Stibbe

Over Stibbe

Stibbe is een internationaal advocatenkantoor dat behoort tot de top 5 van advocatenkantoren in Nederland. Stibbe heeft meerdere vestigingen in het buitenland, waarmee het kantoor zich richt op de internationale commerciele praktijk.

In 1911 werd het kantoor opgericht door de heer Stibbe. De heer Henri Simont sr. opende rond dezelfde tijd een vestiging in België. Het eerste kantoor opende zijn deuren in Amsterdam. In Brussel werd het kantoor geopend in 1966. In 1985 werd Stibbe geopend in New York. Het Engelse kantoor werd geopend in 1994 in Londen. Het kantoor in Dubai werd in 2009 geopend en in Luxemburg in 2010. In Hong Kong kwam in 2012 een vestiging.

In 1991 fuseerde het kantoor in New York met het kantoor in Nederland onder de naam Stibbe & Simont. Twee jaar later fuseerde het Parijse kantoor met Stibbe & Simont en ging het kantoor verder als Stibbe Simont Monahan Duhot. In 2001 kreeg de kantoor de naam Stibbe.

Prijzen

Stibbe heeft verschillende prijzen op zijn naam staan. In 2010 werd Stibbe verkozen tot de ‘Benelux Law Firm of the Year’ tijdens de PLC Which Lawyer Awards. Een jaar later kreeg Stibbe dezelfde prijs, tijdens The Lawyer European Awards.

Solliciteren

Bij Stibbe kun je solliciteren voor advocaat-stagiare. Tijdens de advocaat-stage leer je adviseren, procederen en onderhandelen. Tijdens de periode van de stage wordt je bij Stibbe ingezet in twee verschillende rechtsgebieden. Na 27 maanden vindt de wissel plaats.  De advocaat-stagiares volgen de Law Firm School opleiding en de Beroepsopleiding Advocaten van de Orde van Advocaten.

Daarnaast is het mogelijk om te solliciteren als advocaat-belastingkundige bij Stibbe. Daar wordt van de advocaat verwacht dat hij kan adviseren over de fiscale aspecten van fusies en overnames, herstructureringen en alles wat er komt kijken bij beursgangen en vastgoedprojecten. De advocaat-belastingkundige volgt de Beroepsopleiding Advocaten van de Orde, gecombineerd met de Law Firm School. Daarnaast is de opleiding aan de Orde van Belastingadviseurs onderdeel van de werkzaamheden van de advocaat-belastingkundige.

Ook kandindaat-notarissen kunnen solliciteren bij Stibbe. Kandidaat-notarissen adviseren op het gebied van commerciele vastgoedtransacties, projectontwikkeling en vastgoedfinanciering. Daarnaast wordt de kandidaat-notaris geacht te kunnen adviseren op het gebied van overdrachtsbelasting en omzetbelasting en ondernemingsrecht dat gerelateerd is aan vastgoed.

Rechtsgebieden

Stibbe is gespecialiseerd in Mergers & Acquisitions en Private Equity, Corporate Litigation, Finance / Financial Markets Group en Energy/Industry. De praktijkgroepen van Stibbe zijn Administrative Law / Real Estate, Employment, Pensions and incentives, Tax Law, EU/Competion / Regulated Markets, TMT/IP en Litigation.

Contact

Het kantoor van Stibbe in Amsterdam is gevestigd aan de Strawinskylaan 2001, 1077 ZZ. De klantenservice van Stibbe is te bereiken op werkdagen op het nummer 020-5460606.

Openingstijden Stibbe klantenservice

Nu bereikbaar.

Maandag
09:00 -18:00
Dinsdag
09:00 -18:00
Woensdag
09:00 -18:00
Donderdag
09:00 -18:00
Vrijdag
09:00 -18:00
Zaterdag
09:00 -18:00
Zondag
09:00 -18:00
Stibbe

Telefoonnummer Stibbe klantenservice

Telefoonnummer
+31 20 546 06 06
Belkosten
Lokaal tarief

Adres Stibbe klantenservice

Strawinskylaan 2001
Amsterdam

E-mailadres Stibbe klantenservice

E-mailadres

Stibbe opzeggen

Stibbe direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/stibbe.

Stibbe ervaringen

1 ervaringen.

1 gedachte over “Stibbe”

Plaats een reactie