De Friesland zorgverzekeraar

Over De Friesland Zorgverzekeraar

De Friesland, voluit De Friesland Zorgverzekeraar, is zoals de naam al zegt een Nederlandse zorgverzekeraar. De Friesland Zorgverzekeraar is in 1990 ontstaan uit een fusie van een groep ziekenfondsen en ziekenkassen uit voorgaande eeuwen. Ziekenkassen waren de voorlopers van de ziekenfondsen en latere zorgverzekeraars. Het oudste ziekenfonds daarvan werd in 1815 opgericht. Oorspronkelijk was het bedrijf dus het ziekenfonds van Friesland. Echter, nadat de Basisverzekering werd geïntroduceerd groeide De Friesland uit tot zorgverzekeraar. Veel verzekerden kozen hierna voor De Friesland. Door deze toename is ongeveer 65 procent van alle inwoners van Friesland bij De Friesland Zorgverzekeraar verzekerd. De historie en basis van het bedrijf ligt in Friesland, maar de zorgverzekeraar richt zich ook op klanten buiten Friesland. Tegenwoordig heeft zij dan ook in elke Nederlandse gemeente verzekerden, hoewel het grootste aandeel wel nog steeds Friesland is. De Friesland Zorgverzekeraar heeft 565.000 verzekerden en is daarmee de vijfde zorgverzekeraar van Nederland. Sinds 1 januari 2012 maakt het bedrijf deel uit van het Achmea-concern.

De Friesland Zorgverzekeraar klantenservice

De website van De Friesland Zorgverzekeraar biedt een uitgebreide pagina met betrekking tot de klantenservice. Er staat een aantal belangrijke onderwerpen op met daaronder deelonderwerpen. De onderwerpen zijn vergoedingen, zwanger, declareren, eigen risico, buitenland, zorgadvies, betalen, aanvragen en klachtenafhandeling. Ook is er een pagina met veel gestelde vragen. Als u een vraag heeft of informatie zoekt, moet u het dus bijna zeker kunnen vinden bij de klantenservice op de website.

Contact met Friesland Zorgverzekeraar

Ondanks de pagina over klantenservice kan het natuurlijk zijn dat u een persoonlijke vraag of opmerking heeft of dat u simpelweg het antwoord op uw vraag niet kan vinden op de website van De Friesland Zorgverzekeraar. De website noemt een aantal mogelijkheden hoe u contact op kan nemen met De Friesland Zorgverzekeraar en noemt daar bovendien een tijdsindicatie bij van hoelang het maximaal duurt voordat u antwoord krijgt. De eerste mogelijkheid is om te bellen. Dit kan op werkdagen tussen 8.00 uur en 18.00 uur op het nummer 058 29 13 13 1. U kunt ook een e-mail sturen, dan krijgt u binnen twee dagen antwoord. Voor een snelle reactie hoeft u overigens niet per se te bellen, want als u via Facebook of Twitter contact opneemt met De Friesland Zorgverzekeraar krijgt u binnen een uur reactie.

Bezoek een winkel van De Friesland Zorgverzekeraar

Naast bellen of online contact is er ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een van de winkels van De Friesland. Dus als u liever een persoonlijk gesprek heeft over bijvoorbeeld uw zorgverzekering of declaratie dan kan dat ook. De winkels zijn gevestigd in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Sneek. Als dit niet bij u in de buurt zit, is het ook een optie om langs te gaan bij een van de mobiele winkels. Deze staan op verschillende dagen van de week in verschillende (kleinere) plaatsen.

Openingstijden De Friesland zorgverzekeraar klantenservice

Nu bereikbaar.

Maandag
08:00 -18:00
Dinsdag
08:00 -18:00
Woensdag
08:00 -18:00
Donderdag
08:00 -18:00
Vrijdag
08:00 -18:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
De Friesland zorgverzekeraar

Telefoonnummer De Friesland zorgverzekeraar klantenservice

Telefoonnummer
058 - 291 31 31
Belkosten
lokaal tarief

Adres De Friesland zorgverzekeraar klantenservice

Harlingertrekweg 53
Leeuwarden

E-mailadres De Friesland zorgverzekeraar klantenservice

E-mailadres
onbekend

De Friesland zorgverzekeraar opzeggen

De Friesland zorgverzekeraar direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/de friesland zorgverzekeraar.

De Friesland zorgverzekeraar ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie