Alitalia

 klantenservice

Over Alitalia

Alitalia is bekend met ons eigen land – samen met Air France – KLM maakt ook Alitalia onderdeel uit van de SkyTeam-alliantie. Het bedrijf is gesticht in 1946 onder de naam Aerolinee Italiane Internazionali maar ging een jaar verder als Alitalia; kort en makkelijk te onthouden. De naam bestaat uit een combinatie van 2 woorden: ali (vleugels) en Italië (het land van herkomst). De eerste internationale vlucht die het bedrijf organiseerde vond plaats in 1948. De belangrijkste hub van het bedrijf is de luchthaven van Rome, Fiumicino. In Rome ligt tevens het hoofdkantoor gevestigd. Dit is niet zo vreemd; Alitalia is de officiële nationale luchtvaartmaatschappij van Italié en ook nog eens de grootste. Door de jaren heen heeft het bedrijf er al behoorlijk wat slogans doorheen gejaagd maar doet het tegenwoordig met ‘Alitalians do it better’ en ‘where the journey meets the destination’ (vertaling: waar de reis en de bestemming elkaar ontmoeten). De website van het bedrijf, www.alitalia.com, toont de bezoeker direct de voordeligste aanbiedingen vanuit het land waar de bezoeker zich bevindt.

Klantenservice van Alitalia

De belangrijkste hulplijn van de Alitalia klantenservice staat op de beginpagina van de officiële website weergeven. Dit nummer is 020 676 4479. Vanuit Italié kan worden gebeld naar 89 20 10. Om de vraag uitgebreider te kunnen uitschrijven is er ook een e-mailadres opgesteld. Deze luidt customer.relationsNL@alitalia.it. Deze zorgt ervoor dat vragen en opmerkingen naar een Nederlandse medewerker van het bedrijf worden gestuurd, waardoor het contact snel en soepel verloopt. Vanuit Italié kan men voor de Alitalia klantenservice bellen naar (+39) 06 65640.

Ander contact

Om updates te krijgen van het laatste nieuws over Alitalia kan men zich abonneren op de nieuwsbrief. Hiervoor moet de klant zich opgeven op de website. Voor informatie over het boeken van een ticket kan men vanuit Nederland bellen naar 0031 20 676 4479. Dit nummer is van maandag tot en met vrijdag beschikbaar, van 8 uur in de ochtend tot 7 uur ’s avonds. Voor contact over groepsreserveringen kan men bellen naar +31 (0) 20.575.4920. Hierop volgt een keuzemenu waar men nummer 2 voor moet intoetsen. In Italië is er een ander telefoonnummer men kan bellen voor informatie, reserveringen en de aanschaf van tickets; dit nummer is 89 20 10 en is op elk moment van de dag beschikbaar. De Alitalia klantenservice acht het van belang dat reizigers het bedrijf kunnen bereiken met vragen over bagage. In Nederland kan er worden gemaild naar customer.relationsNL@alitalia.it. Ook kunnen er brieven worden verstuurd. Het adres dat hiervoor geldig is is Alitalia – Compagnia Aerea Italiana S.p.A. Att. Customer Relations Department, Amsterdamseweg 55, de Roemer Building 1182 GP Amstelveen – Nederland. Deze optie is er voor mensen die zich niet regelmatig op het internet begeven.

Contact met Alitalia

Openingstijden Alitalia klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Alitalia klantenservice

Contact met AlitaliaNummer
Algemeen020 - 676 44 79

Overige contactmogelijkheden Alitalia klantenservice

Alitalia opzeggen

Alitalia direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/alitalia.

Alitalia ervaringen

3 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Alitalia? Laat ons je ervaring met Alitalia weten!
Beoordeel Alitalia

Adres Alitalia klantenservice

Amsterdamseweg 55
Amstelveen
Rapportcijfer Alitalia klantenservice: 2

Rapportcijfer is gebaseerd op 3 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Alitalia klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

 • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
 • Je review wordt niet naar de Alitalia klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Alitalia Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Alitalia klantenservice?

3 reviews over “Alitalia”

 1. Rapportcijfer: 2

  Dat is gek. Ik probeer de NL desk te bellen omdat die alleen ma t/m vrijdag open is. Maar de hoorn ligt naast de haak. Gelukkig hebben ze wel een speciaal NL email-adres. Dit i.t.t. partner Delta.

 2. Rapportcijfer: 2

  Precies hetzelfde!! Ik probeer al meerdere keren per dag, vele dagen, contact te krijgen. Dat lukt maar niet. “Klantenservice”noemen ze dat. Heel slecht.

 3. Rapportcijfer: 2

  Ik probeer al meerdere keren per dag, vele dagen, contact te krijgen. Dat lukt maar niet. “Klantenservice”noemen ze dat. Heel slecht.