Koophandel weten!
Beoordeel Kamer van Koophandel

Adres Kamer van Koophandel klantenservice

Kroonstraat 50
Utrecht

Laat ons je ervaring met de Kamer van Koophandel klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Kamer van Koophandel klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Kamer van Koophandel Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Kamer van Koophandel klantenservice?