Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

 klantenservice

Over het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt ook wel het moederdepartement van alle ministeries genoemd. Dit ministerie houdt zich onder meer bezig met de democratische rechtsstaat en het openbaar bestuur. Daarnaast is het ministerie verantwoordelijk voor de kwaliteit van personeel en management in de rijksdienst, voor de Grondwet en het constitutionele staatsrechtelijke bestel en voor de samenwerkingsrelatie met Curacao, Sint Maarten en Aruba. Ook zorgt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties er voor dat burgers de mogelijkheid hebben om te wonen in betaalbare en veilige woningen in een prettige leefomgeving.

Het ministerie past zich steeds weer aan de besluitvorming aan van de huidige regering en aan de nieuwe ontwikkelingen in de samenleving. Het is de taak van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om te zorgen voor een overheid waar de burgers op kunnen vertrouwen.

Geschiedenis

Aan het einde van de achttiende eeuw kwam er voor het eerst een gekozen parlement bijeen. Pas vanaf 1848, na het invoeren van de nieuwe Grondwet, groeide Nederland bestuurlijk uit tot de hedendaagse democratie. In de negentiende eeuw had ‘Binnenlandse Zaken’ de verantwoordelijkheid over veel meer beleidsterreinen. Door de jaren heen zijn er steeds meer beleidsterreinen afgesplitst. Pas in 1998 kreeg het departement de huidige naam ‘het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties’.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Op de website van het ministerie kunt u het contactformulier invullen. Uw vraag of opmerking wordt dan door de Informatie Rijksoverheid in behandeling genomen.
Het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen met Informatie Rijksoverheid. U kunt deze dienst op werkdagen bereiken tussen 8.00 – 20.00 uur op het telefoonnummer 1400.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is gevestigd aan de Turfmarkt 147, 2511 DP in Den Haag. Schriftelijke post kunt u adresseren aan Postbus 20011, 2500 EA Den Haag.

Contact met Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Openingstijden Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
08:00 -20:00
Dinsdag
08:00 -20:00
Woensdag
08:00 -20:00
Donderdag
08:00 -20:00
Vrijdag
08:00 -20:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties klantenservice

Contact met Ministerie van Binnenlandse Zaken en KoninkrijksrelatiesNummer
Algemeen070 - 426 64 26

Overige contactmogelijkheden Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties klantenservice

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opzeggen

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties.

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties? Laat ons je ervaring met Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties weten!
Beoordeel Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Adres Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties klantenservice

Turfmarkt 147
Den Haag

Laat ons je ervaring met de Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties klantenservice?