Gemeente De Ronde Venen

Over de gemeente De Ronde Venen

De gemeente De Ronde Venen is gelegen in de provincie Utrecht en telt ruim 42.500 inwoners. De oorspronkelijke gemeente bestaat al sinds 1989 toen Mijdrecht, Vinkeveen en Waverveen, en Wilnis tot één gemeente werden samengevoegd. De huidige samenstelling bestaat echter pas sinds 2011, toen werd de gemeente De Ronde Venen namelijk samen gevoegd met de gemeente Abcoude.
De naam De Ronde Venen verwijst naar de aardrijkskundige geschiedenis van de gemeente. Het oorspronkelijk moerasachtige gebied werd namelijk rond het jaar 1100 ontgint. Middenin het moeras lag een groot gebied van hoogveen, met daaromheen allerlei veenstroompjes. Met behulp van deze stroompjes werd het hoogveen gebied ontwaterd en konden er uiteindelijk in dit gebied –te midden van de veenstroompjes en op het hoogveen– nederzettingen worden gesticht, welke uiteindelijk eeuwen later als de gemeente De Ronde Venen bekend zouden staan.

Contact

In het geval dat u een vraag heeft voor de gemeente De Ronde Venen, kunt u altijd de klantenservice per telefoon bereiken via telefoonnummer 0297 – 291616. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur, en op vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur. Indien u de gemeente buiten kantooruren wilt bereiken vanwege een spoedgeval (welke onder de verantwoordelijkheid van de gemeente valt) kunt u bellen naar het noodnummer: 0297 – 272361. Tevens is het mogelijk om uw vragen per fax te stellen, dit doet u door uw brief te versturen naar faxnummer 0297 – 284281. Mocht u uw vragen liever digitaal willen stellen, dan kunt u dit doen door een e-mail bericht te sturen naar gemeente@derondevenen.nl of door uw vraag via de sociale media te stellen. De gemeente De Ronde Venen is actief op Twitter. Bovendien kunt u uw vragen ook schriftelijk stellen, dit doet u door uw brief te adresseren aan Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht.
Natuurlijk kunt u ook altijd in persoon langskomen op het gemeentehuis van de gemeente De Ronde Venen, deze is gevestigd op Croonstadtlaan 111, 3641 AL Mijdrecht. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 16.00 uur, en op vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur. Op maandagavond heeft het loket Burgerzaken een extra avondopenstelling tussen 16.00 en 20.00 uur. Voor de meeste diensten (met uitzondering van het loket Omgevingszaken) hoeft u geen afspraak van te voren te maken, maar om sneller geholpen te kunnen worden, raadt de gemeente De Ronde Venen dit wel aan. Een afspraak kunt u gemakkelijk online via het digitale loket maken, door de klantenservice op eerdergenoemd nummer te bellen of door een e-mailbericht te sturen naar kcc@derondevenen.nl.

Openingstijden Gemeente De Ronde Venen klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente De Ronde Venen

Telefoonnummer Gemeente De Ronde Venen klantenservice

Telefoonnummer
0297 - 29 16 16
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente De Ronde Venen klantenservice

Croonstadtlaan 111
Mijdrecht

E-mailadres Gemeente De Ronde Venen klantenservice

Gemeente De Ronde Venen opzeggen

Gemeente De Ronde Venen direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente de ronde venen.

Gemeente De Ronde Venen ervaringen

1 ervaringen.

1 gedachte over “Gemeente De Ronde Venen”

 1. Een vraag voor de Gemeente DRV.
  Hoor toevallig het bericht van de vrouw die aangevallen werd bij haar auto in elkaar geslagen had kunnen worden en beroofd….
  Mijn vraag is, Waarom kan dat bericht niet in de Plaatselijke kranten, als waarschuwing !
  Zo blijven we allert op dit soort misdaden….
  A.U.B. Alle waarschuwingen in onze Weekbladen om ongelukken te voorkomen.
  Mevr. Ouwerkerk te Mijdrecht.

Plaats een reactie