Gemeente Ameland

 klantenservice

Over de gemeente Ameland

De gemeente Ameland is gevestigd op het Nederlandse Waddeneiland Ameland. Ameland is vanaf het westen gerekend het vierde Waddeneiland. Het Waddeneiland, en daarmee dus de gehele gemeente, telt op dit moment bijna 4000 inwoners. Ameland is dus niet een zeer dichtbevolkte gemeente. De hoofdplaats van de gemeente Ameland is de plaats Ballum en de burgemeester van Ameland is Albert de Hoop van D66. In de gemeente Ameland, en daarmee op het eiland, vinden zich vier verschillende dorpen, namelijk Hollum, Nes, Buren en Ballum. Dat is echter niet alles, in Ameland bevinden zich namelijk ook twee buurtschappen, Kooiplaats en Ballumerbocht. Het vroegere dorp Sier is in de loop der jaren door verschillende dorpen als het ware “verdronken” en ligt nu, als een soort Atlantis, in de zee. Op Ameland wordt geen Fries gesproken, zoals u misschien wel denkt. Op Ameland spreken ze namelijk Amelands, dit is een mengdialect dat verwart is aan het Stadsfries. Ameland heeft ook een aantal eeuwenoude tradities, zo heeft Ameland haar eigen klederdracht en vieren ze in Ameland nog steeds een eeuwenoude variant op het Sinterklaasfeest, Sunneklaas genaamd. Dit is een traditie die nog steeds vrij mysterieus is. Het is dan ook niet de bedoeling dat mensen van buiten het eiland zich ermee bemoeien of zelfs op het eiland komen tijdens 5 december. Heeft u nog meer vragen over Ameland? Neem dan contact op met de gemeente Ameland klantenservice. Zij zullen u zeer waarschijnlijk verder kunnen helpen met uw vragen.

Geschiedenis van Ameland

Geologisch gezien is het Waddeneiland Ameland helemaal niet zo oud. Dit komt omdat het gebied rondom de Waddeneiland in de loop der eeuwen heel erg dynamisch is geweest, waardoor eilanden kwamen en ook weer verdwenen. Echter, de menselijke geschiedenis van Ameland is wel erg oud. De eerste melding van Ameland stampt namelijk al uit de 8e eeuw en het eiland is sowieso al vanaf het jaar 850 bewoond. Heeft u meer vragen over de geschiedenis van het kleine eiland? Neem dan vooral even contact op met de medewerkers van de gemeente Ameland klantenservice. Zij zullen u zeer waarschijnlijk verder kunnen informeren over verschillende aspecten met betrekking tot Ameland.

Gemeente Ameland klantenservic

De gemeente Ameland vindt het erg belangrijk dat haar inwoners zich bewust zijn van de diensten die de gemeente Ameland kan leveren, daarom heeft de gemeente Ameland ook een klantenservice opgezet, de gemeente Ameland klantenservice. U kunt op een aantal verschillende manieren in contact komen met de gemeente Ameland klantenservice, zo kunt u langsgaan op het bezoekadres. Dit adres is Jelmeraweg 1 in Ballum. Hiernaast kunt u ook bellen met de gemeente Ameland klantenservice. U belt dan naar 0519 555 555. Ook is er een mailadres van de gemeente Ameland klantenservice beschikbaar voor geïnteresseerden. Dit mailadres is info@ameland.nl. Op de website van de gemeente Ameland vindt u tevens een contactformulier.

Contact met Gemeente Ameland

Openingstijden Gemeente Ameland klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
08:30 -16:30
Dinsdag
08:30 -16:30
Woensdag
08:30 -16:30
Donderdag
08:30 -16:30
Vrijdag
08:30 -16:30
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Gemeente Ameland klantenservice

Contact met Gemeente AmelandNummer
Algemeen0519 - 555 555

Overige contactmogelijkheden Gemeente Ameland klantenservice

Gemeente Ameland opzeggen

Gemeente Ameland direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente ameland.

Gemeente Ameland ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Gemeente Ameland? Laat ons je ervaring met Gemeente Ameland weten!
Beoordeel Gemeente Ameland

Adres Gemeente Ameland klantenservice

Jelmeraweg 1
Ballum

Laat ons je ervaring met de Gemeente Ameland klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Gemeente Ameland klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Gemeente Ameland Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Gemeente Ameland klantenservice?