AZ

Over AZ

AZ is een voetbalclub uit Alkmaar. De club ontstond op 10 mei 1967 als AZ’67 uit de fusie tussen Alkmaar’53 en FC Zaanstreek. In 1986 wijzigde de clubnaam naar AZ. De Alkmaarse club is tweevoudig landskampioen. In 1981 en 2009 was AZ de beste voetbalclub van Nederland. Ook won de club meerdere malen de KNVB Beker of Johan Cruijff Schaal. De vrouwen van AZ werden in 2008, 2009 en 2010 landskampioen. In 2011 hield de vrouwenafdeling echter op te bestaan.

AZ Voetbalschool

De AZ Voetbalschool is een samenwerking tussen de Alkmaarse club en amateurverenigingen in de regio. De voetbalschool richt zich op talenten onder de 10 jaar. Deze talenten maken veel trainingsuren onder goede begeleiding. Het doel is om door een goede samenwerking en veel kennisuitwisseling het voetbalniveau in Noord-Holland naar een hoger niveau te tillen.

Maatschappelijke functie

AZ heeft een maatschappelijke functie binnen en buiten het veld. De spelers en trainers hebben een voorbeeldfunctie voor de jeugd en de mensen in de regio. Het AFAS Stadion is een plaats waar alle lagen van de bevolking elkaar ontmoeten. AZ doet mee aan maatschappelijke projecten om de betrokkenheid bij de samenleving te laten zien.

Contactgegevens

AZ speelt haar thuiswedstrijden in het AFAS Stadion. Dit stadion is sinds 2006 geopend en heeft een capaciteit van ongeveer 17.000 man. Het AFAS Stadion is gevestigd aan de Stadionweg 1 in Alkmaar. Indien u informatie zoekt of een vraag heeft over het stadion, dan belt u naar 072-5478000. Ook voor informatie met betrekking tot evenementen belt u naar dit nummer.

Voor informatie over de kaartverkoop neemt u contact op met 072-5478036. Deze klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur.

Het AFAS Stadion is zowel met de auto als met het openbaar vervoer te bereiken. Op wedstrijddagen rijden er gratis pendelbussen tussen het NS-station Alkmaar en het AFAS-Stadion.

Openingstijden AZ klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
AZ

Telefoonnummer AZ klantenservice

Telefoonnummer
072 - 547 80 36
Belkosten
lokaal tarief

Adres AZ klantenservice

Stadionweg 1
Alkmaar

E-mailadres AZ klantenservice

AZ opzeggen

AZ direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/az.

AZ ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie