Cathay Pacific Airways

 klantenservice

Over Cathay Pacific Airways

Cathay Pacific Airways gaat een behoorlijke tijd mee; het bedrijf werd opgericht in september 1946 door een Australische piloot (Sydney de Kantzow) en een piloot van het US Air Force (Roy C. Farrell). De huidige directeur van Cathay Pacific Airways is Philip Chen en de voorzitter Christopher Pratt. In 2003 en in 2005 werd Cathay Pacific Airways door Skytrax uitgroepen de ‘world’s best overall airline’. Skytrax is een adviesbureau uit Engeland dat luchtvaartmaatschappijen en andere aspecten van het vliegen onderzoekt en rapporten uitlevert over kwaliteit. Hierdoor is deze titel zeker waardevol voor Cathay Pacific Airways. Naast de complimenten van Skytrax heeft de maatschappij meerdere uitroepen op zijn naam staan; het werd Airline of the Year in 2006 en 2009 en in 2013 werden de medewerkers benoemd tot ’s werelds beste vliegtuigmedewerkers. Het hoofdkantoor van de maatschappij is gelegen in Hongkong, op Hong Kong International Airport (ook wel Chek Lap Kok Airport genoemd). Dit is tevens de belangrijkste hub. Cathay Pacific Airways vliegt naar meer dan 190 bestemmingen. De website, www.cathaypacific.com, biedt de bezoeker een direct overzicht van deze bestemmingen en toont direct de prijzen van vluchten.

Klantenservice van Cathay Pacific Airways

Een goed bedrijf heeft een goede zorg voor de klanten nodig. Daarom biedt de maatschappij de Cathay Pacific Airways klantenservice, waar medewerkers hun uiterste best doen de klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. In Nederland kan men met de hotline voor reserveringen contact opnemen, dit nummer is (020) 65-2010. Dit nummer is van maandag tot en met vrijdag beschikbaar op kantooruren. Ook is er een ander centrum voor contact waarnaar kan worden gebeld van over de hele wereld. Dit telefoonnummer is +800 2747 2200 en biedt een direct contact tussen een medewerker van de Cathay Pacific Aiways klantenservice en uzelf. Voor Hongkong en China zijn er aparte telefoonnummers opgesteld; voor Hongkong is dit +852 2747 3333 en voor China +400 861 3333.

Ander contact

Cathay Pacific Airways heeft een naam waar te maken. De luchtvaartmaatschappij staat goed aangeschreven door onder andere de complimenten van verscheidene adviesbureaus. Naast de goede Cathay Pacific Airways klantenservice is het dus van belang dat zij aan de hoge standaarden blijven voldoen. Om deze redenen kan men via de website een formulier voor feedback invullen. Commentaar en verbeterpunten zullen in de toekomst kunnen worden gebruikt om het reizigers opnieuw zo aangenaam mogelijk te maken. Ook kunnen er klachten worden ingediend via de site. Verder biedt Cathay Pacific Airways nog de Marco Polo Club Service aan voor klanten. Voor contact met deze club kan men e-mailen naar theclub@cathaypacific.com. Op de website staan er verschillende telefoonnummers die kunnen worden gebeld bij vraag of commentaar.


Contact met Cathay Pacific Airways

Openingstijden Cathay Pacific Airways klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
00:00 -24:00
Dinsdag
00:00 -24:00
Woensdag
00:00 -24:00
Donderdag
00:00 -24:00
Vrijdag
00:00 -24:00
Zaterdag
00:00 -24:00
Zondag
00:00 -24:00

Telefoonnummers Cathay Pacific Airways klantenservice

Contact met Cathay Pacific AirwaysNummer
Algemeen020 - 653 20 10

Overige contactmogelijkheden Cathay Pacific Airways klantenservice

Cathay Pacific Airways opzeggen

Cathay Pacific Airways direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/cathay pacific airways.

Cathay Pacific Airways ervaringen

2 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Cathay Pacific Airways? Laat ons je ervaring met Cathay Pacific Airways weten!
Beoordeel Cathay Pacific Airways

Adres Cathay Pacific Airways klantenservice

Evert van de Beekstraat 18
Schiphol
Rapportcijfer Cathay Pacific Airways klantenservice: 8

Rapportcijfer is gebaseerd op 2 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Cathay Pacific Airways klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

 • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
 • Je review wordt niet naar de Cathay Pacific Airways klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Cathay Pacific Airways Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Cathay Pacific Airways klantenservice?

2 reviews over “Cathay Pacific Airways”

 1. Rapportcijfer: 8

  Hallo ik heb een vraag vliegt Cathay niet meer Naar de Philippines?§

  Amsterdam- Cebu.

  Krijg niemand te pakken welk nummer moet ik nu bellen..

  Mvgr Pieter

 2. Rapportcijfer: 8

  Beste lezer van Cathay Pacific, 22-01-2022
  (Ten einde raad hier terecht gekomen omdat Cathay Pacific geen e-mailadres publiceerd)

  Misschien dat deze brief achteloos bij de andere klachten wordt gegooid, maar ik wil hier toch graag even wat duidelijk maken. Hopende dat u de gehele brief leest en niet halverwege denkt: “alweer één, weg ermee!”

  Het volgende is het geval; mijn vriendin uit de Filippijnen is op 17 november in Nederland aangekomen. Bijna gelijktijdig kregen we al een bericht dat haar terugvlucht was geannuleerd. Ze zou 14 januari 2022 weer terug vliegen, dit werd verzet naar 17 januari. Geen probleem, kan gebeuren in deze rare corona tijd.
  Enkele weken later werd ook deze vlucht geannuleerd en verzet naar 31 januari. Dit werd al een stukje problematischer omdat mijn vriendin haar broer, en tevens de oppas van ons huis in de Filipijnen, inmiddels twee ernstige ziektes heeft gekregen. Namelijk; HIV en tuberculose. U kunt begrijpen dat mijn vriendin nu z.s.m. terug wil naar de Filipijnen omdat haar ouders zijn overleden en er verder nauwelijks hulp is voor haar zieke broer. Inmiddels is haar broer in het ziekenhuis beland en de situatie is verre van goed.
  Op dat moment is ook nog de tyfoon Odette over de Filipijnen geraasd. Met name het gebied waar wij onze woning hebben heeft Odette flink schade gemaakt. Ook ons huis, dierenverblijf, winkel en buitenkeuken hebben ernstige schade opgelopen. Daarnaast is er tot op heden nog steeds geen elektriciteit. We hebben een buurman gevonden die, tegen betaling, tijdelijk toezicht wil houden op het huis en de verzorging van de dieren op zich neemt. Mijn vriendin kan deze kosten absoluut niet betalen, maar ook deze keer dachten en hoopten wij het wel vol te houden tot 31 januari.
  Ongeveer een week geleden kregen we echter wederom een wijziging van het ticket: er wordt niet meer gevlogen van Hong Kong naar Cebu. Een alternatief wordt niet eens meer gegeven. Alleen dat je een voucher/refund aan kan vragen, of wachten op nieuwe informatie. Bij het reisbureau heb ik gevraagd welk bedrag de refund zou zijn. Dit kwam neer op ongeveer 200 euro.
  Werkelijk, Cathay Pacific zou zich onderhand kapot moeten schamen om de manier waarop ze met klanten omgaan. Twee dagen geleden kregen we weer wat hoop doordat we een melding kregen dat Philppine airlines de vluchten van Hong Kong via Manila naar Cebu zou verzorgen op 6 februari. Na dit nagevraagd te hebben bleek dat er nu toch weer geen vlucht van Amsterdam naar Hong Kong was. Dus, de vlucht van Philppine airlines werd ook weer geannuleerd.
  Beste mensen van Cathay Pacific, ik heb (nog steeds) alle begrip rondom de corona regels. Ik heb echter geen begrip voor de manier waarop u klanten laat vallen wanneer ze uw hulp erg hard nodig hebben. Haar vlucht annuleren en een nieuwe vlucht boeken is geen optie, zowel u als ikzelf kennen de prijzen momenteel. Wie kan dit nog betalen? En wie vertelt mij dat het deze keer wel goed gaat? Ik vind het dus werkelijk een lage streek om een klant die optie te bieden, in de hoop dat uw maatschappij op deze manier van de problemen af zal zijn.

  Een vliegticket kost bij andere maatschappijen op dit moment rond de 3 á 4000 euro. En dan spreek ik nog maar van een enkele reis. Tel daarbij de kosten van de diverse testen en de quarantaine hotels die nog komen gaan. Daarbij de schulden die ze in de Filipijnen al heeft moeten maken om alles door te laten lopen terwijl ze daar zelf niet kan zijn. En vooral niet te vergeten, haar psychische gesteldheid en haar baan die ze kwijt is door de annuleringen. Dit samen met de verlenging van haar noodzakelijke verzekering in Nederland en de problemen die nog gaan komen met het verlengen van haar visum in Nederland (als dit al mogelijk is), brengt dit ons bij een slordige 5 á 6000 euro (en dan houd ik het bedrag nog laag aan…).
  Na dit alles aan u uitgelegd te hebben, heb ik het nog niet eens gehad over de gevolgen die ik hier zelf aan ondervind.
  Ik sta op het punt om te emigreren naar de Filipijnen. Mijn vriendin zal de nodige ingevulde papieren meenemen zodat het proces alvast in werking wordt gezet. Wanneer ik al deze aanvragen en formulieren opnieuw moet gaan regelen en daarnaast óók nog opnieuw de kosten hiervoor moet betalen omdat de termijn verlopen is, dan hebben we een GROOT nieuw probleem.
  Maar helaas. Wat schept mijn verbazing, het enige waar Cathay Pacific mee komt is dat de eerst volgende datum 4 april 2022 zal zijn. Zo gaat men niet met mensen (klanten) om. Niet bij Cathay Pacific en nergens niet. Werkelijk schandalig. Hier zit nu een zeer depressieve vrouw die haar totale vakantie in duigen heeft zien vallen, die totaal geen uitzicht heeft op iets positiefs, niet naar haar zieke broer toe kan, niet naar haar verwoeste woning toe kan, totaal geen hulp krijgt en duizenden euro’s schulden op ziet lopen op een manier waar Cathay Pacific totaal geen interesse in toont.

  Ik verwacht na deze brief duidelijke en goede hulp te krijgen. En daarnaast geen rare beloftes meer te horen te krijgen. Deze vrouw gaat geholpen worden door Cathay Pacific, linksom of rechtsom. Graag wil ik dat er contact met ons wordt opgenomen en dat uw maatschappij mijn vriendin serieuze hulp gaat bieden. Zo niet, dan ga ik met dit verhaal naar de media en naar de afdeling ILT van ons ministerie. Zeker weten dat die er van zullen smullen. Een gevecht tegen een grote maatschappij zal ik nooit winnen maar ik zal ver gaan om mijn onvrede te uiten na zoveel malen niet gehoord te worden.

  Nogmaals, zover hoeft het wat ons betreft niet te komen.
  Zorg dat deze vrouw netjes en snel thuis komt en het boek is gesloten. Het vertrouwen in Cathay Pacific is ernstig geschaad, het is nu aan Cathay Pacific om te laten zien wat voor bedrijf ze werkelijk zijn.

  Vriendelijke groet,