Bureau Jeugdzorg Groningen

Over Bureau Jeugdzorg Groningen

Bureau Jeugdzorg Groningen maakt samen met Bureau Jeugdzorg Drenthe onderdeel uit van Jeugdbescherming Noord. Jeugdbescherming Noord is een gecertificeerde instelling voor alle gemeenten in Groningen en Drenthe, die door de rechter opgelegde jeugdbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering uitvoert.

Diensten

JB Noord richt zich op drie diensten: de jeugdbescherming, de jeugdreclassering en een veilig thuis. De jeugdbescherming wordt ingeschakeld als de kinderrechter een ondertoezichtstelling of voogdijmaatregel heeft uitgesproken. Bureau Jeugdzorg Groningen helpt gezinnen om hun situatie te verbeteren op een manier die bij de families past.
De jeugdbescherming helpt ook wanneer de kinderrechter of officier van justitie een maatregel jeugdreclassering heeft opgelegd. Daarnaast is Jeugdbescherming Noord het meldpunt voor zorgen of meldingen op het gebied van kindveiligheid en/of huiselijk geweld in Groningen en Drenthe.
Jeugdbescherming Noord, waar Bureau Jeugdzorg Groningen onder valt, werkt vanuit de ‘signs of safety’ benadering. Deze oplossingsgerichte benadering is praktijkgericht. De medewerkers letten op de zorgen, maar vergeten niet de context mee te nemen. In de trajecten wordt er continu getoetst of alle mensen de afgesproken verplichtingen nakomen.
Bij Jeugdbescherming Noord zijn ongeveer 300 medewerkers werkzaam. Dit zijn voornamelijk ervaren jeugdbeschermers (gezinsvoogden) en jeugdreclasseerders. In deze organisatie wordt er uitgegaan van de professionele kracht en motivatie van de medewerkers.

Contactgegevens

Het onderdeel Bureau Jeugdzorg Groningen is op verschillende manieren te bereiken. De crisishulp in Groningen is telefonisch te bereiken op 050-5239200. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Voor het landelijke meldpunt van huiselijk geweld kunt u bellen naar 0800-2000. Dit telefoonnummer is echter alleen tijdens kantooruren te bereiken. Voor huiselijk geweld in Groningen kunt u ook 24 uur per dag op 050-5239200 terecht.
Het bezoekadres in de provincie Groningen is aan de Leonard Springerlaan 13 in Groningen. Deze vestiging is geopend van 8.30 tot 17.00. U kunt voor vragen of informatie ook een e-mail sturen naar info@jbnoord.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 1203, 9701 BE Groningen.

Openingstijden Bureau Jeugdzorg Groningen klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Bureau Jeugdzorg Groningen

Telefoonnummer Bureau Jeugdzorg Groningen klantenservice

Telefoonnummer
050 - 523 92 00
Belkosten
lokaal tarief

Adres Bureau Jeugdzorg Groningen klantenservice

Waterloolaan 1
Groningen

E-mailadres Bureau Jeugdzorg Groningen klantenservice

Bureau Jeugdzorg Groningen opzeggen

Bureau Jeugdzorg Groningen direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/bureau jeugdzorg groningen.

Bureau Jeugdzorg Groningen ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie