Bureau Jeugdzorg Gelderland

Over Bureau Jeugdzorg Gelderland

Jeugdbescherming Gelderland, voorheen Bureau Jeugdzorg Gelderland, is een door het onafhankelijke Keurmerkinstituut gecertificeerde instelling voor jeugdbescherming en jeugdreclassering.
Jeugdbescherming Gelderland regelt niet langer de toegang tot de jeugdzorg; dit is een taak van de verschillende gemeenten. Bij complexe zaken en advies wordt Jeugdbescherming Gelderland ingeschakeld. Naast de toegang tot de jeugdzorg, zit ook de kindertelefoon en het AMK niet meer in het takenpakket. Het AMK is opgegaan in Veilig Thuis. Dit is het meldpunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld.
Jeugdbescherming Gelderland richt zich op de gedwongen hulpverlening, de jeugdreclassering en complexe zaken waar (nog) geen uitspraak via de rechter aan vooraf is gegaan.
De instelling probeert zoveel mogelijk de kracht van het gezin en haar omgeving te versterken, zonder de regie teveel uit handen te nemen. De hulpverlening is oplossingsgericht en op maat gemaakt voor de behoeften van het gezin. De instelling streeft er naar dat de jeugdbescherming vrijwillig blijft, maar de kinderrechter kan de hulp verplicht stellen als de hulp niet vrijwillig wordt aangepakt.
De jeugdbeschermers in de jeugdzorg zijn op de hoogte van de juridische kaders van de verplichte hulp. Door een nauwe samenwerking met diverse andere specialisten binnen de jeugdzorg, proberen ze zowel de vrijwillige als verplichte maatregelen zo goed mogelijk uit te voeren.

Contactgegevens

Het hoofdkantoor van Bureau Jeugdzorg Gelderland, ookwel Jeugdbescherming Gelderland, zit aan de Velperweg 75, 6824 HH in Arnhem. Dit is ook het postadres van de Jeugdbescherming Gelderland. De Jeugdbescherming beschikt over meerdere vestigingen in de provincie. De contactgegevens van deze vestigingen vindt u op de website.
U kunt telefonisch contact opnemen met Bureau Jeugdzorg Gelderland via 088-7121212 of een e-mail sturen naar contact@jbgld.nl. In geval van crisissituaties belt u naar 0900-9955599.
Voor meldingen met betrekking tot kindermishandeling en huiselijk geweld neemt u contact op met 0800-2000.

Openingstijden Bureau Jeugdzorg Gelderland klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Bureau Jeugdzorg Gelderland

Telefoonnummer Bureau Jeugdzorg Gelderland klantenservice

Telefoonnummer
088-7121212
Belkosten
lokaal tarief

Adres Bureau Jeugdzorg Gelderland klantenservice

Velperweg 75
Arnhem

E-mailadres Bureau Jeugdzorg Gelderland klantenservice

E-mailadres

Bureau Jeugdzorg Gelderland opzeggen

Bureau Jeugdzorg Gelderland direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/bureau jeugdzorg gelderland.

Bureau Jeugdzorg Gelderland ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie