De Friesland zorgverzekeraar

 klantenservice

Over De Friesland Zorgverzekeraar

De Friesland, voluit De Friesland Zorgverzekeraar, is zoals de naam al zegt een Nederlandse zorgverzekeraar. De Friesland Zorgverzekeraar is in 1990 ontstaan uit een fusie van een groep ziekenfondsen en ziekenkassen uit voorgaande eeuwen. Ziekenkassen waren de voorlopers van de ziekenfondsen en latere zorgverzekeraars. Het oudste ziekenfonds daarvan werd in 1815 opgericht. Oorspronkelijk was het bedrijf dus het ziekenfonds van Friesland. Echter, nadat de Basisverzekering werd geïntroduceerd groeide De Friesland uit tot zorgverzekeraar. Veel verzekerden kozen hierna voor De Friesland. Door deze toename is ongeveer 65 procent van alle inwoners van Friesland bij De Friesland Zorgverzekeraar verzekerd. De historie en basis van het bedrijf ligt in Friesland, maar de zorgverzekeraar richt zich ook op klanten buiten Friesland. Tegenwoordig heeft zij dan ook in elke Nederlandse gemeente verzekerden, hoewel het grootste aandeel wel nog steeds Friesland is. De Friesland Zorgverzekeraar heeft 565.000 verzekerden en is daarmee de vijfde zorgverzekeraar van Nederland. Sinds 1 januari 2012 maakt het bedrijf deel uit van het Achmea-concern.

De Friesland Zorgverzekeraar klantenservice

De website van De Friesland Zorgverzekeraar biedt een uitgebreide pagina met betrekking tot de klantenservice. Er staat een aantal belangrijke onderwerpen op met daaronder deelonderwerpen. De onderwerpen zijn vergoedingen, zwanger, declareren, eigen risico, buitenland, zorgadvies, betalen, aanvragen en klachtenafhandeling. Ook is er een pagina met veel gestelde vragen. Als u een vraag heeft of informatie zoekt, moet u het dus bijna zeker kunnen vinden bij de klantenservice op de website.

Contact met Friesland Zorgverzekeraar

Ondanks de pagina over klantenservice kan het natuurlijk zijn dat u een persoonlijke vraag of opmerking heeft of dat u simpelweg het antwoord op uw vraag niet kan vinden op de website van De Friesland Zorgverzekeraar. De website noemt een aantal mogelijkheden hoe u contact op kan nemen met De Friesland Zorgverzekeraar en noemt daar bovendien een tijdsindicatie bij van hoelang het maximaal duurt voordat u antwoord krijgt. De eerste mogelijkheid is om te bellen. Dit kan op werkdagen tussen 8.00 uur en 18.00 uur op het nummer 058 29 13 13 1. U kunt ook een e-mail sturen, dan krijgt u binnen twee dagen antwoord. Voor een snelle reactie hoeft u overigens niet per se te bellen, want als u via Facebook of Twitter contact opneemt met De Friesland Zorgverzekeraar krijgt u binnen een uur reactie.

Bezoek een winkel van De Friesland Zorgverzekeraar

Naast bellen of online contact is er ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een van de winkels van De Friesland. Dus als u liever een persoonlijk gesprek heeft over bijvoorbeeld uw zorgverzekering of declaratie dan kan dat ook. De winkels zijn gevestigd in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Sneek. Als dit niet bij u in de buurt zit, is het ook een optie om langs te gaan bij een van de mobiele winkels. Deze staan op verschillende dagen van de week in verschillende (kleinere) plaatsen.

Contact met De Friesland zorgverzekeraar

Openingstijden De Friesland zorgverzekeraar klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
08:00 -18:00
Dinsdag
08:00 -18:00
Woensdag
08:00 -18:00
Donderdag
08:00 -18:00
Vrijdag
08:00 -18:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers De Friesland zorgverzekeraar klantenservice

Contact met De Friesland zorgverzekeraarNummer
Algemeen058 - 291 31 31

Overige contactmogelijkheden De Friesland zorgverzekeraar klantenservice

De Friesland zorgverzekeraar opzeggen

De Friesland zorgverzekeraar direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/de friesland zorgverzekeraar.

De Friesland zorgverzekeraar ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met De Friesland zorgverzekeraar? Laat ons je ervaring met De Friesland zorgverzekeraar weten!
Beoordeel De Friesland zorgverzekeraar

Adres De Friesland zorgverzekeraar klantenservice

Harlingertrekweg 53
Leeuwarden

Laat ons je ervaring met de De Friesland zorgverzekeraar klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de De Friesland zorgverzekeraar klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel De Friesland zorgverzekeraar Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de De Friesland zorgverzekeraar klantenservice?