Ministerie van Buitenlandse Zaken

Over het ministerie van Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is verantwoordelijk voor de coördinatie van het buitenlandse beleid van de Nederlandse regering en voor de uitvoering van dit beleid. Het ministerie behartigt de internationale betrekkingen. Het unieke aan het ministerie van Buitenlandse Zaken is dat het niet alleen uit een departement in Den Haag bestaat, maar wereldwijd vele vertegenwoordigingen (ook wel: posten) heeft.
Binnen het ministerie is de minister van Buitenlandse Zaken verantwoordelijk voor het buitenlandbeleid. Deze minister heeft ook de algemene leiding over het ministerie. Daarnaast beschikt het ministerie ook nog over een minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Zoals de naam al suggereert is deze minister verantwoordelijk voor de handel met andere landen en de ontwikkelingssamenwerking wereldwijd.
Het afgeven van reisadviezen is een onderdeel van de hulpverlening van het ministerie. Het ministerie geeft in een reisadvies aan welke gebieden onveilig zijn, waar reizigers alert op moeten zijn en naar welke gebieden het reizen wordt afgeraden. Op deze manier kunnen reizigers zich beter voorbereiden op de veiligheidsrisico’s van een buitenlandse reis.

Geschiedenis

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is opgericht aan het einde van de achttiende eeuw. De omvang van het departement bleef beperkt tot na de Tweede Wereldoorlog. Door het ontstaan van vele internationale samenwerkingsorganen en een toename van internationale contacten, ontwikkelde het ministerie zich in een hoog tempo. Het personeelsbestand groeide van nog geen 200 in 1946 naar bijna 1400 medewerkers in 1975.

Contactgegevens

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is op verschillende manieren te bereiken voor vragen of opmerkingen. U kunt het contactformulier op de website invullen. Informatie Rijksoverheid neemt vervolgens contact met u op.
U kunt Informatie Rijksoverheid op werkdagen tussen 8.00 – 20.00 ook telefonisch bereiken voor vragen op het telefoonnummer 1400.
Het ministerie is gevestigd aan de Bezuidenhoutseweg 67, 2594 AC Den Haag. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 20061, 2500 EB Den Haag.
Voor vragen over reisadviezen kunt u terecht op de website bij het reactieformulier ‘reisadviezen’.

Openingstijden Ministerie van Buitenlandse Zaken klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

Telefoonnummer Ministerie van Buitenlandse Zaken klantenservice

Telefoonnummer
070 - 348 64 86
Belkosten
lokaal tarief

Adres Ministerie van Buitenlandse Zaken klantenservice

Bezuidenhoutseweg 67
Den Haag

E-mailadres Ministerie van Buitenlandse Zaken klantenservice

E-mailadres
onbekend

Ministerie van Buitenlandse Zaken opzeggen

Ministerie van Buitenlandse Zaken direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/ministerie van buitenlandse zaken.

Ministerie van Buitenlandse Zaken ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie