Rijksoverheid

 klantenservice

Over de Rijksoverheid

De Rijksoverheid is het landelijke gedeelte van de Nederlandse overheid. De Rijksoverheid wordt gevormd door alle ministeries en de uitvoeringsorganisaties die onder de verantwoordelijkheid van een ministerie vallen.
De Rijksoverheid houdt zich bezig met de voorbereidingen en uitvoering van plannen van de regering en het parlement.

Rijksoverheid.nl

Voorheen hadden alle ministeries een eigen website. Sinds 2010 zijn alle websites van de ministeries samengevoegd op www.rijksoverheid.nl. Op deze website staat enkel informatie dat afkomstig is van ministeries. Voor informatie over de meer dan tweehonderd uitvoeringsorganisaties verwijst de website u door naar de desbetreffende organisatie. U vindt hier ook geen informatie van gemeenten, zij beschikken over een eigen website.
Op de website van de Rijksoverheid worden de beleidsplannen, de wetten en de regels uitgelegd aan burgers en media. Er wordt hier enkel uitleg gegeven over wetten en regelingen. Voor de originele wetteksten kunt u terecht op overheid.nl.
De website wordt beheerd door het ministerie van Algemene Zaken. Op de website kunt u de antwoorden vinden op vragen die te maken hebben met het Rijk. Daarnaast vindt u ook informatie over de regering en het kabinet. Zo kunt u op Rijksoverheid.nl de plannen van het huidige kabinet vinden.

De ministeries

De Rijksoverheid wordt gevormd door alle ministeries en de uitvoeringsorganisaties die onder de ministeries vallen. Er zijn elf ministeries in Nederland: het ministerie van Algemene Zaken, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Defensie, het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Financiën, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het ministerie van Veiligheid en Justitie en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de Rijksoverheid. Informatie Rijksoverheid is op werkdagen telefonisch te bereiken tussen 8.00 – 20.00 uur op het telefoonnummer 1400. Daarnaast kunt u ook het contactformulier op de website invullen, of uw vraag stellen via Twitter (@Rijksoverheid) op werkdagen tussen 8.00 – 20.00 uur.

Contact met Rijksoverheid

Openingstijden Rijksoverheid klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
08:00 -20:00
Dinsdag
08:00 -20:00
Woensdag
08:00 -20:00
Donderdag
08:00 -20:00
Vrijdag
08:00 -20:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Rijksoverheid klantenservice

Contact met RijksoverheidNummer
Algemeen14 00

Overige contactmogelijkheden Rijksoverheid klantenservice

Rijksoverheid opzeggen

Rijksoverheid direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/rijksoverheid.

Rijksoverheid ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Rijksoverheid? Laat ons je ervaring met Rijksoverheid weten!
Beoordeel Rijksoverheid

Adres Rijksoverheid klantenservice

Binnenhof 19
Den Haag

Laat ons je ervaring met de Rijksoverheid klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Rijksoverheid klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Rijksoverheid Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Rijksoverheid klantenservice?